Kommende bøker for april 2014

Innlegget mitt om kommende bøker er noen dager for tidlig ute denne gangen, april nærmer seg med stormskritt og her er noen av bøkene som kommer. Som vanlig er det kun bøker som jeg kunne tenke meg å lese jeg tar med her, det er dermed ikke en full oversikt over alle bøkene som kommer i april. Med forbehold om at datoene kan være feil.

SCHIBSTED
Har ikke lest så mange bøker fra denne delen av verden men jeg har likt de jeg har lest, denne virket veldig bra og da måtte den bare opp på listen. 
(15.april)
Litt om boken

1955. I en fattig palestinsk landsby, underlagt israelsk militærstyre, blir den 12 år gamle Ichmad vitne til at lillesøsteren på grusomt vis blir drept av en landmine. Kort tid etter blir faren arrestert, og familiens levebrød, den frodige appelsinlunden, og hjemmet deres konfiskeres. Familien tvinges til et liv i fattigdom – et liv preget av frykt og uvisshet. Ichmad er fast bestemt på å forsørge familien, og han får etter hvert et universitetsstipend. Dette fører ham ut i en verden hvor han møter mange fordommer, men som også gir ham store muligheter. Forfatteren snakker om boken

APROPOS
En helt ukjent forfatter for meg dette men jeg ser at hun har skrevet en rekke bøker. Jeg la rett og slett merke til boken på grunn av tittel og cover, og når jeg leste hva den handlet om så fant jeg ut at denne måtte komme med på listen.
(1.april)
Litt om boken

  Overklassejenta Penelope George vokser opp på den engelske landsbygda på 1930-tallet. Men hun vil heller dø enn å leve et overfladisk sosietetsliv. På ferie i Athen ser hun sitt snitt til å flykte, og begynner å jobbe som Røde Kors-sykepleier. Så bryter krigen ut. Penelope strander på øya Kreta, der hun tar seg av sårede og døende soldater. På slagmarken føler hun endelig at hun har noe meningsfylt å leve for, og hun nekter å flykte. Dessuten er det her hun har sin beste venninne, jødiske Yolanda, og mannen hun er forelsket i – den britiske motstandskjemperen Bruce. Med forkledning og falsk identitet tror Penelope at hun lurer alle, men så viser det seg at en høytstående tysk offiser har henne under oppsyn …

GYLDENDAL
Denne boken kom jeg over inne på forlagets sider og jeg er enda ikke ferdig med bøker fra 2. verdenskrig, tydeligvis.

(28.april)
Litt om boken
En bestefar som overlevde Auschwitz, en far med Alzheimer og et barnebarn som definerer livet sitt etter en obskur hendelse fra skoledagene. En fortelling om et land og generasjoner. Brasilianske Michel Laubs hovedanliggende er de følelsesmessige bristene som oppstår i forhold. Fallet. Dagboknotater .går igjen og igjen tilbake til et nøkkeløyeblikk i fortellerens ungdom, .og knytter det langsomt til større spørsmål om hvordan familien hans har håndtert minner og glemsel. Vi får aldri vite navnet til fortelleren i Laubs roman. Han er en mann sent i trettiårene eller tidlig i førtiårene og er gift med sin tredje kone, som han venter barn med ? får vi vite på bokens siste sider. Det er til dette ufødte barnet han forteller historien. Eller, for å være nøyaktig, historiene. Minner er sentrale i en del av romanen, knyttet til fortellerens far.
Denne har jeg lest litt om på ulike blogger den siste tiden og da blir jeg ofte litt nysgjerrig på hva dette kan være for noe. Denne virker spennende.
( 22.april)
Litt om boken
Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.
Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner – til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones – som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.
CAPPELEN DAMM

Dette er en forfatter som jeg ikke har lest noe av enda, men det er vel kanskje på tide å stifte litt bekjentskap etter hvert. Da kan en jo likeså godt starte med den nyeste boken.
Litt om boken

Tarak mister moren sin til de fryktede sorgslukerne, og snart etter forsvinner faren hans. Det er bestefar Elmer som tar seg av gutten og lærer ham å lage skyggefulger og fortelle historier. Men da Tarak fyller fjorten forlater han Ulu og begir seg ut i den store verden. I løpet av reiser han fortar lærer han mye om kjærlighet og ansvar og det å være ‘menneske’. Og i løpet av sitt livsløp skal han bli en viktig brikke i kampen mellom det gode og det onde. 

Denne boken fikk jeg overraskende tilsendt fra forlaget sammen med linser i fargene blått og grønt, det samme som øynene til Katsa i boken. 

( 14.april)

Litt om boken

Nådegaven 1: Katsa handler om 16-årige Katsa. Hun lever i en verden med sju kongedømmer, der noen barn fødes med en såkalt nådegave. De har ulik fargede øyne og innehar en spesiell egenskap. Foreldre til en begavet må overlate barnet til landets konge hvis han vil benytte seg av det. Katsas nådegave er dødens. Hun blir den mest effektive torpedo og leiemorder ved kongens hoff. Alt endres når hun møter den unge prins Po, som også er en begavet. Han har egenskapen at han kan lese tanker. De forelsker seg og begir seg sammen ut for å styrte kong Leck av Monsea. De oppdager uante sannheter om seg selv og hverandre. Har Katsa egentlig dødens gave eller er talentet hennes til for noe annet? Og hvordan skal de kunne styrte en konge hvis gave er å kontrollere andre mennesker.

Bok-trailer
Dette er forfatterens debutroman og hun gjorde det ikke verre enn at hun kom på Bookprisens kortliste. Denne MÅ jeg lese!

Litt om boken

Darling og vennene hennes lever i en brakkeby i Zimbabwe som kalles Paradise, som selvsagt ikke er i nærheten av å være noe himmelrike. Alt er ikke like ille selvsagt. Man kan gjøre ugagn, og gå på oppdagelsesferd, leke Finn bin Laden, stjele guavaer, synge lady Gaga så høyt man kan. De drømmer om paradisene i Amerika, Dubai, Europa, der Madonna og Barack Obama og David Beckham bor. For Darling blir drømmen etter hvert virkelig. Men som for tusener av andre i hele verden som forsøker å skape seg et nytt liv langt hjemme fra, opplever også Darling at dette nye paradiset bringer med seg sine egne typer utfordringer – for henne selv og for de hun etterlot. 

SILKE
Denne boken har jeg allerede fått inn dørene fra forlaget og den skal leses i april mest sannsynlig. Tine holder på å lese den og jeg er spent på hennes omtale.

( 15.april)
Litt om boken

 Skottland finnes myter om såkalte «selkies», et havfolk som er en krysning mellom menneske og sel – som en havfrue. Myten skal ha det til at det er et norsk opphav til dette … 1860 ankommer pastor Alexander Ferguson øya Harris, på Hebridene i Skottland. Den unge og naive pastoren skal overta den lille menigheten. Han føler en sterk dragning til de lokale sagnene om selkies, og tanken på anerkjennelse gjennom en revolusjonerende oppdagelse i Darwins ånd driver ham. På øya møter han tjenestepiken Moira og den vakre Lady Marstone. To kvinner som er tynget av sine livsskjebner og fylt med hat. Deres livshistorier flettes sammen, og Huset ved havet holder på deres hemmeligheter i mange år. Det vil ta mer enn et århundre før Huset ved havet motvillig bryter sin taushet. Og det er Ruth som finner hemmeligheten som ikke tålte dagens lys.Denne boken har jeg lest om på mange blogger den siste tiden og selv om den kanskje ikke er i en sjanger som jeg leser aller mest, så lar ikke jeg meg stoppe av det. Denne blir et lite «must» her hos meg denne våren.


Litt om boken

Året er 1986. Stedet er Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor har nettopp flyttet til byen med sin mor og småsøksen – og sin utilregnelige stefar. Hun føler seg tykk og bortkommen og da hun går inn på skolebussen første skoledag faller hun helt ut med sitt illrøde hår og buksene som holdes sammen av sikkerhetsnåler.
Det er bare  én ledig plass. Ved siden av Park. Kjekke og kule Park. Som også er utefor, om enn på sin egen måte. Neste dag er plassen ved siden av Park ledig igjen. Langsom får de øyne opp for hverandre og blir forelsket, sånn som man forelsker seg for første gang, når man er 16 år.HEINESEN


Denne boken er jeg veldig nysgjerrig på, jeg har hørt så mye fint om den blant annet fra Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten, og jeg har vært på nippen til å bestille den på engelsk flere ganger men jeg vegrer meg litt for å lese på engelsk. Dette blir en av vårens «must» for meg.( Dette er ikke det norske coveret)


Jeg fant ikke noe informasjon på norsk om denne boken, og derfor har jeg med tillatelse fra Mari kopiert deler av hennes bokanmeldelse og den delen som tar for seg hva boken handler om.Litt om boken


Historien begynner med en tragisk hendelse som starter 22 år før vi møter bokens hovedperson, en viktig hendelse som henger sammen med historien som etterhvert utspiller seg mellom permene.

Taylor Markham ble forlatt av sin mor i en dagligvare forretning i Jellicoe Road da hun var 11 år gammel. En ung dame ved navn Hannah fant henne der og tok henne med hjem. Nå har Taylor blitt 17 år gammel og hun er elev ved internatskolen ved Jellicoe Road. Taylor er redd for å knytte seg til mennesker, hun har opplevd mye vondt i sitt liv og føler det er enklere å støte mennesker fra seg enn å slippe de inn i livet sitt. Så en dag blir Taylor utpekt som lederen for ungdommene på internatskolen i den årlige territoriale krigen mot byungdommene og kadettene.
Bok-trailer
VIGMOSTAD & BJØRKE
Denne husker jeg at jeg lest om for en god stund siden, men så glemte jeg ut av den igjen og når jeg fikk en brosjyre med meg fra bokbadet i går så kom jeg over den igjen.
Litt om boken

1923. Den ivrige syklisten Evangeline English ankommer oldtidsbyen Kashgar sammen med søsteren Lizzie og deres energiske leder Millicent for å misjonere. De møter motstand og opprør. Eva begynner å skrive på boken En syklende dames opplevelser i Kashgar.

I nåtidens London er en annen historie under utvikling. Den unge kvinnen Frieda, som leter etter fotfeste i livet, finner en natt en mann sovende utenfor ytterdøren sin. Tayeb, som er flyktning fra Jemen, har dukket opp i Friedas liv akkurat idet hun har fått vite at hun er nærmeste pårørende til en kvinne hun ikke kjenner. Den ukjente Irene etterlater seg en leilighet med mange overraskelser. Sammen begynner Frieda og Tayeb på en reise som er like spennende og uventet som Evas.


JURITZEN


Har ikke lest den forrige boken men har sett filmen x-antall ganger. Her kommer fortsettelsen og den kan være vel verd å få med seg. Jeg vil tro at dette er en lettlest og fornøyelig bok som kan være grei og sitte å lese en varm sommerdag. Litt sommer-lektyre må til.
Litt om boken

Det har gått nesten ti år siden Andrea Sachs viste fingeren til sin tyranniske sjef Miranda Priestly og dermed ga avkall på jobben «en million jenter ville ha drept for». Nå har hun startet et luksuriøst brudemagasin med sin tidligere nemesis Emily, og bladet er en kjempesuksess. Og enda bedre, Andrea har møtt mannen i sitt liv og skal snart gifte seg. Men akkurat idet hun begynner å tro at hun skal få leve lykkelig i alle sine dager, blir tilværelsen hennes snudd på hodet. Og når Andrea ikke tror det kan bli verre, vandrer selveste Miranda Priestly inn i livet hennes igjen… Dette er en frekk og bitende fortelling fra New Yorks trendy og glamorøse mediebransje.Har ikke hørt om denne forfatteren før men jeg ser inne på Goodreads at hun har skrevet en rekke bøker, dette virker som en fin historie som jeg tror jeg kan like.Litt om boken

Villfarelse handler om de to ungjentene Jeanne Nerin and Marie-Angèle Baudry som vokser opp side om side i den lille franske landsbyen Ste Madeleine under oppløpet til andre verdenskrig.Til tross for at de er venninner og går i samme klasse, er forskjellene mellom dem åpenbare. Marie-Angèle er datteren tilen katolsk kjøpmann med stor innflytelse i landsbyen. Jeannes mor vasker klær og er hushjelp hjemme hos familien Baudry.Vi følger de venninnene gjennom hele livet og de dramatiske valgene de måtte ta under andre verdenskrig, og konsekvensene av dette forfølger både jentene og deres barn.BASTION

Denne har jeg hatt liggende en stund men ikke fått tid til å lese enda, denne ser jeg virkelig frem til. 


Litt om boken

Engang var Bernadette Fox en høyt ansett og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en traumatisk opplevelse sender henne og familien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildt sagt strever med å passe inn: Curling- mødrene ved skolen går henne på nervene, det samme gjør den koffeinfrie økologiske kaffen og de meningsløse selvhjelpsgruppene  – det politisk korrekte tyranniet er i ferd med å gjøre henne gal.
Familien har slått seg ned i en nedlagt og forfallen pikeskole. Bernadette forlater sjeldent hjemmet, da hun har utviklet en sterk sosial fobi. Hun har derfor ansatt en virtuell assistent i India, som for 2 kr i timen ordner alles hennes ærend via Internett. Da Bernadettes superbegavede datter, 15 årige Bee, vil innkassere belønningen for sine utmerkede karakterer på skolen, blir situasjonen problematisk. Bee ønsker seg nemlig en familietur til Antarktis!


bok-trailer


Dette er noen av bøkene som kommer ut i april og som jeg kunne tenkt meg og lest. Er det noen av disse bøkene du kunne tenke deg å lese?10 kommentarer om “Kommende bøker for april 2014

 1. Det var et bra knippe bøker her, så du har å glede deg til. Som du vet har jeg lest Huset ved havet, du får noen smakebiter på søndag, men jeg kan røpe så pass at du kan glede deg. Noterer meg at du begynner i feil ende med Tor Åge Bringsværd 🙂 Takk for masse bra lesetips!

  Liker

 2. U welcome 🙂 Ser frem til smakebiter og bokomtalen på søndag! Hehe…. jeg tenkte siden denne ikke henger sammen med de andre bøkene (for det innbiller jeg meg at den ikke gjør?) så kan jeg jo gjerne begynne på denne, om jeg får tak i den da!

  Liker

 3. Masse nytt og ukjent her, ja.. Den jeg skal lese er: Huset ved havet. Den ser jeg frem til.:) Har vært på Hebridene, øya Lewis, og ser frem til å lese fra de traktene… om de selfisene– eller var det selkies kanskje? ha en fin helg!

  Liker

 4. Ja,den ser jeg også frem til å lese! Samt at jeg kunne tenkt meg flere andre her, men jeg kommer jo ikke til å kjøpe alle bøkene på listen her. Men kanskje et par. Ja, når du har vært der blir det sikkert ekstra spennende å lese om stedene, helt klart. En fin helg til deg også 🙂

  Liker

 5. Jeg også fikk boka Nådegaven. Den gleder jeg meg til å lese.
  Har nettopp lest Eleanor & Park som er superpopulær, men jeg ble dessverre skuffet over den:(
  God helg!:)

  Liker

 6. Utrolig masse å glede seg til her ja 😀 Tror nok at jeg kommer til å lese «Eleanor & Park», Nådegaven( har den engelske versjonen) og Mandeltreet 😀

  – Siri

  Liker

 7. Spennande liste og kjenner eg deg rett har du snart lese halvparten 🙂 Fantastisk ver vi har her på vestlandet og eg ønskjer deg ei strålande helg vidare 🙂

  Liker

 8. Nådegaven må vente litt her hos meg for nå er det mange bøker som venter, men Eleanor & Park gleder jeg meg til, synd den ikke falt i smak hos deg, det er jo ikke sikkert den gjør hos meg heller. En fortsatt fin helg til deg også:-)

  Liker

 9. Jeg kommer nok til å lese Eleanor & Park rimelig raskt etter at den kommer inn dørene, har hørt mye om den i det siste og da blir jeg litt nysgjerrig.

  Liker

Kommentarer er stengt.