Boken på vent: En nåde av Toni Morrison


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.

Denne uken har jeg valgt meg ut en bok jeg har hatt liggende en stund i bokhyllen, men etter å ha lest Hatties tolv stammer hvor forfatteren takker Toni Morrison for romanene og essayene hun har skrevet og siden jeg ikke har lest en eneste ord av Morrison ennå  fant jeg ut at det var på tide å få gjort noe med akkurat det. Har lest en del bøker om slavetiden og har endel bøker stående i hyllen som jeg ikke har fått lest ennå, og det er godt å vite for jeg er langtifra lei temaet.

Litt om boken

I 1680-årene er slaveriet i Amerika i sin spede begynnelse. Den unge jenta Florens blir overlatt til Sir, en hvit farmer fra Maryland, som avdrag på gjeld. Florens hungrer etter kjærlighet og søker den først hos den eldre tjenestekvinnen Lina. Seksten år gammel forelsker hun seg i smeden som har laget gjerdet rundt den nye hovedbygningen på farmen. Han er afrikaner, vakker og stolt, og har aldri vært slave.


Denne skal begynnes på ganske snart og blir en av de første bøkene jeg leser i juni.

Har du lest denne eller andre bøker av Toni Morrison?

 Vi skriver Juni i slutten av uken og derfor tenkte jeg å ta for meg årets sommerlektyre i neste ukes spalte og har du sommerens lesestoff klart så kanskje du kan lage et innlegg om det neste uke du også?

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

14 kommentarer om “Boken på vent: En nåde av Toni Morrison

 1. Du går ikke lei slavetiden du 🙂 Jeg har også en tendens til å la meg friste til å lese bøker som er nevnt i en annen bok jeg har lest. Skal la sommerlektyren surre i hodet, og se om jeg kan planlegge litt for sommeren og ferien. Vi skal reise med koffert, så det er begrenset hvor mange bøker jeg kan smugle med meg, men det lar seg nok ordne. Ha en super tirsdag Beathe!

  Liker

 2. Nope! I Hattie-boken var det henvisninger til flere bøker og forfattere, det er alltid like kjekt å sjekke ut.Ja,det er en fordel og ha litt mer med seg enn bøker når en skal på ferie så da gjelder det vel å velge med omhu. I dag blir det lesing og skriving av Hattie-innlegg i dag, kanskje jeg kan komme meg litt ajour før vi skal gjøre opp status for mai. Ha en super tirsdag, Tine:-)

  Liker

 3. Jeg likte boka godt, og ikke minst på grunn av Toni Morrison, som skriver bra. En koselig start på dagen i dag, da jeg måtte passe lille herlige jente på 6 mndr mens pappa leverte storebror i barnehagen. Kaffe i sola nå, mens fuglene kvitrer.

  Liker

 4. Jeg har lest Toni Morrisons Elskede. Men jeg kommer ikke på flere akkurat nå. Hun skriver svært vakkert så jeg kunne godt tenke meg å lese flere. Ønsker deg en fin dag, Beathe!

  Liker

 5. Så morsomt at du viser akkurat denne i dag! Jeg lånte den på biblioteket rett før helga, så den ligger her på vent også ;o)
  Nå viste det seg det da jeg kom hjem, at det ikke var den boka, men «Hjem» av samme forfatter jeg egentlig hadde tenkt å låne… Jeg skal nok lese begge tenker jeg!
  Hatties tolv stammer hadde jeg også mellom hendene, men fant ut at den måtte vente til en senere anledning. Man skjønner etterhvert at man må begrense seg litt!
  Håper du gjør dagen til noe fint 🙂

  Liker

 6. Jag måste erkänna att jag ännu inte bekantat mig med Toni Morrisons böcker. Men de har blivit så omnämnda i olika sammanhang, så att jag känner att jag blivit allt mer nyfiken. Tack ska du ha för att du också påminde mig om denna författare. 🙂

  Liker

 7. Det er den siste boken til forfatteren er det ikke? Faller denne i smak så skal jeg lese flere av henne. Man rekker ikke overlat og må ta valg underveis. Her har det gått i lesing og skriving av to bokomtaler, nå er det avslapping og tv resten av kvelden:-) Håper du har hatt en fin dag!

  Liker

 8. Hun er helt ny for meg også, så det blir spennende med nytt bekjentskap! Veldig hyggelig at du ville være med på spalten min, alltid kjekt med «nye» ansikter! 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.