En smakebit på søndag:Til vi ses igjen av Dinah Jefferies

Senere i dag er det duket for siste innspurt i årets sesong for våre skiskyttergutter og jenter og det foregår selvfølgelig i Holmenkollen, og da blir det slutt på maset mitt om skirenn for en god stund fremover!

Siden det er søndag er Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten klar med nye smakebiter.

Leser i flere bøker som vanlig, Syv fantastiske fortellinger av Karen Blixen som er månedens novellesamling, og jeg avsluttet en bok i går, En dør på gløtt  av Marianne Grung Farsund, forfatterens debutroman.Jeg leste den som ebok og dermed måtte jeg jo begynne på en ny ebok når den var ferdiglest og da falt valget på en annen debut nemlig La meg sove til dette bare er en drøm av Ellisiv Stifoss- Hanssen. Sist men slett ikke minst så er det boken jeg har valgt å gi en smakebit fra og det er Dinah Jefferies Til vi ses igjen, og den har jeg planer om å få lest ferdig i god tid før torsdag for da skal jeg på bokbad med forfatteren og det gleder jeg meg veldig til!

Litt om boken
En mors hjerteskjærende søken etter sine to forsvunne døtre. Malaya, 1953. Da Lydia kommer hjem etter en reise finner hun huset tomt. Det finnes ingen spor etter ektemannen Alec eller døtrene Emma og Fleur. Telefonlinjen er død.
 Lydia får informasjon som gjør at hun begir seg ut på en farlig reise gjennom et borgerkrigsherjet land for å finne familien. I mellomtiden forsøker Emma og Fleur å tilpasse seg livet i sitt nye hjemland England. Emma insisterer på å holde bildet av moren levende og nekter å tro at hun noensinne ønsket å forlate barna sine. Hun kan ikke forstå hvorfor hennes fåmælte far nekter å svare på spørsmålene hennes. Lydia selv er nesten knust etter det som har skjedd. Så oppdager hun det fulle omfanget av ektemannens ødeleggende forræderi og forferdelige svik.

Er godt i gang med boken og den virker veldig bra. Smakebiten er hentet fra side 200

Jeg hadde holdt pusten, og nå slapp jeg den ut. Hva mente han? Det sto ingenting om hva han hadde tatt seg av. Det var et underlig brev. Handlet det om moren min? Eller hadde det ikke noe med henne å gjøre i det hele tatt? Men det fantes ingen brev som sa noe om at hun var savnet,antatt død, eller at hun hadde forlatt oss. Jeg må ha sittet der i en time, mens tankene raste og jeg drev meg selv til vanvidd med å se for meg det verste.

Gleder meg til å lese videre i denne boken og den skal bli prioritert de nærmeste dagene. Etterpå går turen innom de andre herlige bloggene for det er alltid like spennende å se hvilke bøker andre leser i akkurat nå.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

33 kommentarer om “En smakebit på søndag:Til vi ses igjen av Dinah Jefferies

 1. Det ante meg at vi kom til å ha samme bok i dag, men det gjør da ingenting. Kos deg videre med den, så kan vi jo håpe på å treffe flere «kjente» på arrangementet på torsdag 🙂

  Liker

 2. Det låter som en spännande bok, men vad som låter ännu mer spännande är bokbad… Är det vad det låter som? Det kan det väl inte vara 🙂

  Liker

 3. Spennende med nye, ukjente bøker. Trodde jeg hadde lest denne da jeg så forsida, men nei da. Det er bare det at så mange forsider har nettopp dette motivet: Et barn/kvinne/jente som går ut i naturen. Ha en fin søndag!

  Liker

 4. Ble litt usikker på om jeg skulle ta denne boken i dag for jeg hadde en mistanke om at du kom til å velge denne også, men det gjør jo ingenting at det blir litt blest om denne gode boken. Gleder meg til å treffe deg på torsdag og det hadde vært kjekt om flere bokbloggere fra Bergen også tok turen, så hadde det blitt et lite «mini-treff» av det!

  Liker

 5. Jeg har gitt opp å lese flere bøker – det ble bare et salig kaos for meg. Heldig er du som klarer det. Takk for smakebiten og kos deg på Bokbadet.

  Liker

 6. Joda, vi bader i bøker! Det er rett og slett et arrangement hvor forfatteren blir intervjuet om boken og deretter signerer hun bøker. Hun går nok sikkert litt dybden av hva boken handler om vil jeg tro. Det skal bli veldig moro å være med på og jeg ser virkelig frem til det.

  Liker

 7. Ja, det er sant det. Ofte kan omslagene ligne veldig og man syntes at boken dermed ser kjent ut. Håper du gir denne en sjanse,Åslaug!

  Liker

 8. Bare hyggeligTone:-)Det blir alltid slik at jeg leser mest i en bok i løpet av en dag, og kanskje en novelle om kvelden på sengen og det er jo ikke hver dag for jeg bruker jo en måned på samlingen. Deretter er det ebok, men der må jo brettet av og til på lading og da er det greit med en bok på lur som ikke må lades!

  Liker

 9. Den här känner jag inte till sedan tidigare, ser heller inte riktigt ut som min typ av bok så kan vara därför 😉 Men tack för smakbiten!

  Liker

 10. Dette høres ut som et skikkelig drama, på en måte får omtalen og smakebiten meg til å tenke på både Diane Setterfield og Kate Morton.

  Liker

 11. Ja, hva skal man finne på nå som ski- og skiskyttersesongen er over… Hehe. Lese flere bøker, tenker jeg. 😉 Fin smakebit. Fikk lyst til å lese denne.

  Liker

Kommentarer er stengt.