Desember – En oppsummering & status for 2013

Desember er snart over og med det går vi snart over i en ny måned og et helt nytt år som vi forhåpentligvis fyller med mange fine lesestunder med gode bøker. Før vi sier velkommen til 2014 så er det på tide å titte litt på måneden vi snart legger bak oss. Oppsummeringen kommer noen dager for tidlig men jeg skal bruke de siste dagene til blant annet å  finne ut hvilke av de 26 bøkene jeg har lest til bokbloggerprisen jeg vil nominere. Jeg skulle vitterlig benyttet disse dagene til å få lest en bok eller to til med tanke på prisen men dårlig leselyst setter en demper for å sprenglese disse dagene.

BØKER LEST

Fikk ikke lest så mange bøker som jeg hadde planer om nå i desember og jeg har funnet ut at det kan bare gå en vei herfra- og det er oppover. 6 bøker lest nå i desember.

Bøker lest i des 2013

» Hvorfor hopper jeg»
«Jordtårer»
«Bryllupsnatten»
«To stemmer»
«Julenoveller»
«Du elsket alltid havet»

BØKER OMTALT

Jeg har omtalt 2 av de 6 bøkene,2 av bøkene kommer ikke ut før i januar så de må jeg vente med til utgivelsedato, to bøker ble jeg ferdig med i dag og de kommer det omtale på om ikke så lenge. I tillegg så har jeg skrevet og publisert to omtaler på bøker som jeg leste i november.

BØKER KJØPT

Det ble et par bokkjøp denne måneden også og jeg har kjøpt like mange bøker som jeg har lest. Her er bøkene jeg snopte meg

Bøker kjøpt i des 2013

ÅRSOPPGJØR- DETTE ER STATUS FOR LESEÅRET 2013

Siden det er slutten av nok et bokår så er det på sin plass med en liten oppsummering over året som har gått. Ble alle utfordringer og mål nådd,og er det noe jeg burde jobbe mer med i året som kommer?

 • «100 bøker på 1 år»– Er en utfordring som jeg har deltatt på noen ganger nå og endelig kom jeg i mål og vel så det. Hele 111 bøker ble lest.Godt fornøyd med det.
 • Av de 111 bøkene jeg har lest så har jeg omtalt 100 av dem, det kommer omtale på de som ikke er skrevet om så fort disse er gjort ferdig. Jeg har som mål å skrive om alle bøkene jeg har lest uansett og de aller fleste er bøker som jeg har lyst til å skrive noen ord om. Kanskje 2014 blir året hvor jeg endelig skal klare å skrive om alle bøkene jeg leser?
 • «Ebook challenge»Her begynte jeg på 5 bøker men gikk fort opp til 10, det målet nådde jeg i midten av juni  og bestemte meg for å gå opp til  25  ebøker i år. Det kom jeg ikke helt i mål med for jeg landet på 21 ebøker. Jeg er likevel kjempefornøyd med min egen innsats i år.
 • «Off the shelf»–  Er bøker som jeg hadde i bokhyllen før 2013 startet og her begynte jeg veldig bra og i løpet av noen måneder hadde jeg nådd 9 bøker og hadde kun lese 6 bøker igjen for å nå målet, men det ble bom stopp og telleren står på 9 av 15 bøker. Derfor kommer jeg ikke til å fortsette med akkurat denne utfordringen, men det betyr ikke at jeg ikke skal ha litt fokus på de uleste bøkene jeg har i bokhyllen.
 • «My english challenge»-Her satte jeg som mål å lese 4 bøker, jeg har ikke kommet i gang med denne utfordringen, men jeg gir meg ikke helt enda og kan fremdeles få lest noen engelske bøker.Klarer jeg ikke å få lest en eneste bok så får jeg heller la være å ta denne utfordringen til neste år…. enkelt og greit! hehe..

Dette skrev jeg på halvårevalueringen og jeg kan trygt si at denne utfordringen stopper jeg med, den dørstokkmilen var temmelig lang gitt. Kanskje en vakker dag….

 •  » 12 novellesamlinger på 12 måneder»– Her kom jeg helt i mål og har fått skikkelig sansen for noveller, så det skal jeg absolutt fortsette med i 2014 også. Jeg leste 13 novellesamlinger i 2013, 1 mer enn det som jeg hadde som mål. *Klapper meg selv på skulderen*
 • «Min svenska utmaning» – Jeg lyver vel ikke om jeg sier at her gikk jeg skikkelig på trynet , 0 av 4 bøker er vel strengt tatt ingenting å skrive hjem om så denne utfordringen legger jeg ned med øyeblikkelig virkning.

Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med bokåret som jeg nå legger bak meg og det er selv om jeg har gått på trynet med noen av målene mine. Det viktigste er jo at jeg har fått mange fine lesestunder og samtidig fått utfordret meg litt underveis også. Det er noe jeg vil fortsette med i 2014.


SER FREMOVER MOT 2014
Skrev et innlegg tidligere i desember hvor jeg skrev om målene mine for 2014, innlegget finner du her om du har lyst til å lese det. I tillegg har jeg følgende planer for 2014…

 • Kutte ned på antall utfordringer jeg er med på og kommer selv til å kutte ut to av mine egne utfordringer. Har ikke meldt meg på noen «Off the shelf»-utfordring for neste år, men jeg har laget meg en egen fane helt øverst som heter «Fra bokhyllen» og der kommer jeg til å føre opp bøker som jeg har i bokhyllen før 2014 begynner etter hvert som jeg har lest dem. Greit å ha litt oversikt over hvor mange jeg faktisk får lest.
 • Har  ikke tenkt å ha noe kjøpestopp selv om jeg skal prøve å begrense meg noe til neste år når det gjelder bokkjøp. Haha…den har dere vel hørt før, men dette henger litt sammen med at jeg skal prøve å redusere antall uleste bøker fra bokhyllen.
 • Fortsette å ha fokus på norske bøker også til neste år særlig med tanke på bokbloggerprisen 2015. Jeg vil også ha litt fokus på debutanter, både norske og utenlandske.
 • Lese (noen) av bøkene som kommer på «shortlisten» til prisen som skal deles ut i september.
 • Fortsette å lese dikt – har lest 3 diktsamlinger i år som alle falt i god jord hos meg så dette er noe jeg skal fortsette med neste år.
 • Har lyst til å sette meg et mål om å få lest noen av 1001-bøkene,først og fremst de som jeg allerede har i hyllen. Her har jeg ikke tenkt ut noe antall eller noe så jeg tar det litt som det kommer. 
Disse målene og utfordringene er ikke skrevet i stein, og er laget mest med tanke på å ha et utgangspunkt å gå etter og gjør det enklere når en har mål å strekke seg etter.


TUSEN TAKK TIL DERE FANTASTISKE MEDBLOGGERE OG ANDRE LESERE AV BLOGGEN MIN, DERE ER ALLE MED PÅ Å GJØRE DENNE HOBBYEN VELDIG KJEKT Å HOLDE PÅ MED.

TUSEN TAKK FOR FØLGET I 2013 OG HÅPER VI SEES I 2014 OGSÅ!

13 kommentarer om “Desember – En oppsummering & status for 2013

 1. Jeg må visst sette meg ned å tenke over hordan 2013 var i bok og bloosammenheng jeg også. Og ikke minst tenke over hvordan 2014 skal bli. Jeg skal iallefall ikke ha noen mål som får meg til å stresse på noe vis. Å lese skal fortsatt være blott til lyst, og litt til egen utvikling. Du får se hvafjeg kommer fram til når jeg skal skrive dette, en gang i januar. Foreløbig er det barn og barnebarn i fokus, og det blir det helt til i midten av januar.

  Liker

 2. Spennende oppsummering, jeg leste gjennom hele og er mektig imponert over hva du får til. Å skrive om nesten alle bøkene er jo kjempebra. Det er godt å kutte ut noen utfordringer, for å få litt ro til å lese det som frister. Jeg har hatt stor glede av å følge deg i år Beathe og har lært masse av å studere hvordan du gjør det. Gleder meg til å følge deg i 2014 – men først: God helg!

  Liker

 3. Fin oppsummering, Beathe, dette leseåret kan du absolutt være fornøyd med!
  Jeg hadde planer om å ikke være med på mange utfordringer, men det blir noen likevel. 1001-bøker, samt bokhyllelesing i alle fall. Ønsker deg en fin lørdagskveld 🙂

  Liker

 4. Tusen takk for fine ord,Tine:-) Det setter jeg veldig stor pris på. Godt å høre at du vil følge meg videre 🙂 Håper du har hatt en fin helg du også:-)

  Liker

 5. Ja,det kan kanskje fort bli litt mye. Jeg vurderte litt den bokhyllelesingen men foreløpig har jeg ikke meldt med på. Har planer om å lese 1001 bøker men tror jeg kjører mitt eget løp det kommende året så får jeg se om jeg melder meg på hos Line senere en gang.

  Liker

 6. Flott oppsummering, Beathe!

  Eg leste kommentaren din, og har svart på den. Med tanke på din nåverande status som har-ikkje-lest-Agatha-Christie kan du begynne med novellesamlingane. Eg har lest to som handler om Poirot: «Poirot løser gåten» og «Det egyptiske gravkammeret.» Christie har og ei bok på 1001 lista: «Doktoren mister en pasient.» Spør gjerne om 1001 bøker om du vil ha tips!

  Liker

 7. Ser ut til at du har hatt et flott leseår. 111 bøker er jo kjempe bra. Jeg må nøye meg med å være fornøyd med 56 og så holder jeg på med to. Min livssituasjon tillater nok ikke så mye mer lesing enn det. Takk for et fint bokbloggår. Ser frem til å fortsette å følge bloggen din i 2014 🙂

  Liker

 8. Koselig å høre,Lene:-) Med full jobb,små barn og familie så sier det seg seg at det er så mange andre ting som må prioriteres. Jeg er hjemmeværende og leser for det meste når barna er på skolen og når de er hos faren annen hver helg. Det er ikke mye lesing jeg får gjort ellers. Gleder meg til å følge deg videre også:-)

  Liker

 9. Det kan det 🙂
  Det er mange utfordringer jeg gjerne skulle vært med på, men har jo også lyst til å lese etter innfallsmetoden og ikke bli altfor bundet.

  Liker

Kommentarer er stengt.