Juni- En oppsummering & dette er status halvveis i 2014

Siste dag i juni og det er på tide med en oppsummering over måneden som har gått,hva er lest og har det kommet noe nytt i bokhyllen siden sist? Siden vi har kommet halvveis i 2014 så har jeg tatt med en liten statusrapport på hvordan jeg ligger an i forhold til ulike utfordringer.

   

BØKER LEST
Jeg har «oppdaget» netflix og blitt hektet på ulike serier, Orange is the new black, Ally Mcbeal og Lie to me, og dette er i tillegg til alle de andre seriene som jeg bare MÅ se hver eneste uke (Criminal minds,Ncis,Ncis LA, The mentalist, Revenge, Greys Anatomy,Parenthood, for ikke å snakke om Reba som jeg har sett for n`te gang) Men «heldigvis» så er det ferietider for disse også og det betyr at jeg kan konsentrere meg om å lese litt mer i tiden fremover.
Ved opptelling så har jeg lest 9 bøker, det samme som sist måned, noe jeg ikke var så kjempefornøyd med men skal jeg få lest litt mer må jeg selvfølgelig prioritere litt annerledes.
Her er bøkene som er lest i juni

«Si at vi har hele dagen»
«Alle mine triste horer»
«Det egyptiske gravkammeret»
«Våtmarken»
«Herr Fikrys litterære liv»
«Vakre nederlag»
«Utid»
«Stoner»
«Dikt»

BOKBLOGGERPRISEN

Av de 9 bøkene jeg har lest denne måneden så er 2 av dem bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen 2014. Disse er Si at vi har hele dagen  og novellesamlingen Utid.
BØKER OMTALT

 6 av  9 leste bøker er omtalt, de resterende 3 omtalene kommer så snart de er skrevet ferdig og det er en «ledig» dag.I tillegg har jeg omtalt en bok som jeg har lest tidligere i år.

BØKER PÅBEGYNT

Her er bøkene jeg har begynt på men ikke lest ferdig, og det er nesten litt pinlig å ha med den ene boken som har fulgt meg noen måneder nå men neste måned SKAL den leses ferdig.Det er ikke noe galt med boken, det er rett og slett at jeg har så mange bøker jeg vil lese med det samme og  jeg klarer ikke alltid å bestemme meg for hvilken og da havner enkelte bøker noe ufortjent bakover i lesekøen. Det kan også ha med å gjøre at jeg leser den på ebok og jeg har lest 2 andre ebøker denne måneden. Neste måned skal den prioriteres foran andre ebøker.

Jenta under oliventreet

Når sypressene hvisker

BØKER KJØPT

Denne måneden har 4 nye bøker funnet et nytt hjem i bokhyllen, en av dem ble sendt tilbake for jeg likte ikke bokformatet. Det var den innbundne utgaven av «Emma» av Jane Austen, og selvfølgelig er det utsolgt hos leverandør for pocket utgaven så det ser ut til at jeg må vente litt med den.

«Fornuft og følelse» av Jane Austen
«Mnem» av Simon Stranger
«Fremmed jord» av Jhumpa Lahiri

I tillegg så har jeg fått noen lese-eksemplarer fra ulike forlag.

KORT OPPSUMMERT

-Har lest 9 bøker
-Omtalt 7 bøker
– Kjøpt 3 bøker
-Lest 2 bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen
– Lest 2 ebøker og begge lånt hos ebokbib
– Sånn passe fornøyd med lesingen denne måneden

 STATUS HALVVEIS I 2014

Siden vi er i slutten av juni og dermed kommet halvveis i 2014 så er det på tide å finne ut av hvordan det står til med de ulike utfordringene jeg har som mål å klare i løpet av året.

100+ bøker på 1 år: Har planer om å lese 125 bøker totalt og for å holde meg til planen så skal jeg ha lest minst 62-63 bøker ved utgangen av juni-ved opptelling har jeg lest 69 bøker = Er godt i rute.

Ebook Challenge 2014: Der satte jeg meg som mål å lese 10 ebøker – ved opptelling så har jeg lest 12 bøker= Check

12 novellesamlinger på 1 år: I mai klarte jeg ikke å lese ferdig novellesamlingen og det var første gang siden jeg begynte med denne utfordringen for 1 1/2 år siden- Jeg klarte å lese meg ajour denne måneden og har lest 6 novellesamlinger så langt= Er i rute.

Jeg er med andre ord fornøyd med innsatsen min hittil i år og satser på at jeg skal komme i mål med de målene jeg har satt meg. Til neste år tror jeg ikke at jeg skal ha slike utfordringer men det betyr ikke at jeg ikke skal fortsette å ha fokus på novellesamlinger,ebøker og bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen. Det skal jeg ha i tillegg til 1001-bøker og andre type bøker, men jeg vil ikke sette meg som mål å lese et visst antall bøker.

BOKBLOGGERPRISEN 2014
Halvveis i 2014 så har jeg lest 17 bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen, det er ikke veldig mye så det betyr at jeg må få opp dampen litt om jeg skal rekke over 40 ved årets slutt. Her er en liten liste over hvilke bøker jeg kunne tenke meg å lese

Det skulle være sol, vi skulle reise til Lódz av Marit Kaldhol
«Hundreår med hodebry – Utilregnelighetens historie» av Bernt Gran
Skammens historie av Sigmund Aas og Thomas Vestgården
Frostgraven av Sonja Holterman
Rakels bok av Sissel Værøyvik
Jenta uten hjerte av Marit Reiersgård
Fra jorden roper blodet av Birger Emanuelsen


Det kommer nok flere bøker opp på den listen i tiden fremover for Caterina Cattaneo og Gunn Margit Nisja kommer begge med ny bok nå i høst, de må jeg få med meg i tillegg til flere.

SER FREMOVER MOT JULI
I morgen skriver vi juli måned og jeg skal blant annet fokusere litt mer på lesing og ikke fullt så mye tv-titting. Jeg skal begynne på mitt lille «Jane Austen-prosjekt» i forbindelse med prosjektet om å lese flere 1001-bøker og det gleder jeg meg til. Jeg har også lyst til å begynne å lese bøker fra The Man booker prize– listen, tydelig inspirert av Elida, men det prosjektet må planlegges litt mer først og kanskje jeg begynner på det allerede i juli. Jeg har faktisk lest to av bøkene på fjorårets shortlist, Våtmarken og Vi trenger nye navn.

Jeg har ikke fått lest Odinsbarn som vi skulle lese nå i juni i forbindelse med Bokbloggerprisen så den må jeg få lest nå i juli. Boken for juli er De usynlige av Roy Jacobsen, den har jeg lest og jeg skal prøve å få lest Vidunderbarn av samme forfatter i stedet.

Når jeg leste Herr Fikrys litterære liv tidlig denne måneden så ble jeg fascinert av alle de litterære henvisningene som var i boken at jeg har notert meg alle sammen. Jeg skal sette opp en liste over alle bøkene og de jeg eventuelt kunne tenke meg å lese. Dette prosjektet skal jeg fortsette med i juli.
«Boken på vent» har som dere vet «sommerferie» frem til 29.juli, det er fordi at jeg kommer til å være litt fraværende på bloggen de neste ukene,jeg kommer til å publisere bokomtaler sånn innimellom men det kommer til å bli litt stille her på bloggen i et par uker fremover.
 HA EN  STRÅLENDE LESEMÅNED ENTEN PÅ TERRASSEN ELLER PÅ STRANDEN!

GOD SOMMER!


Foto: Trekanten.no

24 kommentarer om “Juni- En oppsummering & dette er status halvveis i 2014

 1. Så kjekt å lese oppsummeringen din Beathe. Jeg har lest den første og siste boken av de ni du har lest i juni. Av de du har lyst å lese til Bokbloggerprisen er det bare den øverste jeg ikke har, så her er det bare til å skrike ut. Håper du får en fin juli med Jane Austen, og at du finner roen med bøkene igjen, nå når du er «ferdig» med seriene dine 🙂

  Liker

 2. Flott oppsummering! Tror ikke jeg har lest noen av de du nevner. Nå er endelig ferien i gang, men ferieværet er ikke helt topp. Ha en fin sommer og kos deg videre med lesingen

  Liker

 3. Fin oppsummering, Beathe:) Lenge siden jeg har skrevet en, kanskje jeg også må gjøre det etterhvert. 9 Bøker er jo veldig bra, er nok selv langt ifra så mange, også må jeg si jeg er imponert hva du har lest til bokbloggerprisen. Der må jeg si jeg har lest veldig lite, holder da på med Skammens historie som du også har lest, men jeg har planer om å lese Rakels bok som også er på listen din 🙂 Morsom du er avhengig av tv-serier for tiden, det er jo så underholdende:) Men det går jo selvfølgelig utover lesningen, liker da også Orange is the new black og Lie to Me er også bra. Selv ser jeg på House for tiden:) Litt tv kos må man jo ha også:) Kos deg masse med sommerlesningen og kos deg med bloggefri i mellom slagene:) God sommer!

  Liker

 4. Ser ut som du har fått lest mye. Flott innlegg:) Jeg kommer ikke med min oppsummering før i morgen. Gjør det alltid den 1. så lenge det går. Aner ikke hvorfor, men det har bare blitt sånn.
  Ha en fin ettermiddag:)

  Liker

 5. Wow! Jammen får du lest mye! Det er veldig kjekt med omtalene dine, og jeg har hentet mange gode boktips fra deg! Så takk fofr det 🙂
  Ønsker deg en glad sommer og en vel fortjent ferie fra Boken på vent!
  Kos deg!

  Liker

 6. Eg detter som regel av når ein serie går over fleire månader, anten på tv eller streaming/nedlasting. Er det ein favorittserie kjøper eg den heller på dvd, og då kan eg venta leeeenge. Eg ser på Netflix av og på, det må vera noko spesielt eg fylgjer med på, slik som Ally McBeal nå, og tidlegare har det vore Blue Bloods og Charmed. Eg les og medan eg ser, så det går absolutt ikkje utover lesetida, tvert imot.

  Det var voldsomt som eg inspirerer for tida, med litt 1001-dytting, og nå med Booker-prisen. For å pirke litt så er dei to bøkene du har lest, Våtmarken og Vi trenger nye navn frå 2013-shortlist. I slutten av juli kjem longlist for 2014, og denne jenta gler seg voldsomt. Dei siste åra har eg heve alt anna eg evt leser då, og kasta meg over lista (då blir det som regel dyrt for Kindle'n min;-) Eg skal annonsera med store bokstaver kven som er med på longlist for 2014, i mellomtida er det ei bokliste på Goodreads som inneheld mulige bøker som kan motta prisen dette året. Lista finner du her: https://www.goodreads.com/list/show/46848.Man_Booker_Prize_Eligible_2014

  Eg syns du får lest mykje, og eg liker veldig godt at me ikkje nødvendigvis les det same:-)

  Liker

 7. Så kjekt å høre, Tine:-) Det er kun bok nummer to Hundreår med hodebry…. jeg ikke har så kanskje jeg kunne lånt den av deg en gang? Ellers så satser jeg på at jeg får lest endel i juli, jeg håper i hvert fall det:-)

  Liker

 8. Takk for det,Isabella! 🙂 Jeg liker godt å se på tv-serier, det går litt i rykk og napp og jeg har vært skikkelig ivrig de siste ukene. House har jeg ikke sett men vet at min datter liker å se på det, så kanskje jeg kan sjekke den litt ut også. Håper du får en fin sommer også,Isabella:-) Men jeg håper jo at vi snakkes litt underveis.

  Liker

 9. Ja, men det kan jo være like greit å ta det i morgen også, det har bare blitt til at jeg tar det den siste hver måned. Ønsker deg en fin kveld:-)

  Liker

 10. Nå har jeg rettet det, selvfølgelig var det shortlisten fra i fjor og ikke årets. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det, det har bare gått litt fort i svingene her i sted. Ja, er det ikke kjekt å være til inspirasjon? Takk for link til den listen, den må jeg sjekke ut. Vet ikke helt om jeg skal lese alle men noen av dem i hvert fall, og kanskje jeg kan hive meg på en samlesing hos Hardulest? en gang jeg også? Når det gjelder tv-serier så kjøper jeg også DVD av de serien jeg liker best, det er mye kjekkere å se flere episoder ad gangen og ikke bare en og en. Forresten ser du på «Under the dome» det begynner snart igjen også?

  Liker

 11. Flott oppsummering Beathe.:) 69 bøker er veldig bra. Selv har jeg lest 64, synes det er bra også.:)
  Frostgraven likte jeg godt, og Skammens tid skal jeg lese i sommer.

  Av junibøkene dine så har jeg lest Yahya Hassans dikt (kjempebra) og Herr Fikrys.. Begge disse var mine høydare i juni.:)

  Ang Emma av Austen , så kjøpte jeg den i pocket på salg på CDONCOM i fjor… har ikke lest den enda. Har du sjekket dem? de har ofte pocketsalg..(lett å gå bananas).

  Ønsker den en flott lesesommer.:)

  Liker

 12. Wow!! Ni bøker og sju bokmeldingar på ein månad. La meg sjå på mi opptelling frå juni: Ei bok lesen, ei bokmelding, tre innlegg på bloggen… Eg har som mål å lese 50 bøker i år, og du har allereie lese 69!! Jo, lukke til vidare, og det verka som spennande bøker du har lese 😀 Eg strever meg gjennom Harry Potter und derr Feuerkelch og prøver å ikkje tenkje for mykje på at målet mitt om femti bøker forsvinner sakte, men sikkert ut i det blå. Ha ei fin veke og ein fin kveld! (Ps, du ser på x antal seriar og eg på «Heartbeat», og likevel les du meir enn meg. Har du nokon formel for å få utvida døgnet?)

  Liker

 13. Fantastisk oppsummering! Jeg synes du har vært kjempeflink! 9 bøker denne måneden er jo veldig bra. I alle fall med tanke på alle programmene du følger med på 😉 Og 69 så langt er utrolig bra! Jeg er helt imponert!Jeg tenker å ta en «sommer-oppsummering» i august. Har som mål å lese 30 bøker på disse tre månedene så håper det går 🙂

  Liker

 14. Det er faktisk overraskande kjekt å vera den som inspirerer, og ikkje bare den som henger på andre (det har vore ofte det til tider, men nå begynner eg å finne min formel).

  Nei, eg leser absolutt ikkje alle, då må eg ha fri eitt års tid;-) Eg finner gjerne forfattere eg liker, forfattere som har vore nominert før/vunnet, og elles lått og løye som eg finner interessant. Eg har ikkje vore med på samlesing hjå Hardulest, for det føregår etter prisen er utdelt, og då har eg allereie (som oftast) lest bøkene. Men ifjor var eg nøye på å tipse om samlesinga for eg vil gjerne ha det til hausten og:-)

  Eg har så mange tv-serier på dvd at eg kan snart starte filmbibliotek. Men det er så jillt å sjå ein heil sesong, eller bare enkelte episoder som eg liker. Det med enkelte episoder gjer eg ofte med Gilmore girls eller One Tree Hill (guilty pleasure). Under the Dome har eg ikkje sett, må føres opp. Er ikkje det basert på ei bok, eller roter eg fælt?

  Liker

 15. Neida du roter ikke.Serien er basert på bøker(eller bare en?) etter Stephen King. Jeg liker den veldig godt, skulle sikkert lest bøkene først men sånn ble det ikke. Jeg sjekket ut litt på den linken du gav meg i går, og har funnet noen bøker ser jeg kunne tenkt meg å lese, men den er ikke finkjemmet fra min side enda. Samlesing av den norske versjonen passer jo best for meg som er en pyse når det gjelder å prøve seg på engelsk. Jeg skal følge med hos deg og hos hardulest sånn etterhvert. Jeg skal lage meg en egen man booker prize fane her på bloggen etterhvert for lettere å ha oversikt over bøkene.

  Hehe…. kjenner litt til det der og har vel noen serier selv også og filmer… Gilmore girls ja, det har jeg sett litt på men ikke sett hele serien så den vurderer jeg å kjøpe.

  Kan tenke meg at det er kjekt å være i den posisjonen, har vel ikke vært der så ofte jeg heller må jeg si, men det er kjekt å kunne inspirere hverandre litt.

  Liker

 16. Stephen King har ikkje eg heller lest, men det er vel ikkje meininga at alle må lese alle bøkene;-) Å lese på engelsk er ein treningssak, og eg merker at eg vel ofte norsk språk når eg les på senga eller saman med ein tv-serie. Eg har ei fane som er merka Man Booker Prize. Der står alle vinnerne, og innimellom nokre long- og shortlistnominerte. Ofte er dei nominerte bøkene like interessante som sjølve vinnaren, som f eks «Vi trenger nye navn.» Målet etterkvart er å ha lest flest mogleg av vinnerne (og gjerne flest mogleg nominerte for å toppe lista fullstendig). Dei eg har lest er merka med feit skrift.

  Gilmore girls kjem du ikkje til å angre på at du har kjøpt. Den serien har ein enorm utvikling, og det fins faktisk ein lesesirkel på Goodreads der dei les bøkene som er nemnt i serien (eg trur eg har den lista ein stad). Det blir stadig referert til den serien og mitt håp er ein film (slik som med Sex and the City og Veronica Mars).

  Det er kjekt å bli både inspirert og vera til inspirasjon 🙂

  Liker

 17. Har heller ikke lest noe av King og nei vi rekker ikke overalt så det må vi bare slå fra oss.
  Jeg må ta meg en titt inn til deg jeg da, og se på den listen og sjekke ut hvilke bøker jeg kunne tenke meg å lest. Høres veldig artig ut med den listen om bøkene fra serien.

  Liker

 18. Takk for det, Anita! 🙂 64 bøker er veldig bra det. Tenker på at jeg bare går hjemme og kunne glatt ha lest i mange timer hver eneste dag i tillegg til tv-serier og annet, så jeg må finne ut av hvem tidstyvene mine er. Emma Austen er visst helt utsolgt i pocket overalt akkurat nå, men jeg satser på at jeg får tak i den.
  En flott lesesommer til deg også, Anita!

  Liker

 19. Hehe… nei det har jeg ikke. Nå er jeg hjemmeværende og har egentlig mange timer til disposisjon hver eneste dag. I tillegg å skriver nok du mye mer dyptgående omtaler enn det jeg gjør også, så sånn sett vil jeg tro at du gjør en bedre «jobb» enn meg. Det er flere som leser mye mer enn det jeg gjør og som i tillegg har jobb, og hvordan de klarer det, det vet jeg ikke. Men nå er det strengt tatt ikke om å gjøre å lese flest bøker heller, så jeg tenker at lesemålene på en måte bør være en slags pekepinn og rekker man det ikke så er det ikke så farlig liksom. Harry Potter har jeg ikke lest noe av men har noen bøker liggende nede i boden etter eldstemann, håper du finner ut av det med boken.

  Liker

 20. Takk for det:-) Med tanke på hvor mye tid jeg har hver eneste dag til å lese så er det ikke mye med 9 bøker, og det er mindre enn det jeg har satt meg som mål. Ser frem til å lese oppsummeringen din etter sommeren, og lykke til med lesingen!

  Liker

Kommentarer er stengt.