Smakebit på søndag: Rømlingen av Alice Munro

Siste søndag i november og det er bare en uke igjen til advent, utrolig hvor fort tiden går. Søndag betyr nye smakebiter i spalten til Mari og Flukten fra virkeligheten, og som dere vet så går den spalten ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i, legger link til innlegget ditt inne hos Mari. Dette er en helt ypperlig måte å få tips til nye bøker på og kanskje oppdage en ny blogg, genialt ikke sant?

Leser (som vanlig den siste tiden) i flere bøker og deriblant en novellesamling av Alice Munro og den leser jeg i forbindelse med en samlesing som det skal blogges om når nobelprisen i litteratur deles ut den 10 desember.

Har kun lest to av de åtte novellene samlingen består av så det er vel på tide å få lest dem ferdig i løpet av uken for å få den med på november listen.Dette er tredje novellesamling jeg leser av forfatteren og hun er i ferd med å seile opp som en av mine absolutte favorittforfattere. Enkelte ganger kan det være en fordel å lese novellene opp igjen flere ganger for å få med seg alt, i hvert fall så må jeg det, så det tar sin tid å lese novellene hennes men det er absolutt verd det for hun er skikkelig flink.

Novellen jeg skal dele en smakebit med dere fra i dag heter Sammentreff  og er novelle nummer en om Juliet som er 21 år og har tatt seg en pause fra studiene for å jobbe som latinlærer på en skole.
Smakebiten er hentet fra side 51 som er helt i begynnelsen av novellen

HA EN FIN SØNDAG I NOVEMBER!

31 kommentarer om “Smakebit på søndag: Rømlingen av Alice Munro

 1. Det är bra att jag hela tiden blir påmind om att jag vill läsa något av Munro, jag har hört så mycket bra om henne. Tack för smakebiten!

  Liker

 2. Takk for fin smakebit. Jeg leser også Munro for tiden, men etter første novellen (Uvennskap…) kom Fugletribunalet seilende inn døren, og jeg tok fatt på den. Er vel uansett ok å lese litt annet mellom hver novelle? Hun skriver utrolig bra, men jeg må ta av hatten for Ravatn, hun er i en klasse for seg selv. (Selv om det er på nynorsk 🙂
  Håper du får en fin søndag, selv sitter jeg inne å ser ut på den flotte snøen. Skulle vært ute å tatt litt bilder, for det er så fint lys, men jeg orker ikke skli rundt i kulden 🙂

  Liker

 3. Jag har precis läst ut Brinnande livet som vi diskuterar på nätet, och jag gillar henne också. Tack för smakbiten (fast texten var lite liten…)

  Liker

 4. Dette er eden eneste novellesamlingen jeg har lest av Munro, men jeg kunne absolutt tenke meg å lese flere. Jeg likte denne veldig godt. Ønsker deg en fin søndag og tusen takk for den fine kommentaren du skrev hos meg! 🙂

  Liker

 5. Jeg har en tykk novellesamling liggende, og leser en novelle nå og da. Skal prøve å fullføre den i desember. Hun er nok verdt en slik utmekelse som Nobelprisen.

  Liker

 6. MUnroe må jeg få lest noe av. Kanskje jeg kan få tak i på engelsk.. Hvem står for den samlesingen? Kan jeg bli med hvis jeg får tak i bok? God søndag Beathe.:)

  Liker

 7. Noveller er jo helt ypperlig å lese innimellom andre bøker, det er det jeg gjør. Ravatn sin bok var skikkelig bra. I dag har jeg bare vært inne til tross for fint vær, men godt å få hentet litt julepynt opp og forberedt litt til neste helg. Så må jeg alltid ha med meg skirenn på tv. Jeg er visst litt innepike:)

  Liker

 8. Jag har läst 6 noveller av 10 i samlingen För mycket lycka och vill gärna läsa fler noveller av Munro. Blev glad när hon fick Nobelpriset. Tack för smakbiten 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.