Kommende bøker for Januar 2014

Det er på tide å se litt nærmere på noen av bøkene som kommer ut den kommende måneden og som overskriften antyder så er dette en oversikt over de bøkene som blir utgitt og som jeg kunne tenkt meg.

GYLDENDAL
Gleden var stor da det ble klart at forfatteren av «Hotellet på hjørnet av bitter og søt» skulle komme ut med ny bok, og nå er ventetiden snart over.

Litt om boken

Seattle, 1934: Tolv år gamle, kinesisk-amerikanske William Eng har bodd på barnehjemmet Sacred Heart siden moren ble båret bevisstløs ut av den trange leiligheten deres fem år tidligere. På septemberdagen som barnehjemmet har bestemt skal være alle gutters bursdag, blir William og de andre tatt med på kino. Da bildene av en orientalsk sangerinne glir over lerretet, får William hjertet i halsen: Tross hennes glamorøse ytre er William overbevist om at filmstjernen Willow Frost er moren hans. Bestemt på å finne Willow og bevise at moren er i live, rømmer William fra Sacret Heart sammen med venninnen Charlotte. Mens de leter seg frem i Seattles nedslitte gater, blir de nødt til å konfrontere mysteriene rundt Williams fortid og hans forbindelse til den eksotiske filmstjernen. 

Litt om boken

Kjenner du virkelig den du elsker? En tenåringsjente påvirket av narkotika er vitne til et brutalt mord i en park i et av Stockholms beste strøk. Hun ser både offer og gjerningsmann, men hukommelsen klarer ikke å skille mellom faktiske hendelser og groteske hallusinasjoner og gjør henne uegnet som vitne. Fem år senere: Psykologen Siri Bergman har endelig fått balanse i livet sitt. Hun er nybakt mamma og har et flott forhold med samboeren Markus.

Dette er tredje bok i en serie, jeg har første bok i serien og har planer om å få lest dem alle.
Litt om boken

 En blind kvinne blir funnet drept og partert. Hun har tidligere jobbet på sirkus som levende målskive for en knivkaster. Mordet går hardt inn på en venn av den tidligere politimannen Tom Stilton. De bestemmer seg for å reise til Frankrike for å finne ut hvem som står bak det brutale mordet. 

Jeg har den første boken liggende men har ikke fått sjansen til å lese den ennå,bok nummer to er herved på listen.

CAPPELEN DAMM

Har flere bøker av forfatteren men jeg kommer aldri i gang, men likefullt så vil jeg ha flere bøker. Kanskje 2014 blir året hvor jeg endelig tar fatt på dette forfatterskapet? Jeg går ut fra at dette er bøker som passer for meg.

Litt om boken

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor. Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet. Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet.Litt om boken Nora Linde skal feire midtsommer sammen med sin nye kjæreste, Jonas. Feiringen får en brå slutt da Jonas tenåringsdatter, Wilma, ikke kommer hjem om natten. Wilma er sporløst forsvunnet. – Tidlig neste morgen blir en død kropp på stranden i Skärkarlshamn. Kriminalinspektør Thomas Andreasson, kalles til Sandhamn, mens Jonas og Nora fortsetter sin desperate leting etter Wilma. 

Dette er jo femte bok i en serie og etter det jeg forstår så har tv-serien gått på TV2 nå i høst og det har jeg slett ikke fått med meg. 
SILKE


Gleder meg til å lese mer om Gamache og de andre,og endelig er forfatteren ute med en ny bok i serien.
Litt om bokenThree Pines er en liten by midt inne i Canadas skoger. Innbyggerne er en blanding av eksentriske kunstnere, forfattere og antikvitetshandlere og vanlige småbyfolk. Bak den pittoreske fasaden lurer hemmeligheter – hemmeligheter som leder til mord. I Nådeløs vår dør en kvinne på mystisk vis under en seanse. Louise Pennys helt, førstebetjent Armand Gamache ved Sûreté de Québec, blir stadig mer kjent med landsbyen, og han utforsker menneskesinnets mørkeste kroker for å forstå drapsmotivet og finne morderen. 


OKTOBER
Litt om boken

Buddha på loftet er en fortelling om en generasjon kvinner som kom som postordrebruder til California på 1920-tallet. De må ta den mannen de får, slite som landarbeidere eller hushjelper. De føler seg på utsiden av samfunnet, mens barna deres raskt omfavner den amerikanske kulturen. Så kommer bombingen av Pearl Harbor i 1941, og både gamle og unge sendes til interneringsleir som potensielle landssvikere.

Litt om boken


En ung jente flytter til Paris for å studere og skrive. Mens hun venter på at begynnelsen skal fortsette møter hun han – en elegant og tilsynelatende verdensvant gutt med algerisk bakgrunn som har vokst opp i en forstad til Paris. Han har øyne som vil vel, og kan kanskje gi et feste og en ro. Byen suger henne inn, men støter henne samtidig fra seg. Bankkontoen blir stadig mer skranten, vinteren tar aldri slutt, og i leiligheten krafser og kravler musene. Fortvilelsen og desperasjonen øker, det blir stillere og stillere mellom henne og kjæresten, og hun begynner å drømme om å forsvinne.

Litt om bokenEn gammel dame sitter ved et bord, kledd i bluse og et stygt, rutete skjørt. Hun heter Signe, hun spiser med barneskje, spiser beige fjelltopper fra skålen noen har plassert foran henne. Det er ikke til å holde ut. Men så er det borte igjen. Brokker av barndomsminner griper inn i tilværelsen og svever over livet på sykehjemmet. Det finnes mennesker Signe drar kjensel på, men ingen har navn hun kan feste dem til. En kvinne kaller henne mor, men mor er en annen, en som alltid våker over henne, og som man aldri kan vite hvor man har. En ung mann i sandaler og hvite klær har øyne hun kjenner igjen fra et annet liv, det er et trygt blikk som Signe vil være i. Kanskje han kan ta henne med dit hun aller helst vil?

PANTAGRUEL


De to neste bøkene har jeg lest, men de er veldig gode begge to på hver sin måte og de fortjener å bli snakket om, derfor tar jeg de med her. Jeg har skrevet omtale på begge og de blir publisert på utgivelsedatoene som er henholdsvis 6 og 20 januar.

Litt om boken

Et eksepsjonelt innblikk i tankene til en tretten år gammel autistisk gutt! Hvordan er det å være autist? Hvordan kan vi vite hva et menneske, spesielt et lite barn, med autisme tenker? Denne bemerkelsesverdige boken, skrevet av tretten år gamle Naoki Higashida, gir oss svar, slik at vi lettere kan både forstå og tilrettelegge for autister. Den sterkt autistiske Naoki lærte å kommunisere ved hjelp av å peke på bokstaver på et keyboard av papp, og det han forteller gir oss en eksepsjonell innsikt i et autistisk tankesett. Han forklarer den ofte uforståelige oppførselen til autister, han deler sin egen oppfattelse av tid, livet, skjønnhet og natur, og byr på en uforglemmelig leseropplevelse!Litt om boken

GRIPENDE GENERASJONSROMAN, HVOR DE STERKE KVINNENE TROSSER NATURENS UBARMHJERTIGHET, MENNESKELIG ONDSKAP OG TIDENS RÅSKAP.

Historien om to søsken som har vokst opp fra hverandre, men som prøver å leve et liv sammenASCHEHOUG


Debutboken til den godeste Jussi Adler-Olsen blir utgitt på nytt og den MÅ jeg bare ha, så denne står høyt på listen min.Litt om boken

Det er annen verdenskrig, og de engelske jagerflygerne James og Bryan blir under et oppdrag skutt ned over Tyskland. De vet at de vil bli henrettet som spioner hvis de blir tatt til fange. De sniker seg om bord på et tog som er på vei hjem fra Østfronten med høyt rangerte SS-folk, som lider av granatsjokk. James og Bryan tar plassen til to døde soldater. Det de ikke vet, er at de er på vei til Alfabethuset, et militært psykiatrisk sykehus som ligger langt bak frontlinjene. Deres eneste redning er å simulere sinnssyke. Men klarer de det, i måned etter måned, uten selv å bli det? Og er det bare James og Bryan som simulerer?
Litt om boken

Raami er sju år. Hun tilhører en adelig kambodsjansk familie og har en privilegert og fredelig tilværelse i et palass i Phnom Penh. Men en dag snus alt på hodet. Borgerkrigen herjer i gatene, og Røde Khmer tvinger befolkningen ut på landsbygda. Der blir de internert i arbeidsleirer for å omskoleres. For å overleve må Raamis familie gi seg ut for å være bønder, ellers vil de bli henrettet. Men til tross for at livet plutselig viser seg fra sin mest brutale side med slavearbeid og hungersnød, er Raami sterk. Hun holder fast ved håpet, for hun forstår at til og med i de mest ekstreme øyeblikk finnes det plass for lojalitet og solidaritet.

Litt om boken

Når sjømannen Johnny skal i jorda, er Gunnar Gulbrandsen eneste fremmøtte i begravelsen. Ingen vet at han er der, heller ikke hans kone. Men den aldrende meteorologen er heller ikke helt til stede, kanskje har legene rett når de sier at han er påbegynnende dement? Han er i vel så stor grad nærværende i minnene om faren og barndommen, og om den sommeren han traff Johnny nede ved den gamle seilbåten som skulle pusses opp. «Dønninger» er en roman som lar de store spørsmålene tre fram gjennom de minste hendelser. Den trekker linjer mellom minner og glemsel, og mellom himmel og hav.


PAX
Litt om boken

Når den gåtefulle Lily Azerov ankommer Montreal som postordrebrud i etterkant av 2. verdenskrig, blir det raskt klart at hun ikke er den hun sier hun er. Hun prøver å tilpasse seg sitt nye liv, men en dag forsvinner hun brått, og etterlater seg en nyfødt datter, en ektemann, en dagbok skrevet på jiddisk, og en mengde ubesvarte spørsmål. Hvem er hun egentlig, og hva fikk henne til å forlate sin nye familie? I årene som følger blir det opp til datteren Ruth å prøve å finne svarene om moren hun aldri har kjent. 

Litt om boken


USA, våren 2008: Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre. Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld. Han starter sin egen etterforskning, og begynner å skrive en bok om saken. Gradvis avdekkes et komplisert nett av hemmeligheter, og mange uventede og nervepirrende hendelser inntreffer før den dramatiske sannheten til slutt kommer for en dag
I tillegg så kan jeg tenke meg den nye boken til Jeffrey Archer som heter Bare tiden vil vise, jeg har to andre bøker av forfatteren og derfor vil jeg ha denne også. Det står at den skal komme ut i januar men jeg finner ikke bilde av coveret på boken og ikke står det noe om boken på forlaget sine sider og derfor er det høyst usikkert om denne faktisk kommer ut nå.Dette var en knippe av de bøkene som blir utgitt i januar, det må bli med et lite forbehold da jeg kun har gått etter det som står på ulike netthandlere sine sider.

10 kommentarer om “Kommende bøker for Januar 2014

 1. Her var mye spennende Beathe. Det begynner å bli tomt i hyllene mine, så hvis jeg skal fortsette å skrive om bøker på bloggen min, så må jeg gjøre en innsats for å få inn litt nye bøker. Prøvde å sjekke ut forlagene sine sier, men finner ikke info om bøker som ikke har kommet ut. Ser du har gått via netthandlere, kanskje det er måten å gjøre det på 🙂 Uansett, takk for inspirasjon, og spark bak 🙂

  Liker

 2. Du har vel ikke tenkt å lese alle disse i januar? Jeg har helt lesetørke akkurat nå, da ting i familien krever sitt. Men gleder meg til å komme i gang igjen! Når jeg kommer hjem i midten av januar skal jeg legge planer – titte i bokhylla der det ligger en haug uleste, og lage ny bibliotekliste.

  Liker

 3. Tine, jeg bruker mest Litteraturklubben.no, under kategorier og der kommer det opp mange bøker som ikke har kommet ut enda og der pleier det å stå hvilken dato som er utgivelsesdagen,ellers bruker jeg haugenbok.no. Ser inne hos Geir at det er en bok jeg ikke har fått med meg og som kommer ut i januar og det er oppfølgeren til «Jentene fra balletten» og den må jeg jo få med meg. Jeg har mye bøker stående for jeg har kjøpt veldig mange bøker de tre siste årene i tillegg til å ha fått en del de to siste årene så det har hopet seg litt opp her hos meg. Ser også at forlagene ikke har lagt ut noe info om bøker som kommer ut i januar.

  Liker

 4. Neida, dette er kun en oversikt over noen av bøkene som blir utgitt nå i januar. Jeg har ingen av disse men håper at noen av dem finner veien til postkassen min, to av dem har jeg lest fordi jeg fikk tilsendt pdf-fil fra forlaget.

  Liker

 5. Oi, her er det masse bra i vente! Har notert noen av titlene! Kjekt at du lager slike lister – det er til od nytte for slike som meg, også 😉
  Takk for det gamle, gleder meg til et godt nyttår i bokhylla di 🙂
  Pia

  Liker

 6. Her var det mange spennende bøker jeg vil lese, men øverst på listen står nok Lucinda Riley sin nye bok med Sanger Willow Frost på andre plass:). Men flere av de andre bøkene virke no også spennende:)

  Liker

 7. Så kjekt at du fant noe du kunne tenkt deg å lese!:-) Og fint å høre at disse listene er til nytte, det er uansett kjekt å kunne tipse andre litt også. Tusen takk for det gamle og godt nytt år til deg også, Pia:-)

  Liker

 8. Jeg gleder meg veldig til Jamie Ford sin bok for jeg likte veldig godt den forrige boken hans. Lucinda Riley for jeg ta å få lest litt av i 2014 tenker jeg.

  Liker

Kommentarer er stengt.