Kjapp bokanmeldelse: Villheks- Fiendeblod av Lene Kaaberbøl

Forlag: Samlaget
Tittel: Villheks – Fiendeblod
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Format: Innbundet
Sideantall: 170
Utgitt: 2014
Utfordring: 100+ bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

Forfatter

Lene Kaaberbøl  er født i 1960 i København og er en dansk forfatter.Hun er utdannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi ved Århus Universitet. Kaaberbøl har undervist i videregående skole, arbeidet som tekstforfatter, forlagsredaktør og ridelærer. Hun er mest kjent for Skammarens dotter. Hun har også skrevet en serie om røde kors -sykepleieren Nina Borg, den første boken heter Gutten i kofferten, den andre er Et stille, umerkelig drap og den tredje boken heter Nattergalens død.(Kilde: wikipedia) 

Villheks – Fiendeblod er femte og nest siste bok i serien om villheksen Clara.
Boken fortsetter der hvor den andre sluttet, og det var igjen duket for litt fart og spenning.

I forrige bok ble Bravitia Blodsunge satt fri etter å ha sittet fanget i hele 400 år, med det til følge at tante Isa med flere gikk i en såkalt stasis, det vil si at de  stivnet utenfor tiden og må vekkes opp igjen innen en viss til ellers så dør kroppen, og de kan kun komme tilbake som gjenkommere, og de er som oftest onde.

Clara og vennene hennes Kahla, Ingentingen og Oscar samt lille Kattunge som den nye villvennen hennes heter må prøve å sette tanten, faren til Kahla og de andre fri men for å gjøre det må de ha hjelp av ravnemødre men problemet er at alle er i stasis sammen med tanten og de må vente helt til de nye ravnmødre-eggene blir klekket ut. Dette kan ta sin tid og tid er noe de ikke har mye av.

Clara må hjemom til tantens hus for å hjelpe moren et øyeblikk og det er slett ikke uten problemer hun tar seg dit. Farer lurer det alle veier. Når den ene vennen i tillegg oppfører seg helt annerledes og slett ikke som en venn skal blir det ekstra vanskelig for Clara å vite hvem hun kan stole på og ikke.

På veien tilbake må de gjennom en labyrint for å sette fri Lima, moren til kahla som  har vært fanget av sin egen mann i hele fem år, men hvem kan egentlig Kahla stole på, og hvem bør hun prøve å sette fri, moren eller faren?

Sidene ble vendt med en sprø knitring, og de var gule av elde. Det kom en spesiell lukt fra dem, ikke bare den museumsaktige jeg- er-en-svært-gammel-bok-lukten, men noe mer levende. Høst, slo det meg plutselig. Det luktet som en høstdag i skogen når fargene er i ferd med å blekne og bladene er i ferd med å bli til jord.

Med korte kapitler og forholdsvis stor skrift var denne boken lest på få timer. Det er ganske stort tempo og det skjer noe stor sett hele tiden, med noen spenningstopper  underveis.
Forfatteren har et godt språk med mye dialoger og den er litt humoristisk innimellom også, og jeg skulle tro det passer godt for aldersgruppen som er 9 -13 ifølge forlaget men jeg tenker at den kan leses av de litt yngre enn det også, og litt større.
Litt artig at bakerst i hver bok får man en liten leseprøve på neste bok og jeg ser virkelig frem til avslutningen i Gjenkommeren som kommer i 2015, klarer Clara og de andre å redde dem som er i fangenskap?
Anbefales!

3 kommentarer om “Kjapp bokanmeldelse: Villheks- Fiendeblod av Lene Kaaberbøl

  1. Det er gøy å lese ungdomsbøker! Flott omtale! Jeg har lest forfatteren før, men det er nok serien hennes om Nina Borg. Jeg er på side 146 i Jeg sluttet å telle dager, og nikoser meg 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.