En smakebit på søndag:Hatties tolv stammer av Ayana Mathis

Det har blitt søndag igjen og det er tid for en ny runde med smakebiter  både her på bloggen og inne hos Mari som er flink å arrangere dette hver eneste søndag, til stor glede for mange av oss.

Det har vært en laber lesemåned for meg men det ser heldigvis ut til at leselysten har kommet tilbake. I går begynte jeg på en ny bok som jeg har sett frem til å lese lenge. Forfatteren blir sammenlignet med Toni Morrison uten at det betyr så mye for meg for jeg har ikke lest noe av henne enda.

Litt om boken


Hattie er gift med August, og de får 11 barn sammen til tross for et hanglende ekteskap. Når de to første barna dør, setter dette tonen for Hatties liv. Det blir vanskelig for henne å glemme dette, og det får konsekvenser for hvordan relasjonen blir mellom henne og de andre barna… 

Boken er bygd opp slik at hvert av barna får sitt eget kapittel gjennom hele boken og slik får vi et innblikk i hvordan Hattie takler sorgen etter å ha mistet de to første barna sine, dette var i 1925 mens barna er enten voksne eller på vei til å bli det når de forteller sin historie og vi beveger oss da til slutten av 40-tallet og frem til 1980.

Smakebiten er hentet fra side 87 og Hattie treffer elskeren sin som hun har fått et barn med:

«Jeg er så skamfull.» sa Hattie. «Jeg er så skamfull.» 
«Hattie,hør på meg. Den lille babyen vår er ikke noe å skamme seg over.»
Hattie ristet på hodet. Senere den kvelden og i mange år etterpå skulle han lure på om han hadde misforstått henne, om skammen hennes ikke dreide seg om at hun  hadde fått barn med ham, men noe større som han ikke forsto,og om det bare var hans manglende evne til å skjønne det som hadde dødsdømt forholdet deres.

I dag blir det lesing på agendaen og selvfølgelig en rundtur eller to i Blogglandia for å sjekke hva dere andre leser i om dagene.

HA EN FIN SØNDAG!

24 kommentarer om “En smakebit på søndag:Hatties tolv stammer av Ayana Mathis

 1. Hm, ikke en dum bok dette her. Blir det ikke som å starte på nytt hver gang et nytt barn skal få «presentere» seg? Smakebiten var i alle fall fin, ettertenksom og akkurat passe filosofisk 🙂 Ønsker deg en fin søndag! Jeg kjørte mann og barn til Gravdal kl. 05:30 og skal møte dem på Fløyen om en stund for skobytte og avlevering av sekker. Ja du skjønner 7-fjellsturen 🙂

  Liker

 2. Nei,det går overraskende greit med de «overgangene», jeg tenker ikke over det en gang mens jeg leser. På en måte så kunne jeg tenkt meg å fått et kapittel hvor det fortelles litt fra Hattie sin side også og ikke bare gjennom barna. Det blir spennende å se om jeg får det. Du steller godt med guttene dine, og kanskje det er en fordel at det ikke er masse sol i dag. Vil tror det er en deilig temperatur å gå i dette. Ha en fin dag,Tine:-)

  Liker

 3. Tack för smakbiten. Blev väldigt lockad av den här boken! Sen tittade jag för att se om den fanns på svenska och inser nu att jag sett den i bokhandeln utan att lockas av den!

  Liker

 4. Fantastisk fin smakebit! Denne boken kom jeg over for lenge siden på et nyhetsbrev fra Oprah's bookclub (!). Jeg har ennå ikke lest den, men nå skal jeg jammen få tak i den. Kanskje det blir årets sommerlesning 🙂

  Liker

 5. Det hørtes ut som en fin bok. Det er alltid dumt når forfattere blir sammen lignet på den måten. Enten man har lest noe eller ikke av den forfatteren det blir sammenlignet med, så setter det en standard for boken som ikke alltid bokens forfatter er tjent med.
  (Jeg ser at de har boken på biblioteket der jeg jobber, så nå står jeg i kø :-))
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  Liker

Kommentarer er stengt.