Boken på vent:Om vi heftes underveis – Krigsseilerne og deres familier av Kristine Storli Henningsen

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


For en tid tilbake leste jeg «Kvinnelige tidsvitner» som var en meget sterk og tildels vond bok å lese, likevel syntes jeg det er viktig at slike bøker blir lest. Kristine Storli Henningsen, forfatteren bak I skyggen av store trær og Innlandshete har skrevet en bok som er litt i samme gate som «Kvinnelige tidsvitner». Hun har intervjuet gjenlevende krigsseilere og deres pårørende. 
Dette blir en bok jeg kommer til å kaste meg over når jeg får den inn dørene.


Litt om boken

I 1939 ble tusenvis av norske sjøfolk del av en krig de ikke var trent for. Krigen på havet var nådeløs; mange opplevde dramatiske torpederinger og hver tiende mann døde. Da freden endelig kom til Norge, tok det lang tid før flere av sjømennene kunne vende hjem. Et stort antall av dem var da traumatiserte og invalidiserte. Det fantes ikke noe hjelpeapparat som fulgte dem opp og deres innsats for fedrelandet ble ikke anerkjent.Kristine Storli Henningsen har intervjuet gjenlevende krigsseilere og deres pårørende. Hvordan opplevde de årene til sjøs? Hvordan var det for familien å være alene i mange år, for så å få tilbake en far og ektemann fra krigen? I boken møter vi blant andre Aksel Remøe som overlevde torpedering under en vinterstorm i Atlanteren. Else Heimstad har hele sitt liv kjempet krigsseilernes sak og er fremdeles bestyrer av Konvoibyen. Og Jenny Kristiansen ventet i mange år på en far som aldri kom hjem.Om vi heftes underveis er en sterk fortelling om mennesker som ofret seg for sitt land.

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!


 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


16 kommentarer om “Boken på vent:Om vi heftes underveis – Krigsseilerne og deres familier av Kristine Storli Henningsen

 1. Min farfar var krigsseiler og ble torpedert hele tre ganger under krigen. Han overlevde og kom tilbake til Norge i -48. Dessverre levde han ikke lenge nok til at jeg kunne bli kjent med han, så det kunne være interessant å lese om hva andre i hans situasjon opplevde. Ønsker deg en fin tirsdag!

  Liker

 2. Så spennende! Ja, da tenker jeg at det kan bli interessant å lese denne boken! Ønsker deg en strålende dag også,Astrid Terese:-)

  Liker

 3. Interessant og viktig bok som vi sikker bør lese alle saman! Kvinnelige tidsvitner har eg allereie på leselista. Ha ein fortsatt fin tysdag i by'n, som vi seier her på landet 🙂

  Liker

 4. Etter å ha lest litt om krigsseilerne i Skammens historie kunne jeg godt tenke meg å lese mer. Takk for supert tips, denne skal jeg se nærmere på 🙂 Jeg hadde ingenting å melde i dag, ble litt satt ut av det fine været, så nå går jeg rundt meg selv. Nyter tomt hus og del to i Toratrilogien – enn så lenge 🙂

  Liker

 5. Ikke lest noe av forfatteren tidligere, men virket som en spennende og interessant bok. Takker for tips 😀
  – Siri

  Liker

 6. Ja, til og med jeg forvillet meg ut på tur i Hordnesskogen i går når jeg så solen! Skammens historie har jeg liggende og den skal leses snart. Høres deilig ut med tomt hus og lesestund. ha en fin kveld:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.