Smakebit på søndag: Evergreen av Rebecca Rasmussen

Vi har kommet over halvveis i november allerede, det har blitt søndag igjen og dermed er det også tid for nye smakebiter hos Mari og flukten fra virkeligheten. Det går som kjent ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i og legger link til innlegget ditt igjen inne hos Mari og på den måten kan man gå fra blogg til blogg å få nye tips til bøker og kanskje oppdage en ny favorittblogg. Genialt, ikke sant?

Leser som vanlig i flere bøker, og det er noe jeg virkelig skal skjerpe meg på til neste år, da er det kun lov å lese to bøker(en vanlig + en ebok) + en novellesamling. Det er ikke noe kjekt å ha en haug med bøker liggende som du er halvveis ferdig med men så kommer det nye bøker inn hele tiden som frister veldig og det blir ikke så lett å holde seg unne dem heller.

Boken jeg skal dele en smakebit med dere fra i dag kommer ut på norsk i januar og siden den norske oversettelsen ikke er klar før i slutten av måneden så leser jeg den engelske utgaven.

Litt om boken

Året er 1938, og Eveline, en ung brud, bosetter seg i Minnesotas villmark sammen
med sin ektemann, Emil. Selv om hytta deres er nedslitt, har de en elv full av fisk,
en hage, og en nyfødt sønn med navn Hux. Men da Emil reiser tilbake til Tyskland
for å ta seg av sin syke far,skjer det utenkelige; Eveline blir voldtatt av en fremmed
mann, og blir gravid. Hun gir bort barnet, og mens Hux vokser opp med jakt og
fiske i skogen med foreldrene sine, vokser søsteren, Naamah, opp som foreldreløs.
Med en forlatt ødemark som bakteppe er Evergreen en lysende vakker roman om
kjærlighet, anger og håp.
Har ikke kommet så veldig langt for det går noe tregere her når jeg leser på engelsk samt at jeg leser andre bøker også, og ikke minst så begynte endelig skisesongen igjen i går på tv vel å merke. Jeg er dessverre ikke så flink til å stå på ski selv.

Smakebiten er hentet fra side 41 & 42

Eveline kissed Hux`s warm cheeks and put him down in his crib. She watched him sleep for a while, wondering if the things you did didn`t define you then what did? What else could? Eveline wondered what Lulu would say. That`s when she rememered the letter, which she brought out back to Emil, who was trying to figure out a way to make water move up in the copper pipe when it only wanted to move down.«Für mich?» Emil said, wiping his hands on a handchief. «Lulu brought it this morning,» Eveline said. » I thought it was for you,»Emil said,pretending disappointment. «My cursive`s not nearly as nice.»Emil opened this letter and read its contents, at first with casual interest and then more and more seriously until whatever happiness his face had held in recent months gave away to panic. The way Eveline would remember it, there was a moment of absolute stillness when the future was still theirs before the wind blew up from the river and the first of spring`s leaves shook as if they were afraid.

Da blir det en liten runde i blogglandia for å lese andre sine smakebiter og deretter blir det en sen frokost mens jeg titter på skiskyting og litt lesing skal det også bli tid til i dag.

HA EN FIN SØNDAG I NOVEMBER!

31 kommentarer om “Smakebit på søndag: Evergreen av Rebecca Rasmussen

 1. Dette må vel være ei bok for meg? Med jakt, fiske, villmark- kjærlighet, dramatikk, håp og anger!? Gleder meg til januar ;o)
  Jeg kjenner igjen det der med å lese flere bøker samtidig. Det er en balansegang, det der! Ofte øker det leseintesiteten når man har flere gående samtidig, men plutselig «bikker det over» og man føler at man mister litt interessen for alle sammen. Kan nok være lurt å begrense seg- eventuelt bestemme seg for å avbryte den eller de som holder igjen mest. Jeg øver meg stadig på å kunne legge vekk de som ikke står helt til forventningene,men jo flere bøker man leser, jo flinkere blir man til å velge de rette bøkene- og DA kan de jo ikke legges bort! Disiplin og begrensning er nok tingen- kanskje noe å ønske seg til jul ;o)
  Gjør dagen din fin, Beathe!

  Liker

 2. Jo mer bøker en leser jo mer kritisk blir man vel, og flinkere blir man til å luke ut de bøkene som ikke passer for en. Her «bikket det vel over» i september en gang så jeg prøver å få opp leselysten igjen men den er ikke helt på topp ennå selv om det har tatt seg litt opp igjen. Du traff vel på kornet med de juleønskene der for akkurat det trenger jeg virkelig..hihi…jeg skriver stadig nye leseplan-lister men jeg klarer ikke å overholde dem. Ha en fin søndag du også,Berit:-)

  Liker

 3. Huff, ja. Det der med å lese flere bøker samtidig kan jammen skli ut! Jeg bruker å ha en bok i stua, en på nattbordet + en ebok. Og det er stuehaugen som sklir ut. Akkurat nå vil jeg ikke telle hvor mange som ligger der, men jeg ser at hvis jeg stopper midt i en bok for å begynne på en annen så får jeg ikke lest noen av bøkene. Da begynner jeg gjerne på en tredje og så er vi i gang 😀 Nå skal jeg ikke gjøre noe med lesing den neste uken, men fra neste helg er hverdagen min plutselig mindre travel og DA! 😀 Ønsker deg en fin søndag, Beathe!

  Liker

 4. Jeg har gått tilbake til å lese en og en bok. Det ble bare stress av å ha flere på gang samtidig. Engelsk ja, der strever jeg med motivasjonen. Jeg har store problemer med bare å overse ord jeg ikke kan og må slå opp. Har en påbegynt en som jeg ,,,,. Men denne du gir en smakebit fra kommer på norsk. Ha en fortsatt fin søndag.

  Liker

 5. Prøver selv å ikke ha for mange bøker gående samtidig, men ikke alltid like lett.. Neon bøker kan man godt lese i litt nå og da, men romaner bør man vel lese i ett..?
  Nuvel, kos deg med boka di, håper du liker den.:)

  Liker

 6. Jeg leser også flere bøker (som vanlig), men leser og leser…det jeg leser mest er eksamenstoff. Det er interessant nok, men det går utover annen lesing og haugen med bøker blir som du sier liggende. Uansett; novellesamlingen du leser virker veldig fin – den skal jeg se nærmere på 🙂

  Liker

 7. Kjekt å se at du er i gang med skisesongen 🙂 Og bok på engelsk, det hadde du jo på planen. Boken høres gøy ut, har ikke hørt om den, men sjekker den ut. Håper du får en fin uke 🙂

  Liker

 8. Det sier seg selv at man ikke kan prioritere så mange andre ting når man holder på med studier ved siden av familie og jobb, det begrenser seg selv det. Syntes dere er flink som tar fatt på utdannelse i tillegg til jobb og familie. Novellesamlingen ja, der har jeg kun lest en novelle så langt, men dette er en forfatter som jeg blir mer og mer fascinert av. En del av novellene må jeg lese flere ganger for å få med seg alt.

  Liker

 9. Det er sant, men for en bokorm er det vanskelig å skulle begrense seg når det gjelder bøker – det er uansett en tid for alt, og jeg leser stort sett litt skjønnlitteratur hver dag. Etter eksamen ut i desember blir det mer, det ser jeg frem tiil 🙂
  Jeg startet på en novellesamling av Munro og den ser lovende ut foreløbig (jeg har kun lest en). Noveller er en sjanger jeg sjeldent er borti!

  Liker

Kommentarer er stengt.