Lesesirkel / Bokanmeldelse: Honningkrukken av Gert Nygårdshaug

Forlag: Cappelen Damm
Tittel: Honningkrukken
Forfatter: Gert Nygårdshaug
Format: Pocket
Sideantall:  218
Utgitt(denne utgave): 2011
Utfordring: 100 bøker på 1 år,Bokboblas blogglesesirkel
 Kilde: Kjøpt

Forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og er en norsk forfatter. Han debuterte som 20 åring med diktsamlingen Impulser.Siden har han skrevet 25 bøker i ulike sjangere, lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr. Honningkrukken er første av ti bøker i den elegante krimserien om Fredric Drum og hans onkel KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.



Har nettopp hatt mitt aller første møte med karakteren Fredric Drum og jeg kan si såpass at dette er en rollefigur jeg gjerne vil treffe flere ganger og bli enda bedre kjent med. Som nevnt er Honningkrukken første bok i en serie på ti om rollefiguren. Vi befinner oss i et vindistrikt som heter St.Emilion  i Frankrike  i 1985 og Fredric Drum som både er gourmetkokk og restauranteier er der for å kjøpe vin til restauranten som han driver med to andre hjemme i Norge.
Det er en stor sak som pågår i distriktet og syv personer har forsvunnet på relativ kort tid og Fredric har ikke vært der lenge før han får følelsen av at noen er etter han også…

Pust,Fredric,pust! Svetten rant i strie strømmer, han hadde døset av et øyeblikk, så varmt det var! Framover,kom han videre framover? Han presset på, rykket seg fram en desimeter, fikk tak med en for og sparket fra. En halv meter, en meter, men stadig nedover. Snart stupte han vel ned i en sjø med kokende lava. Gi opp, Fredric du kan bare gi opp!

Fredric er dechiffreringsekspert og bruker en del av fritiden sin på denne hobbyen, helt fra han var liten har han vært opptatt av hemmelig skrift, kodeløsing og rebuser. I militæret fikk han utdannet seg innen faget og i de siste årene har han interessert seg for urspråk og da særlig linear b.
I tillegg er han en amatørdetektiv for det er ikke til å unngå at han vil prøve å finne ut hvem som står bak de syv forsvinningssakene og ikke minst hvem det er som er ute etter ham. For etter flere overfall og mer eller mindre «tilfeldige» hendelser så kommer man ikke utenom at det er noen der ute som vil den godeste Fredric til livs. Spørsmålet er hvem og det som er ganske sikkert er at det må være noen som har forbindelse med vinbransjen.

«Mr. Fredric Drum, Din utrolige flaks kan ikke hjelpe deg mer. Du vil måtte dø uansett. Det hjelper ikke hvor i verden du drar, vi vil spre deg opp. men vi vil gi deg en liten frist, slik at du kan få nyte den gode vinen. Du er jo så glad i god vin. To dager gir vi deg. Nyt disse riktig godt! Du skulle aldri ha kommet til St.Emilion. Nå er det for sent.»

Dette var en lettlest og til tider ekkel krim blandet med en passelig dose humor og et lite snev av romantikk om man kan kalle det det. Man blir godt kjent med hovedpersonen for det er mye fokus på Fredric og det føles som jeg har kjent ham i årevis. Forfatteren har god kunnskap om vin og det var kjekt å få tips til gode viner selv om jeg ikke er en direkte vinkjenner så liker jeg et glass vin i ny og ne. Forfatteren skriver godt og det er ganske så spennende hele tiden, det er moro å  være med å fundere underveis på hvem som står bak og som oftest er det ikke den eller de man tror i første omgang. Fredric kommer  i mange situasjoner hvor man undrer seg på hvordan han skal komme helskinnet gjennom dem men som den amatørdetektiven han er så går det bra til slutt, slik det alltid gjør med helten i stykket.Det blir beskrevet en del groteske ting enkelte ganger men ikke mer enn det må være i en god krimbok, dette ble et fint første møte og jeg ser frem til bok nummer to.

Denne boken leste jeg i forbindelse med Bokboblas Blogglesesirkel og selv om Anette har tatt seg en pause så har noen av oss bestemt oss for å lese denne og boken for desember.

document.write(»); Blogghopp lesesirkel

Hent gjerne koden under her og legg den inn i innlegget ditt, da blir det lettere å se hvem som har innlegg om Honningkrukken.

get the InLinkz code

8 kommentarer om “Lesesirkel / Bokanmeldelse: Honningkrukken av Gert Nygårdshaug

 1. Dette var også mitt første møte med Drum, og jeg liker det! Har satt resten av serien på listen over bøker å lese, for jeg er enig med deg i at boken er spennende og jeg kan tenke meg å vite mer om denne karakteren!

  Forresten, kunne du sette siden din inn på linken for den kommer ikke opp ellers 🙂

  Liker

 2. Phuuu! Jeg hadde jo bestemt meg, og nå er boka lest, innlegg skrevet og blogghopp-link lagt inn! Morsomt at vi har forskjellige utgaver aller tre- og at alle likte boka og kommer til å lese flere av dem ;o)
  Jeg hørte bok nummer to, Jegerdukken i sommer, og likte den like godt som denne- ingen grunn til å vente med de neste…. vel, bortsett fra at det er innmari mange andre bøker som også frister da, så klart!

  Liker

 3. Ja,det var litt artig det, med tre ulike omslag på boken! har bestilt bok nummer to også, men vet ikke om jeg får lest den før jul for det er så mange andre bøker som ligger utålmodig å venter. Det er veldig mange bøker som frister og dermed blir man litt overivrig enkelte ganger 😉

  Liker

Kommentarer er stengt.