Lesemål & Utfordringer/Challenges for 2014

Et nytt år nærmer seg med stormskritt og det er på tide å sette seg noen litterære mål for det nye året. Hvordan det har gått i 2013 kommer i samme innlegg som  oppsummeringen av desember men jeg kan si såpass at det blir noen endringer i forhold til hvor mange utfordringer jeg blir med på og ikke minst så skal jeg kutte ut to av mine egne utfordringer,Min svenska utmaning og My English Challenge.
Selv om det skal kuttes noe ned på antall utfordringer/Challenges så skal jeg ha noen klare mål med leseåret 2014 likevel.

LESING & BOKOMTALER
 I fjor høst slet jeg litt med at jeg ikke fikk skrevet omtale på alle bøkene jeg leste og hadde planer om å bli litt bedre på dette nå i år. Det gikk veldig fint det første halve året, men i høst kom jeg litt bakpå igjen når det gjelder omtaler og pr dags dato har jeg seks bøker som det skulle vært skrevet omtale på. Noe bedre enn i fjor men ikke godt nok at jeg er helt fornøyd for jeg har som mål å skrive om alle bøkene jeg har lest, da får jeg bare håpe at jeg klarer å bli enda flinkere til neste år.
DEBUTANTER
I år har jeg forsøkt å notere meg de debutantene jeg har lest, men ser at jeg ikke har vært så veldig flink til å oppdatere listen, jeg vil fortsette å ha litt fokus på debutanter, både norske og utenlandske også i 2014. Skal derimot prøve å bli flinkere å notere ned for lettere å kunne følge med hvor mye jeg faktisk leser.
NORSKE FORFATTERE / BOKBLOGGERPRISEN
Skal ha  fokus på norske forfattere mye med tanke på bokbloggerprisen som skal deles ut for første gang i september neste år. Jeg setter ikke opp antall her i forkant men jeg skal prøve å få lest en god del.
OFF THE SHELF
Selv om jeg ikke kommer til å melde meg på «Off the shelf» utfordringen i 2014 så har jeg planer om å få lest en del av bøkene jeg allerede har stående i hyllene, men jeg kommer ikke til  føre noen spesiell logg over dette det kommende året.
BOKKJØP
 Har ikke ført noe oversikt over hvor mange bøker som er kjøpt nå i 2013, men til neste år skal jeg prøve å sett et  tak på bokkjøpene så gjenstår det å se hvordan det går. Skal sette et tak på 2 bøker pr måned og mye av grunnen for dette er at jeg har nesten 400 bøker stående i hyllene som skal leses også.

SPALTEN «BOKEN PÅ VENT»
Etter en måneds pause med spalten så er jeg i gang igjen med den og skal fortsette med den også i 2014.
LESE MANGE BØKER SAMTIDIG?
Det er absolutt ingen god idè, det har jeg smertelig erfart i år da det ble full stopp i september, med det til følge at jeg nesten fikk alt som het lesing i halsen. Derfor blir det et lite delmål for meg neste år at jeg ikke begynner med for mange bøker samtidig. Det er ikke alltid like lett når det er mange gode bøker en virkelig har lyst til å lese, men det var ikke noe kjekt når alt nesten stoppet opp.
UTFORDRINGER / CHALLENGES  2014
 •  Jeg kommer til å fortsette å være med på  utfordringen om å lese 100 + bøker på 1 år, det er kjekt å ha et mål å strekke seg etter og jeg opplever ikke dette som noe stress, det er kun ment som en liten pekepinn.
 • 12 Novellesamlinger på 12 måneder min egen utfordring som jeg kommer til å fortsette med til neste år også. Det kan være at jeg kommer til å arrangere et par samlesinger i løpet av neste år men dette kommer jeg eventuelt tilbake til.
 • 2014 Ebook Reading Challenge som bloggen Workaday arrangerer og der har jeg planer om å lese 10 ebøker i løpet av neste år og det tror jeg skal gå veldig fint.
Dette var mine mål og delmål for 2014, har du noen slike mål for neste år?

10 kommentarer om “Lesemål & Utfordringer/Challenges for 2014

 1. Det ser ut som at neste år er godt planlagt for deg 🙂
  Selv tror jeg ikke at jeg skal ja noen spesielle mål for neste år, rent bortsett fra at jeg skal forsøke å lese minst en bok på engelsk hver måned (aller helst to) og at jeg skal lese bare en bok om gangen, men som du sier, det er ikke enkelt når det er så mange bra bøker å velge i.
  Ha en fin adventstid 🙂

  Liker

 2. 400!!!????? Det er jo et helt bibliotek, det!!!
  Må bare spørre deg hvordan i alle dager får du stablet dem på plass? Hvordan holder du oversikten?? Kommer du til å lese alle noen gang trur du? Jeg blir litt målløs..
  Du kommer i det minste ikke til å gå tom for lesing ;o)
  Nyt kvelden- er det ikke godt at skisesongen er skikkelig i gang? Blir travle tider framover ;o)

  Liker

 3. Jeg må si som Berit, 400?!?! Du skulle ikke hatt lov å kjøpe en eneste bok i hele 2014 🙂
  Flotte mål du har satt deg, jeg synes to bøker i slengen holder, kun fordi jeg har lyst å ha skrevet om bøkene før oppsummeringen på slutten av måneden. Fin måte å holde seg i ørene på.
  Lykke til med desemberlesingen – fint at du fortsetter med Boken på vent 🙂

  Liker

 4. Tusen takk for det og i like måte 🙂 Jeg skal også prøvd å få lest litt engelsk, men den sitter tydeligvis langt inne kanskje det løsner litt i 2014? Ha en fin kveld:-)

  Liker

 5. Hehe….ja,det har samlet seg litt, de uleste bøkene har jeg i bokhyllene både på rommet og på stuen men de stakkars leste bøkene blir forvist til boden og det skulle jeg fått gjort noe med.Har vel lesestoff for noen år fremover skulle jeg tro. Ja,det er herlig at skisesongen endelig er i gang og jeg håper at Therese eller Marit kan ta knekken på hun polske i morgen. Mye å glede seg over fremover de neste månedene:-) En fin kveld til deg,Berit:-)

  Liker

 6. Hehe…nei, kanskje jeg skulle holdt meg på matten hele neste år? jeg kan jo prøve å se hvor lenge det holder, og da hadde jeg i hvert fall fått lest en del av det jeg allerede har stående.kos deg med desember du også,Tine:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.