Desember – En oppsummering & status for 2014

Desember er snart over og med det sier vi også farvel til 2014,men før vi kommer så langt så har jeg lyst å ta en liten oppsummering av måneden vi nå legger bak oss og siden vi snart går inn i et helt nytt år så tar jeg meg tid til å ta en liten oppsummering av 2014, hvordan gikk det med utfordringer og lesemål?
BØKER LEST

Hadde store planer om å lese over 20 bøker denne måneden for å forberede meg best mulig til nominasjonen men det ble bare med tanken for jeg valgte å se en masse filmer i julen i stedet, sånn kan det gå. Ved opptelling har jeg lest 12 bøker og det er jeg ikke fornøyd med.

Ikkje av Agnes Ravatn
Jeg tror bestemor lå med frank Zappa av Tine J Sir
Det skulle være sol, vi skulle reise til Lôdz av Marit Kaldhol
Det perfekte rom av Anne-Britt Harsem
Bare et menneske av Kristine Næss
Hekla myter av Eli Fossdal Vaage
Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug
Vente på fuglen av Frode Grytten
Tyrkisk frokost av Sunniva Lye Axelsen
Det blir aldri lyst her av Tina Åmodt
Fra jorden roper blodet av Birger Emanuelsen
De som ikke finnes av Simon Stranger

BOKBLOGGERPRISEN 2014

Av de 12  leste bøkene så var 11 av dem bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen og det er ganske bra.

BØKER PÅBEGYNT

Jeg har såvidt begynt på Alias Grace av Margaret Atwood så den følger med meg videre inn i 2015.

BØKER OMTALT

Av 12 leste bøker så er kun 7 av dem omtalt, de resterende 5 blir lagt ut så snart de er ferdig skrevet, det går litt trått med skrivingen om dagene.

BØKER KJØPT

Denne måneden har jeg ikke kjøpt en eneste bok og det selv om det er mange bøker som har fristet.

KORT OPPSUMMERT
Kun 12 bøker lest – Ikke mye å skryte av når målet var minst 20
Kun 7 av 12 omtaler skrevet – Ikke fornøyd med at det går trått med omtalene.
11 av 12 bøker er bøker som kan nomineres til BBP 2014 – Det er jeg fornøyd med.

DETTE ER STATUS FOR LESEÅRET 2014!
Siden vi har kommet til den aller nest siste dagen av 2014 så er det på sin plass å komme med en liten oppsummering av året vi nå legger bak oss. Hvordan gikk det med de ulike utfordringene og lesemålene jeg hadde for 2014?

 • «100+ bøker på et år» – Der var planen å lese 125 bøker og jeg havnet på 138 leste bøker, noe jeg er fornøyd med selv om jeg hadde klart noen flere om jeg hadde klart å holde meg til det jeg planlegger. –  Lesemål godkjent!
 • «Bokomtaler» – Her skulle det vært samme antall som antall leste bøker men heller ikke i år klarte jeg å skrive om alle, ved opptelling kom jeg i 118 bokomtaler og det vil si at det er hele 20 bøker jeg ikke har skrevet om i år og så ille har det faktisk aldri vært før. Det må en skjerpings til i 2015, det er det ingen tvil om. – Delmål  ikke godkjent!
 • «Ebook-challenge 2014»– Her hadde jeg som mål å lese 20 ebøker på 1 år og telleren stoppet på 27 så den er jeg veldig fornøyd med. – Lesemål godkjent!
 • » 12 novellesamlinger på 12 måneder» – Det gikk veldig bra helt til i sommer for da stoppet det litt opp kan man si uten at jeg har noen god forklaring på hvorfor. Men så leste jeg et par samlinger senere på høsten og nå i desember slik at jeg kommer opp i 10 totalt og da er det to måneder hvor jeg ikke fikk lest en novellesamling. – Lesemål ikke godkjent!
 • «1001-bøker: eget leseprosjekt»– Her kom jeg vel ikke helt skikkelig i gang men dette er noe jeg har lyst til å ta opp igjen til neste år. – Utfordring ikke kommet i gang.
 • «Lines lesesirkel- 1001 bøker» – Hadde planer om å være med i lesesirkelen nå i desember men jeg har såvidt begynt på boken så jeg kan ikke akkurat si at dette begynte så bra. 
 • «Bookerpris-bøker» – Hadde også planer om å lese Bookerpris bøker men dette prosjektet kom jeg vel ikke noe særlig i gang med før det ble lagt litt på is på grunn av lesing til BBP 2014. Men dette vil jeg også ta opp igjen til neste år. – Utfordring ikke kommet i gang.
 • «Boken på vent»– spalten har fulgt meg i 2014 også og fra jeg startet med den sommeren 2012 har jeg skrevet 124 innlegg. Det er koselig å holde på med men samtidig så jeg er ikke så veldig fornøyd med min egen jobb og jeg føler at spalten fremstår som litt kjedelig om jeg skal være helt ærlig så jeg er høyst usikker på om den skal følge med videre i 2015. Men dette kan jeg komme tilbake til.
 • «Julekalender» – Jeg hadde som dere vet julekalender på bloggen for aller første gang og det var utrolig kjekt, dette er noe jeg har lyst til å gjøre flere ganger så dere skal ikke se bort i fra at det blir noe til neste år også, med noen få endringer vel og merke.
Jeg er fornøyd med noe av det jeg har fått til i 2014 men ikke alt, jeg surrer vekk mye tid som jeg kunne brukt til å lese og det må bli noe jeg kan jobbe med i 2015.
 I år traff jeg også Tine for aller første gang og det har blitt flere møter i løpet av året og det har vært utrolig kjekt å bli kjent med en annen medblogger og hun er en veldig trivelig dame å være med, alltid like smilende og blid. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med henne i 2015 og kanskje det blir året hvor jeg blir kjent med flere bloggere både fra Bergen og andre deler av landet?
SER FREMOVER MOT 2015
I overmorgen begynner vi på et helt nytt bokår og jeg har tittet litt på bøkene som kommer til våren og det er mye å glede seg til. I tillegg har bøkene som står uleste i bokhyllene bare økt i antall dette året og det er over 540 bøker som bare venter på å bli lest.
Hvilke utfordringer og planer jeg har for det kommende året kommer i et eget innlegg i morgen  på torsdag og jeg vil bare benytte anledningen til å takke mine herlige lesere for det gamle og ønske dere et riktig godt nyttår!

HÅPER VI SEES I 2015 OGSÅ!

NYTTÅRSKLEM FRA BEATHE

18 kommentarer om “Desember – En oppsummering & status for 2014

 1. Herlig innlegg! Jammen har du klart mange av målene dine, og det er nok en herlig følelse 🙂 Flotte mål for det nye året har du også 🙂 Jeg har også noen mål for det nye året. Jeg håper det blir mer på det jevne både med lesing og blogging, og en bok i uka er også et mål som passer for meg. Det har jeg nådd dette året, så det er jeg kjempefornøyd med. Jeg har også tenkt litt på å ha kjøpestopp, for jeg har så innmari mange bøker som ligger på vent, men dette blir nok det vanskeligste målet å nå 😉 Håper du koser deg i romjula. Her har vi fått besøk av ekstremværet Mons, og all den fine julesnøen er nå i ferd med å regne bort 😦 Klem fra Anette 🙂

  Liker

 2. Så flott oppsummering! Syns du har store ambisjoner, så det er ikke rart at du ikke rekker over alt. Jeg holder akkurat på med et innlegg om mitt nyttårsforsett når det gjelder bloggen, og jeg gjør det motsatte av det du gjør, jeg legger meg på en mindre ambisiøs linje i tida framover. Syns det er viktig for meg å føle at lesing og blogging bare skal være koselig, særlig på grunn av at dette bare er hobby. Synd hvis du legger ned Boken på vent, men det må du selvfølgelig finne ut av sjøl. Håper uansett på god kontakt i året som kommer!

  Liker

 3. Eg likar godt Boken på vent-spalten. At det enkelte veker kan vera litt kjedeleg er til å leva med – og er ikkje ditt ansvar, tenkjer eg. Du legg grunnlaget i dine blogginnlegg, men det meste er faktisk opp til dei (oss) som deltek i utfordringa og at dei (me) klarar å formidla gode boktips og engasjerande leseglede.

  Ha eit strålande nytt år, Beathe 🙂 Eg kjem til å halda fram med å sjå innom her i året som kjem. Sjølv om me ikkje har same lesesmak, finn eg enkelte gode tips på bloggen din.

  Liker

 4. Hei Beathe. Tusen takk for fine ord. Jeg har også skrevet oppsummering og satt og lurte fælt på om det var i år jeg ble kjent med deg, sånn på ordentlig. Synes jeg har kjent deg veldig lenge, og det sier vel mye om hvor godt vi har funnet tonen.
  Jeg har savnet noen omtaler fra deg. Er alltid inne og titter, og har sett at du har skiftet bok uten at det har kommet en omtale. Ta det som et kompliment at leserne dine følger med og savner tankene dine rundt bøkene du leser. Jeg synes 12 bøker er supert, med tanke på at du også ser serier og til og med S P O R T 🙂 Du har mange utfordringer og jeg synes du greier å sjonglere dem fint. Jeg kutter ned på presset til neste år, og skal prøve å unngå å be om så mange bøker. Mer lesing og mindre skriving 🙂 Ha en super nyttårsfeiring Beathe – gleder meg til vårt neste treff 🙂

  Liker

 5. Jeg synes du har greid masse, jeg- og du bør da ikke føle at du ikke er fornøyd.. 🙂 Spent likeve på hva du synes om de bøkene du leste i desember som du ikke har blogget om, hva med et par setninger i et samleinnlegg uten å skrive så mye? Om Emanuelsen, Åmodt, Stranger, Næss (særlig Næss, siden jeg har den liggende her lånt fra bib, om jeg skal rekke å lese den) — skjønt det holder om du svarer her i kommentarfeltet. 🙂 Selv skal jeg ikke ha så mange lesemål i 2015, med unntak av å lese mer av det som står i hylla, og noen klassikere og biografier i lesesirklene.. Riktig godt nytt år Beathe.:)

  Liker

 6. Oi, her har du virkelig ingen grunn til ikke å være storfornøyd! 138 bøker er jo helt vilt mange og bokanmeldelser tar jo tid å skrive også. Håper vi kan lese Man Booker sammen neste år. Godt nytt år!

  Liker

 7. For en kontroll du har! Ikke skjønner jeg at du ikke er fornøyd (jeg har skrevet om mindre enn halvparten av deg jeg leser – og synes det er helt greit). Livet som leser og blogger går i bølger som alt annet 🙂 Dessuten: du har frista meg til å kjøpe så mange bøker i år 🙂
  Jeg liker også Boken på vent spalten, likte også de små vriene du hadde i høst. Alt trenger vel ikke å værer så spennende? Jeg liker at det er en «enkel» måte for oss andre bokbloggere å bli inspirert til å besøke hverandre gjennom deg (det er en bra ting du gjør!) og «oppdage» nye bøker
  Ser fram til å lese bloggen din daglig i 2015 også 🙂 Godt nytt leseår, Beathe!

  Liker

 8. Tusen takk for det, Anette 🙂 Jeg har planer om å begrense bokkjøpene selv om det ikke er så lett for her også er det mange bøker som ligger og venter på å bli lest,Her har vi snø enda men det har blitt mildere så et spørs hvor lenge det blir liggende, ellers så koser vi oss inne med filmer tv-serier og snop.

  Liker

 9. Takk for det og i like måte, Ellikken! 🙂 Det blir aldri lyst her likte jeg veldig godt, en stillferdig roman som ikke var lett å legge fra seg,

  Liker

 10. Takk for fin tilbakemelding, jeg har planer om å få lest litt mer enn det jeg gjorde i år men samtidig skal jeg ha færre utfordringer så får vi så hvordan det går. Jeg ser frem til å følge deg i 2015 og jeg skal bli flinkere til å legge igjen noen ord når jeg har vært der.

  Liker

 11. Det er meg selv som ikke er helt fornøyd med mine egne innlegg i spalten og noe jeg må jobbe med selv, jeg kommer til å kjøre spalten som vanlig inntil videre så kan jeg heller endre litt underveis. Jeg har planer om å lese mer krim i 2015 så da tenker jeg at jeg kan plukke opp mange tips inne hos deg og det ser jeg frem til 🙂

  Liker

 12. Takk for fine ord,Tine 🙂 Ja, det har blitt lite omtaler på meg den siste tiden men jeg skal ta det igjen til neste år. Til neste år skal jeg ha færre utfordringer men samtidig skal jeg prøve å få lest litt mer, rett og slett fordi jeg har lyst. Jeg har også lyst til å kutte ned på antall leseeksemplarer til neste år og heller lese av de bøkene jeg allerede har liggende, det er mye å ta av der. Gleder meg også til neste treff og kanskje vi kan få det til rett etter Tour De ski?

  Liker

 13. Jeg likte alle bøkene, de var godt skrevet alle sammen men jeg likte Stranger og ikke minst Emanuelsen sin aller best. Men få med deg Næss sin bok om du har den,Anita. Og Åmodt sin bok var fin og jeg er enig med deg i at slutten minnet om Emanuelsen sin bok. Jeg skal skrive om bøkene så snart som mulig i 2015. Men det blir ikke lett å velge bøker i noen av kategoriene i år heller for jeg syntes det har blitt skrevet mange gode bøker, og heldigvis har jeg innvilget meg selv noen lesedager slik at jeg får lest litt mer før siste frist for nomineringen. Ha et riktig godt nyttår du også, Anita 🙂

  Liker

 14. Det enkle er ofte det beste? Ja, det er kanskje det. Har gått noen runder med meg selv og har funnet ut at spalten fortsetter som før inntil videre og så kan jeg heller endre litt underveis. Jeg er vel litt streng med meg selv fordi jeg vet at jeg surrer vekk mye tid som kunne vært brukt til andre mer fornuftige ting, det er helst der det ligger. Men til neste år blir det færre utfordringer samtidig som det blir mer lesing forhåpentligvis. Gleder meg til å følge deg også i 2015, Marianne 🙂 Ha et godt nytt leseår du også!

  Liker

Kommentarer er stengt.