Kommende bøker for juni & Juli

Da er vi straks i juni måned og det er på tide å se litt på bøkene som kommer ut i juni og juli.  Som vanlig er dette bare et lite utvalg av bøkene som kommer og ikke en oversikt over alle som blir utgitt i denne perioden. Forbehold om at datoene kan være feil.

GYLDENDAL
Skygge over Somerset er visst en frittstående forløper til forfatterens bok Rosene fra 2010, så da bør jeg kanskje ta en titt på den også.
( Ca 10.Juni)
Litt om boken

South Carolina, tidlig på 1800-tallet: Unge Silas Toliver har planer om å bli med vennen Jeremy Warwick på et nybyggertog for å bryte nytt land i East Texas. Men faren etterlot ikke Silas noen arv, så han har ingen midler til å realisere drømmen for seg og forloveden Lettie. Inntil den rike naboen og plantasjeeieren Mr. Carson Wyndham kommer med et uortodokst forslag: Hvis Silas gifter seg med datteren hans, den opprørske og frittenkende Jessica, står Carson klar til å betale reisen til Texas og hjelpe Silas med å grunnlegge en plantasje – Somerset – der.
Tvunget av egne demoner og et ustoppelig behov for å bli herre over egen jord, fatter Silas et valg som blir skjebnesvangert ikke bare for ham, Lettie og Jessica. Det etablerer også en forbannelse over Somerset, som kaster mørke skygger også over kommende generasjoner.

Det står flere steder at denne skal komme ut i begynnelsen av juli, jeg finner ingen informasjon om boken på forlaget på norsk og derfor har jeg klippet og limt fra Goodreads( jeg går utfra at det må være den som heter The misbegotten på engelsk.)Om det er feil får dere bare arrestere meg.


Litt om boken

Bath, England, 1821. Rachel Crofton escapes the binds of her unhappy employment as a governess by marrying a charming self-made businessman. She sees a chance to create the family and home she has so long been without, but her new life soon takes an unexpected turn. 
Through her new husband’s connections, Rachel is invited to become the companion of the reclusive Jonathan Alleyn, a man tortured by memories of the Peninsula War, and tormented by the disappearance of his childhood sweetheart, Alice. 
Starling, foundling servant to the Alleyn family, is convinced that Alice, the woman she loved as a sister, was stolen from her. Did Alice run away? Or did something altogether more sinister occur? Starling is determined to uncover the truth. Others want only to forget, and will go to extreme lengths to do so.


JURITZEN

Jeg har Allahs tårer liggende på nettbrettet men ikke fått lest den ennå, kanskje i løpet av sommeren?


Litt om boken

I 1543 forsvinner en spank ekspedisjon i Amazonas. I nåtiden blir et manuskript som forteller om en by av «gull og mirakler» funnet i en krypt i Trondheim. Arkeologen Nina Diurnes kastes ut i jakten på et mysterium som kan snu opp ned på vår forestilling om skapelsen, Edens have og kataklysmen… En hemmelig mange er villig til å svike, drepe og dø for. Den tidligere marinejegeren Angus Storm blir sendt alene inn i Amazonas jungel for å finne kilden til et dødelig narkotisk stoff og vikles inn i et drama av enorme dimensjoner. Infisert med en dødelig parasitt og med en iskald morder i hælene flykter han gjennom jungelen for å advare verden mot en biologisk katastrofe som vil forvandle menneskeheten til levende døde.


BASTION
Denne sommerboken kunne jeg godt ha tenkt meg.


Litt om boken

 Nyheten om Lord Framptons plutselige død sjokkerer alle. Men for noen oppleves opplesningen av testamentet som nesten like rystende: Lorden har etterlatt både penger og de uvurderlige Frampton-safi rene til en ung, vakker og ukjent kanadisk kvinne. En kvinne som dessuten hevder å være hans uekte datter. Etter først å reagere med sjokk og avsky, overbevises familien etterhvert om at den sjarmerende kvinnen snakker sant. Bortsett fra et familiemedlem som ikke lar seg smigre, men fortsetter å spørre: Hvem er egentlig denne unge kvinnen? » «Kjærlighet og svik i den engelske overklassen.
Det ble ikke så veldig stort utvalg denne gangen men det er desto mer å glede seg til når høsten kommer for Sylvia Day kommer med fjerde bok i Crossfire-serien. Cecilia Samartin kommer med ny bok denne høsten,det samme gjør Lori Lansens. Christie Watson, forfatteren bak Solfuglen kommer med en ny bok og den heter Der kvinner er konger. Sue Monk Kidd som blant annet har skrevet Bienes hemmelige liv kommer med ny bok. Carl-Johan Vallgren som blant annet har skrevet Havmannen kommer med ny bok. På hjemmebane kommer Caterina Cattaneo med ny bok og den heter Jeg slutter å telle dager, og den blir et «must» for meg sammen med den nye boken til Gunn marit Nisja. Linnèa Myhre kommer også med ny bok, og det samme gjør Jan -Erik Fjell. Og mange, mange fler….Det er bare å glede seg for jeg tror det blir mye å lese til høsten også. 
Neste innlegg over kommende bøker kommer 1.august.


4 kommentarer om “Kommende bøker for juni & Juli

  1. Det kommer vel ikke ut så mange spennende bøker om sommeren? Vel, vel jeg prøver å holde igjen, og leser for tiden mye fra biblioteket. Har ennå ikke bestemt meg om jeg skal pakke pc i kofferten eller om jeg skal prøve å klare meg uten i 5 dager….

    Liker

  2. Nei,det er vel ikke tiden for utgivelser om sommeren og derfor er det jo hyggelig at det kommer masse fristende til høsten og i mellomtiden kan vi få lest noe av det som står og skriker i hyllene fra før…. jeg er sein å svare denne gangen men jeg tipper du tok med deg pcen;-)

    Liker

Kommentarer er stengt.