På bokbad med Dinah Jefferies- forfatteren bak Til vi ses igjen!

Det var en fin liten gjeng som hadde møtt opp i går kveld når Vigmostad & Bjørke inviterte til bokbad hvor Kari Birkeland intervjuet den engelske forfatteren Dinah Jefferies om hennes debutroman Til vi ses igjen.

Det ble mye fliring og latteren satt løst i salen for dette var en skikkelig morsom dame som virker å sette pris på å reise rundt og snakke om boken sin, og treffe leserne. Dette er forøvrig hennes aller første bok-turnè.

(Foto: Privat)

Men det var rom for litt alvor også når forfatteren skulle fortelle litt om hvor hun hadde funnet inspirasjon til boken, og ofte er det slik at forfattere bruker ting fra sitt eget liv i bøkene de skriver.
Hun mistet sin 14 år gamle sønn i en ulykke i 1995, på forhånd hadde hun trodd at om noen fortalte henne at hun kom til å miste et av barna sine så hadde hun ikke maktet å kunne bevege seg, eller puste. Men til tross for all sorgen et menneske går gjennom så finner man en styrke inni seg til å fortsette, en styrke man ikke aner man har før man blir nødt til å ta den i bruk.  Dette er litt av det som en av hovedpersonene i boken hennes, Lydia også må gjøre når barna kom bort for henne og hun ikke ante hvor de var.

Hun har i likhet med de to jentene i boken bodd både i Malaya ( Malaysia) og i England når hun var liten og hun har brukt egne erfaringer og fått fortalt mye fra foreldrene sine om hvordan det var for engelskmenn å bo i Malaya på 50-tallet. Det var mye uroligheter der på den tiden og det gjenspeiles også i boken, hvor det nærmest var krigstilstander i landet under den bristiske administrasjonen.

Forfatteren som har passert de seksti så hun ble en godt voksen dame  før hun ble forfatter, hun kunne røpe at hun snart er ferdig med bok nummer to og har begynt på bok nummer tre. Dette tror jeg er en forfatter som er vel verd å få med seg, og jeg skal definitivt være på utkikk etter bøkene hennes.

Jeg fikk også gleden av å treffe bloggeren Tine for aller første gang, utrolig hyggelig og blid dame som er akkurat så koselig som jeg hadde forestilt meg på forhånd! Gleder meg til å treffe deg igjen,Tine!

(Foto: Tine)

Det var et kjempekoselig arrangement og forfatteren har et nytt bokbad i Asker i dag kl 12 så har du muligheten til å dra dit så kan jeg anbefale deg å ta turen!

Boken holder jeg på med og etter bokbadet i går ser jeg enda mer frem til å fortsette på boken.
Jeg sikret meg selvfølgelig autografen når jeg først var der.

Tine har også skrevet et innlegg om bokbadet.

4 kommentarer om “På bokbad med Dinah Jefferies- forfatteren bak Til vi ses igjen!

  1. For et fyrverkeri av en dame! Det var veldig kjekt å bli kjent med henne, og ikke minst deg i går. Håper på bedre oppslutning i større by, det fortjener dette bokbadet. Ha en strålende dag Beathe!

    Liker

  2. Ja, det var fyrverkeri det! Jeg håper også at hun får en bedre oppslutning i dag. Veldig kjekt å treffe deg også i går, og jeg gleder meg til vi treffes igjen. En fin dag til deg også.

    Liker

Kommentarer er stengt.