November – En oppsummering!

November takker snart for seg og overlater podiet til desember  som kommer med alle sine gjøremål og koselige stunder. Tenk hvor stusslig det hadde vært om vinteren om vi ikke hadde denne høytiden å se frem til. Før vi slipper desember til så er det på tide å gjøre opp status for måneden som har gått. Hva er lest, begynt på og hva  har kommet nytt i hyllen?

BØKER LEST

Leselysten har ikke vært helt på topp men noen bøker har det blitt likevel. Ved opptelling og da tar jeg med den ene som jeg begynte på i går og som jeg leser ferdig i løpet av dagen eller morgendagen,så har jeg lest 8 bøker.
«Brevene fra øya»- Omtale kommer i januar 2014
» Honningkrukken»
«Fugletribunalet»
«Hva føder de nå?»
«Evergreen»- Omtale kommer i januar 2014
«Rømlingen»- Omtale kommer 10 desember- Samlesing Alice Munro
«Jeg kommer snart»- Blir ferdig  med boken i løpet av morgendagen!

Om jeg skulle velge favoritt for denne måneden så måtte det bli Fugletribunalet og Mors gaver, disse er absolutt verdige kandidater til bokbloggerprisen.

BØKER PÅBEGYNT

Bedragen – påbegynt i juli/august 
Virus( ebok) – påbegynt i august
Jordmora– påbegynt i september
Den lange hvite skyens land – påbegynt i september
Ordinary Magic – påbegynt i september 
Hitler – min nabo – påbegynt i september
Odinsbarn – påbegynt i september
Det henger en engel alene i skogen – Påbegynt i November

Hvorfor hopper jeg– Påbegynt november

Har endel bøker som er begynt på men ikke lest ferdig som du ser og det gjorde at det stoppet litt opp her hos meg og derfor skal de fleste bøkene legges til side til over nyttår, med unntak av Odinsbarn som jeg vil lese ferdig på grunn av bokbloggerprisen 2013.

BØKER OMTALT

Av de 8 leste bøkene så har jeg omtalt  4 av dem, to av dem kommer ikke ut før mot slutten av januar og dermed må jeg vente med å legge ut omtale på disse. En skal blogges om den 10 desember og den siste kommer det omtale på så snart denne foreligger.

BØKER KJØPT

Heller ikke denne måneden klarte jeg å holde meg unna alt som heter bokkjøp, men det skal sies at jeg har vært ganske så flink likevel. For jeg har ikke snopt mer enn to bøker,Mitt grådige hjerte av Hege Duckert  og Jegerdukken av Gert Nygårdshaug.

KORT OPPSUMMERT

 • Noe laber leselyst
 • Fått skrevet omtale på de aller fleste bøkene jeg har lest
 • Vært snill med lommeboken med hensyn til nye bøker i hyllen
 • Sluttet å stresse med de påbegynte bøkene og heller lagt dem på is til neste år

SER FREMOVER MOT DESEMBER

Innser at jeg ikke får lest så mange flere bøker med hensyn til bokbloggerprisen men jeg skal lese «Jordtårer» og «Odinsbarn» i desember, i tillegg skal jeg lese «Bryllupsnatten» i lesesirkelen som Anette laget. Ellers så tar jeg det som det faller seg. Novellsamling for desember har jeg ikke funnet meg enda, jeg vil ha noen julefortellinger men har ikke bestemt meg helt ennå for hvilken samling jeg vil ha, og det må jeg gjøre snart slik at jeg får tid å lese den ferdig i desember. Ellers så har jeg fundert litt på hvilke lesemål jeg skal sette meg for neste år og innlegg om det kommer i løpet av desember, jeg skal i hvert fall kutte ut to av mine egne mål og kanskje «off the shelf» også.
ØNSKER ALLE EN FIN LESEMÅNED I DESEMBER!

6 kommentarer om “November – En oppsummering!

 1. Fin oppsummering dette, Beathe, selv om leselysten ikke har vært helt på topp!
  Gleder meg til omtale av Munro-boken, jeg leser også en av hennes novellesamlinger i forbindelse med samlesingen. Og Odinsbarn ja, den har jeg nettopp fått inn i bokhyllen og tenkte over at den kan leses som del av bokbloggerprisen, så takk for opplysningen 🙂
  Fortsetter lesesirkelen til Anette?

  Liker

 2. Du har hatt en fin lesemåned. At du har hatt tid innimellom all julekalenderpakkingen 🙂 Jeg likte Jordmora veldig godt og selvfølgelig Fugletribunalet.
  Kan anbefale novellesamlingen som heter Julefortellinger, den var veldig bra.

  Liker

 3. Har to novellesamlinger av Munro som jeg holder på å skrive omtale på, Berit og jeg tenker i hvert fall på å lese «Bryllupsnatten» siden vi allerede hadde skaffet oss boken, så det er bare å hive seg med om du har tid og lyst til det. Gleder meg veldig til Odinsbarn jeg også:-)

  Liker

 4. Hehe….joda, tid har jeg jo nok av egentlig! Har ikke mer enn vel 150 sider igjen av Jordmora så det er jo mulig at jeg får lest den før nyttår likevel. Tusen takk for tips til novellesamling, tror jeg går for den:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.