Bokanmeldelse: Hva føder de nå? av Anne B Ragde & Sigrid Ragde

Denne boken fikk jeg helt overraskende i postkassen i går, jeg hadde ikke hørt om den og såvidt jeg vet så ble den utgitt for første gang i 2004 og den ble visst veldig populær den gang. Klarte ikke å la være å bla litt i den og før jeg visste ordet av det var boken lest ferdig.

Dette er en samling av visdomsord og sitater fra det ganske land og passer for alle tilknyttet livets begynnelse, inkludert medisinsk fagpersonell, naboer og venner av gravide, samt  drosjesjåfører på nattevakt, om vi skal tro det som står i boken.

Boken er delt inn i kapitler og før gullkornene ble servert fikk vi en liten introduksjon, og i slutten av boken var det duket for litt funfacts. Noe særlig mer er det vel ikke å si om denne, bortsett fra at alle tingene som er beskrevet i denne boken er hentet fra virkeligheten og at det var meget fornøyelig lesing. Noen av disse hadde jeg hørt før og fikk et hyggelig gjensyn med.

Her har dere noen smakebiter på hva dere har i vente

– Jeg spiser avispapir i smug. Og jeg vet det høres helt sykt ut, men jeg har oppdaget at Bergens Tidende smaker desidert best.

Svoren tilhenger av fri presse

– Jeg vet av erfaring at det er absolutt kvinnen som bør bestemme hvor i svangerskapet mannen skal stå.

Kravstor fjerdegangsfødende, 44 år

– Menn er så innmari praktisk orientert! Vannet gikk, sa jeg til ham. Men i himmelens navn, vi skiftet jo hele røropplegget her i februar, svarte han og snudde seg på siden og sov videre.

Førstegangsfødende, 26 år

– Dette er mannen min,Roar. Men han pleier ikke å se ut slik,altså. Han er vanligvis mye brunere i ansiktet, og han pleier aldri å gå med bar overkropp inni ytterjakka midt på vinteren.

Skamfull førstegangsfødende

– Du må kjøpe en brystpumpe til meg,Øyvind, som jeg kan ha hjemme. Men nå kjøper du IKKE den mest avanserte du kan finne. Den behøver for eksempel ikke ha fjernkontroll.

Klok av erfaring, 34 år
Hvert barn betyr mer enn en hel verden.
Koreansk ordtak

Som trebarnsmor så var det selvfølgelig endel ting å kjenne seg igjen i her,og har selv kommet med «gullkorn» i kampens hete. Har ledd så tårene trillet og boken kan virkelig anbefales, mitt eksemplar skal jeg gi videre til en venninne av meg som venter sitt tredje barn like over nyttår.

Forfatterne

Anne B Ragde -Trenger vel kanskje ikke noen nærmere presentasjon..?
Sigrid Ragde– Jobber som jordmor ved sykehuset Østfold Fredrikstad og i tillegg driver hun egen praksis innen 3D ultralyd hod Klinikk Bedre Helse,Fredrikstad.

Forlag: Nova
Tittel: Hva føder de nå?
Forfattere: Anne B Ragde & Sigrid Ragde
Format: Innbundet
Sideantall: 124
Utgitt: 2013
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

4 kommentarer om “Bokanmeldelse: Hva føder de nå? av Anne B Ragde & Sigrid Ragde

  1. Ja,vet du hva, dette var veldig morsomt! Huset ble tatt i går, nå er det bare litt småhandling som skal til før sesongåpningen på Beitostølen begynner i formiddag. Barna skal til faren og det skal bli herlig å slappe av og pakke inn resten av kalendertingene.Skulle vært en tur i Blogglandia også å lest noen innlegg i løpet av dagen. Ønsker deg en super helg,Tine:-)

    Liker

  2. Denne dukket opp i postkassa mi i dag, og bare baksideteksten er jo morsom 🙂 Ser ikke bort fra at denne blir lest allerede i løpet av helga.
    God helg

    Liker

Kommentarer er stengt.