Boken på vent: Northug- En familiehistorie av Sverre M. Nyrønning

I tirsdagspalten Boken på vent  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.


Boken jeg har på vent i dag handler om en mann som er både elsket og hatet her i Norge, jeg ble veldig overrasket over at det kom ut en bok nå og måtte få tak i et eksemplar med det samme, i form av et leseeksemplar fra forlaget.  Jeg er som flere av dere vet tilhenger av denne trønderen, og syntes at han er en stor idrettsmann og selv om jeg støtter han så syntes jeg ikke at det var greit det han gjorde i vår, men han trenger kanskje ikke verken meg eller andre til å si det for det vet han sikkert utmerket godt selv.Litt om boken:«Northug – en familiehistorie» er fortellingen om en familie fra et avsidesliggende gårdsbruk i Nord-Trøndelag. Det handler om en families kamp mot det etablerte. Om motet til å gå egne veier. Om innsikt og ydmykhet nok til å erkjenne sine begrensinger og oppsøke spisskompetanse når det erpåkrevet. Og om deres felles mål: Å yte maksimalt når de grunnleggende valg er tatt, i visshet om at det upresise begrepet talent strengt tatt bare betyr én ting. Viljen til hardt arbeid. 4. mai 2014 ble Petter Northug arrestert for fyllekjøring. I boken gir de sentrale aktørene for første gang sine versjoner av den dramatiske søndagen og dagene som fulgte.


Det sies at han skal ta et slags oppgjør mot landslaget i denne boken og en kan undre seg hvor smart det er rett før han eventuelt skal skrive under kontrakt når han skal gå for Norge til vinteren, men den diskusjonen blander ikke jeg meg inn i. For meg blir ikke herrelangrenn det samme å se på om ikke Northug er med, sånn er det bare.
Jeg er spent på denne boken og ser frem til å lese den, og kanskje blir det snart?


Hvilken bok har du på vent denne tirsdagen?

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


17 kommentarer om “Boken på vent: Northug- En familiehistorie av Sverre M. Nyrønning

 1. Ja, denne boka kom brått på, for å si det slik.. like kjapp som Petter selv kanskje? Men jeg vet at Nyrønning har jobbet med boka en god stund, og lenge før fyllekjøringa..
  Ha en fin tirsdag Beathe.:)

  Liker

 2. Ok, det visste jeg ikke, da ble det uansett en litt annen bok enn de hadde sett for seg på forhånd med tanke på det som skjedde. Ha en fin dag du også, Anita 🙂

  Liker

 3. Dette er en bok jeg ikke tror jeg kommer til å lese, rett og slett fordi den omhandler om Northug og han interesserer meg veldig lite, dessverre. Ikke at jeg har noe i mot fyren, men å lese om idrettsfolk er jo liksom ikke helt min greie…tror jeg 🙂 Men nu skal eg slutte å spise sjokolade til frokost og heller finne meg noe ordentlig mat. Ha en fin dag Beathe! Håper boken faller i smak hos deg:)

  Liker

 4. Har ikke lest bøker om idrettsfolk jeg heller, men akkurat denne ville jeg ha med meg. Jeg sliter litt om dagene for jeg er en skikkelig snopegris og for litt over 2 uker siden begynte jeg på lavkarbo igjen og har gått ned over 3 kg og det kan jeg like!men jeg savner sjokoladen, det skal sies.

  Liker

 5. Det er ikke en bok for meg heller. Jeg er virkelig ikke flink til å lese biografier, og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Men det blir ikke med denne 🙂 Det kan ikke være lett å havne i den situasjonen han har havnet i. Og at alle har en mening om det. Men å gi ut en bok rett etterpå er kanskje ikke det smarteste han har gjort 🙂 Ønsker deg en fin dag Beathe!

  Liker

 6. Er ikke helt begeistret for Northug, syns han blir litt too much. Men det kan jo hende jeg leser boken allikevel en dag! Ønsker deg en deilig tirsdag, klem fra Anette 🙂

  Liker

 7. Takk! Du er nå flink du også da. Jeg skal også begynne å trene litt, eller det vil si at jeg må begynne i det små, prøve meg på å gå 2 turer pr uke til å begynne med. Blir fort kjempesliten og sliter med nummenhet i kroppen og svimmelhet når jeg anstrenger meg for mye, men satser på at jeg skal få det til.

  Liker

 8. Nei, det kan du si. Det vil vise seg det. Nå vet ikke jeg hva som foregår i kulissene i Norges skiforbund men de sa i går at noen som står utenfor landslaget til vanlig får komme og gå som de vil i sesongen men dette gjelder ikke for PN. Syntes ikke det blir rettferdig at de har strengere regler for ham, blir spennende å se hva som skjer. Uansett så må du ha en fin dag, Astrid Terese:-)

  Liker

 9. Jeg sier litt som Gråbekka, jeg interesserer meg for lite for idrettsfolk til å ville lese om dem. Det lille jeg har sett av Petter har jeg likt, liker godt folk som skiller seg ut og sier ting litt uten å tenke, det er forfriskende og man kan da ikke dømme unge mennesker som kun har sett tuppen av skiene sine siden de var 10 🙂

  Liker

 10. Flink du er Beathe!:) Var også litt flink her for noen uker siden, men jeg sprakk. Sjokolade makten var for stor 🙂 Men vurderer å prøve meg på å være flink igjen, og gjøre som deg, gå litt tur. Begynne forsiktig, for den formen er jo ikke bra. Skulle bodd i Trondheim Beathe, så kunne vi vært turkompiser:)

  Liker

 11. Litt forsinka kommentar frå meg. Har hatt nokre fine, avlogga kursdagar på Kiel-ferja 🙂 Akk ja, denne guten har det ikkje enkelt om dagen… Heilt sikkert ei interessant bok om ein type litt utanomlege A4-versjonen av ein nordmann. God fornøyelse og lukke til vidare med prosjektet ditt – Heia Beathe!

  Liker

 12. Dette tenker jeg er en interessant bok, Beathe! Selv om jeg ser lite sport på tv har jeg jo fått med meg Northugs prestasjoner og selvfølgelig fyllekjøringen, han er visst litt av en personlighet. Kos deg med boken når du velger å hente den frem, og ha ellers en herlig weekend 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.