Smakebit på søndag:Jordtårer av Frode Eie Larsen

Da er det på tide å ønske desember velkommen og hva er vel bedre enn å gjøre det med en aldri så liten smakebit i spalten til Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.Dette går som kjent ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i og legger linken igjen inne hos Mari, på den måten finner de andre deg igjen. En helt ypperlig måte å få boktips på og kanskje oppdage en ny blogg man gjerne besøker igjen.

Egentlig skulle dere fått en smakebit fra eboken jeg leser i, Hvorfor hopper jeg, som er skrevet av en tretten år gammel autistisk gutt. Boken kommer ut rett over nyttår. Men nettbrettet ble tomt for strøm og derfor så får dere heller en smakebit fra en bok jeg skal begynne på i løpet av dagen.

Litt om boken

Torstein elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er det slutt på leken. Politiet varsles, og Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap. Saken virker opplagt når en mann melder seg og forteller at han er skyldig.. Men er det virkelig så enkelt?

Dette blir mitt første møte med forfatteren så det blir ekstra spennende å ta fatt på denne, smakebiten kommer fra de første linjene fra boken.

Han dro en finger over den skittengrå knokkelen. Flaten føltes ru mot huden. Nesten som å kjenne på en plankebit. Han måtte passe seg så han ikke fikk flis.Beinflis.Det var et morsomt ord. Han sa det høyt.-Beinflis.Smilet tegnet seg i det runde ansiktet. Latteren boblet, men han lot den forbli inni seg. Der kilte den så deilig. Som om noen tok en fjær og dro over kroppen hans. Innenfra.

I dag er det første søndag i advent og tradisjonen tro skal pepperkakehuset limes sammen og pyntes, og det er duket for adventsstund i kveld med varm kokesjokolade med krem og noen julekaker når det første lyset skal tennes. Men før jeg kommer så langt skal det bakes kokosmakroner med vaniljekrem og dagens skirenn på tv må jeg få med meg. Og selvfølgelig skal jeg få tid til å svippe innom ulike blogger her i Blogglandia også.

Så tenner vi et lys i dag. 
Vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi 1 lys i dag – vi tenner 
det for glede.
HA EN FIN ADVENTSTID!

38 kommentarer om “Smakebit på søndag:Jordtårer av Frode Eie Larsen

 1. Tack för smakbiten. Spännande verkar det. Den andra boken lät också intressant, även utan smakbit. Hoppas du får en bra dag – det låter som om du har en hel del att göra!

  Liker

 2. Nå må du ikke glemme familiekosen i ettermiddag da, for når du begynner på denne boken glemmer du alt annet 🙂
  Vi får også besøk i dag av de to eldste, så det blir en kosestund i heimen her også, men først skal jeg gå til byn (2 timer) og gå på Litteraturhuset og høre/se Pedro Carmona Alvarez åpne den første luken i adventskalenderen deres. Ha en fin søndag!

  Liker

 3. Høres ut som dere får en koselig 1. desember, Beathe! Jeg tenkte å lage kakemenn i dag, men så mangler jeg noen ingredienser så da må jeg i så fall en tur på Bunnpris eller noe. Boken du skal begynne på virke spennende, jeg har hørt om den, men ikke lest den så jeg ser frem til omtalen din 🙂

  Liker

 4. Det høres ut som du både skal ha en travel og en koselig dag i dag! Det er mannen i huset som står for kakebakingen så jeg skal bare smake litt i dag, og lese 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 5. Ånei, lesingen er lagt på is frem til i kveld, siden jeg må ha helt ro når jeg leser så blir det ikke lest så mye når alle barna er hjemme. Høres ut som en koselig dag dere har fremfor dere, du er så flink til å få med deg ting, der har jeg mye å lære! En fin advent ønskes deg og dine:-9

  Liker

 6. Så kjedelig da, jeg også kunne tenkt meg å lage kakemenn men akkurat idag blir det ferdigkjøpt. Omtalen kommer forhåpentligvis med det samme boken er ferdiglest.

  Liker

 7. Denne boka har fått veldig gode kritikker. Jeg har dessverre ikke fått lest boka selv enda, men jeg har lest de to første – men denne skal visst være den beste. Jeg kjenner Frode og jeg har fulgt hans forfatterskap – han blir bare bedre og bedre!! Det var forresten Frode og jeg fra LIV forlag som var på bokbloggertreffet i Oslo i fjor.
  Jeg gleder meg til å ta fatt på «Jordtårer»! Ha en flott adventstid!

  Liker

 8. Tusen takk for det ,Lene. Den adventstradisjonen med varm kokesjokolade og julekaker har jeg tatt med eg fra min mormor og har vært vant med det helt fra barndommen.

  Liker

 9. Tusen takk for det Liv Hege og i like måte:-) Har de to andre bøkene hans også liggende og egentlig liker jeg å lese dem i rekkefølge men gjør et unntak denne gangen for å få lest den før jul, mye med tanke på bokbloggerprisen. Jeg ser veldig frem til å få begynt skikkelig på den litt senere i dag. Ha en fin advent:-)

  Liker

 10. Tack för en väldigt spännande smakebit! Jag måste erkänna att jag blev väldigt nyfiken på den smakebit du egentligen tänkt publicera. Den boken lockar mig mycket. Tack för båda boktipsen! 🙂

  Liker

 11. Ja,den virker veldig bra så langt og jeg gleder meg til å lese mer: Vi får jo et innblikk i hans sjel og tanker, omtale på denne kommer i romjulen for jeg får ikke lagt ut før den tid fordi boken kommer rett over nyttår. Ha en fin kveld:-)

  Liker

 12. Tusen takk for det,Frode:-) Det skal jeg absolutt. Virker lovende det lille jeg har lest så langt så dette blir spennende:-) Ha en fin advent!

  Liker

Kommentarer er stengt.