Litterære mål for 2015 – En slags plan


BOKÅRET 2015

I morgen er det aller første dagen i et nytt år og det er på tide å sparke i gang det nye bokåret!
 I innlegget mitt i går summerte jeg opp 2014 og det viste seg at noen av målene mine ble nådd mens andre gikk det ikke fullt så bra med,sånn kan det gå. Innimellom prioriteres det andre ting og den siste tiden har jeg prioritert norsk bøker utgitt i år, som mange andre.
Siden jeg ikke fikk lest alt jeg hadde planer om å lese i desember har jeg innvilget meg noen lesedager frem til over helgen i et hederlig forsøk på å få lest litt mer før fristen for nomineringen går ut tirsdag kveld. Vel,det blir en blanding av bøker og ski når Tour De Ski blir sparket i gang på lørdag. Jeg får ikke lest alle bøkene jeg har liggende som kom ut i 2014 men det er ikke noe å gjøre med nå, de blir lest når de blir lest. Slik kommer min aller første uke av 2015 til å se ut for dette er bøkene jeg har planer om å lese:

 • Mine fem år som far
 • Om igjen
 • Ingen savner Edvard Niema
 • Stormen og stillheten
 • Se ilden lyse over jord
 • Et eget rom
Og om jeg får tid
 • Tauet av Mikkel Bugge ( novellesamling)


 Deretter blir det å ta fatt på de ulike utfordringene og slik som dette  kommer bokåret mitt til å se ut.


LESEMÅL & UTFORDRINGER 2015

 • «100+  bøker på et år»– Denne utfordringen ble vellykket i fjor og derfor har jeg lyst til å fortsette med den, målet er å lese 150 bøker i løpet av 2015. Det blir i gjennomsnitt 12,5 bøker pr måned eller ca 3 bøker pr uke og det skal gå fint.

 • «1001-bøker: eget leseprosjekt»– Her har jeg ikke noe eksakt tall på hvor mange bøker jeg skal lese men jeg kommer til å føre «regnskap» under fanen med samme navn.
 • «Bookerpris-bøker»– Her har jeg heller ikke noe eksakt antall eller oversikt over hvilke bøker som skal leses, for denne og 1001-prosjektet blir det fortrinnsvis de bøkene jeg allerede har liggende i hyllen.

 • «1001-bøker lesesirkel» – Jeg har lyst til å delta i Lines lesesirkel enkelte måneder men har ikke helt bestemt meg på hvor mange og hvilke måneder jeg skal delta helt ennå.

 • «Boken på vent» -Spalten kommer til å fortsette som den er inntil videre og eventuelle endringer tar jeg underveis.

Dette blir de 4 utfordringene eller lesemålene jeg kommer til å ha for 2015, og for meg betyr dette at jeg skal ha noe fokus på både 1001-bøker og Bookerprisbøker, men jeg kommer ikke til å føre noe særlig «regnskap» på det utover å notere det under de ulike fanene øverst på bloggen.
I tillegg vil jeg fortsette å lese både ebøker og noveller men jeg kommer ikke til å ha de som egne utfordringer det kommende året.
Jeg har lyst til å lese de bøkene jeg allerede har liggende i bokhyllene, og derfor skal jeg prøve å begrense både bokkjøp og leseeksemplarer til kommende året. 540 bøker venter på å bli lest så det burde ikke være noe problem, men. Det er et stort MEN her for det er jo slik at det kommer til å bli gitt ut mange bøker det kommende året også og jeg vil jo lese noen av dem også, så litt kommer det både til å bli bedt om og kjøpt inn.

«Bokbloggerprisen 2014»– Jeg kommer selvfølgelig til å være med på samlesingen av shortlist utover våren, og jeg kommer sikkert til å lese de på longlist også.


«Julekalender»– Jeg hadde som dere vet julekalender på bloggen i år og dette er noe jeg har lyst til å fortsette med, jeg kommer til å endre den litt i forhold til hvordan den var i år.


KORT OPPSUMMERT

Lese litt mer – surre litt mindre

GODT NYTT BOKÅR!

14 kommentarer om “Litterære mål for 2015 – En slags plan

 1. Liker kommentaren til slutt, lese mer og surre mindre. Nå må du ikke være for streng med deg selv Beathe 🙂 Jeg skal også lese noen bøker fra 1001, men bortsett fra å ha fokus på norske nye og debutanter, så tenker jeg at resten får gå som det går. Ser du har mange fine bøker å starte året med, kos deg med dem! Ønsker deg en super nyttårsaften. Vi har to sett med foreldre på besøk i kveld, og skal bruke dagen på å lage til nyttårsfest 🙂

  Liker

 2. Håper du rekker å lese Ingen savner Edward Niema – den boka ble en favoritt hos meg 🙂
  Lykke til med lesemålene dine, Beathe! Jeg er helt uten ambisjoner og sjøldisiplin og har derfor kun som mål å lese flest mulig av de bøkene jeg har lyst til (og bli enda flinkere til å legge bort de dårlige). Bortsett fra planen om å lese alt av Murakami da, det er ganske så ambisiøst … 🙂

  Liker

 3. Så flotte mål du har for det nye året. Og kjempekoselig at du fortsetter med Boken på Vent. Her har jeg et mål om å bli flinkere til å delta 😉 Håper du får en flott nyttårsfeiring, jeg gleder meg til å følge deg i det nye året 🙂

  Liker

 4. Neida, streng er jeg ikke men å surre litt mindre så blir det sikkert mer lesing også. Jeg tar også det som det kommer og derfor har jeg ikke satt noe annet mål enn at jeg skal ha litt fokus på enkelte ting. Her blir det besøk også, nå er huset vasket, bordet dekket og snopen til julebukkene pakket så nå er det bare middagen igjen så er jeg ferdig. Kos dere i kveld,Tine:-)

  Liker

 5. Har planer om å lese bøkene i den rekkefølge de står så jeg skal rekke den fint:-) Jeg også vil lese de bøkene jeg vil så får resten bli som det blir. Alle av Murakami er ambisiøst ja…. lykke til med prosjektet.

  Liker

 6. Ja, den fortsetter, jeg har lyst til å endre litt på spalten men den går sin gang i den form den er nå så tar jeg det som det kommer. Takk for det,Anette og i like måte:-) Skal bli flinkere til å legge igjen spor etter meg i året som kommer.

  Liker

 7. Godt nytt bokår til deg, Beathe! Liker at du skal lese 1001 og Booker-bøker i året som kjem då det er to av mine favorittlister.

  540 uleste bøker i bokhylla! Eg trudde eg hadde mange, men tydeligvis ikkje. Eg er både imponert og litt i sjokk over at det går an å ha så mange uleste bøker, eg hadde blitt tullete av det 😉

  Liker

 8. Ja,jeg ser frem til det å få begynne på de prosjektene! Jeg må skaffe meg en oversikt over hvor mange bøker jeg har av hver og hvor mange som går på begge listene. Jeg holder på å skrive en liste med alle bøkene som går på begge listene, men det tar sin tid og nå har jeg ikke jobbet med det på lenge heller, men den kommer. Tullete blir jeg ikke men jeg skulle gjerne hatt litt flere bokhyller eller skap for nå er det slik at jeg tar klesskapet i bruk også. Bøkene fortjener jo å stå fremme og ikke trykt inn i et skap. Jeg har 140 fler uleste bøker enn ved slutten av 2013 så målet må jo bli å ikke skaffe mer bøker enn det jeg klarer å lese i løpet av et år.

  Ønsker deg en super nyttårsaften og et riktig god nytt bokår til deg også,Elida 🙂

  Liker

 9. Du har noen fine bøker fremfor deg, men skal lese fort om du skal rekke alle…;) Lykke til! Ellers er det fint å delta i 1001-sirkelen, det skal jeg også skjerpe meg på til våren… Gøy å lese klassikere. datt av litt i høst, men det gjorde visst sjefen sjøl også…
  Ønsker deg et riktig godt nytt år med dine forsetter..:)

  Liker

 10. Sikkert ambisiøst og tro en skal klare 6 bøker på like mange dager men det skal gå om jeg går for grandiosa eller lignende til mine tre samboere den neste uken, eller rett og slett be de lage middagen selv, de må jo lide litt for at jeg skal få lest litt flere bøker som eventuelt skal nomineres. Ja, lesesirkelen gleder jeg meg til selv om jeg ikke fikk lest denne måneden men jeg har ikke sett noen omtaler av Alias Grace så jeg regner med det at går greit. Ønsker deg også et riktig godt nyttår, Anita 🙂

  Liker

 11. Godt nytt år Beathe! Og nå leser du en veldig god men sterk bok. Gleder meg til å lese omtalen din av den, for den gjorde inntrykk i romjula.

  150 bøker neste år, det er ganske heftig. Jeg skal holde meg på labre 40-50 bøker. Leser litt sakte også er det mye sport…

  Gro 🙂

  Liker

 12. Ja, er snart ferdig med den og skal snart ta fatt på neste bok på listen. Her blir det lesemaraton de neste dagene og selvfølgelig skisport som jeg MÅ få med meg. Jeg satt listen på 150 fordi jeg rakk å lese 137 bøker i 2014, jeg er hjemme om dagene så jeg har tid til det om jeg prioriterer det, ellers hadde jeg ikke satt listen såpass høyt.Leser nok ikke så veldig fort jeg heller. Vi får se hvordan det går.

  Ha et fint leseår du også, Gro 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.