Høstmøte med Schibsted og Kagge!

Mandag var jeg og en venninne  på et kjempekoselig  høstmøte med  forlagene Schibsted og Kagge på Verftet her i Bergen. Jeg fikk også gleden av å hilse på flotte Anne Iversen i Schibsted,det var koselig!

De to forlagene presenterte noen av bøkene som kommer eller har kommet ut nå i høst og det var flere forfattere til stede for å snakke om sine bøker. Blant andre Dag Otto Lauritzen, Jørn Lier Horst og Margit Walsø.

Forfatteren av Komlelandet var der for å presentere boken sin og for å fortelle hvordan det gikk til at han bestemte seg for å skrive om raspeballer som vi sier her i Bergen, et morsomt innslag. Forfatteren er gift med Solveig Kloppen og jobber til daglig som journalist i Dagbladet-Magasinet.

Litt om boken:

Komler, komper, ball, raspekaker, potetball, klubb, blandaball, dirty snowballs. Denne matretten har ein viktig plass i hjarta til mange nordmenn.Kjartan Brügger Bjånesøy har reist på kryss og tvers i raspeballen sitt kokevatn, på leiting etter kva som gjer komla eller raspeballen så spesiell. Frå sør til nord blir det servert komler på restaurantar, ferjer, kafear og hotell. Og kvar uke forsvinn nordmenn inn i komlekoma etter å ha ete for mykje.Når blei komle ein matrett? Finst retten berrre i Norge? Kva et ein til komla? Skuldast kjærleiken til komla rein matglede, eller handlar det om identitet og nostalgi? Bli med forfattaren på ei reise til stader som Brooklyn og Baltikum, Stavanger og Slependen, Bryne og Bergen, Farsund og Kristiansund. Resultatet er ei bok full av humor, klokskap, gode forteljingar og oppskrifter.

En annen som holdt et lite innlegg var Karsten Alnæs og han snakket om boken sin 1814.

Litt om boken

1814 var et dramatisk år i norsk historie. Norge fikk sin egen grunnlov, og resultatet av krigene ute i Europa førte til at landet vårt ble skilt fra Danmark og kom i union med Sverige. Boken forteller om grunnlovsarbeidet på Eidsvoll våren 1814 og valget av Christian Frederik til norsk konge. 

Forfatteren beskriver levende krigshandlingene i juli og august, etter at Karl Johans tropper gikk inn i Norge. Den korte, men dramatiske krigen endte med norsk nederlag, men vi fikk beholde Grunnloven.

Denne boken virket veldig interessant og en bok jeg absolutt skal notere meg, og til neste år er det jo 200 år siden så kanskje det hadde passet fint å lest den på nyåret?

Ingvild Tennfjord var også tilstede for å snakke om sin bok Skål! Hun sluttet i jobben sin som journalist for å bli vinekspert i stedet.

Litt om boken

Endelig en vinbok som faktisk er morsom å lese!
Elsker du vin, men kan ikke noe om det? Ingvild Tennfjord mener at vin er for alle – også for deg! Selv elsket Ingvild vin så høyt og kunne så lite at hun bestemte seg for å si opp jobben som journalist for å bli vinekspert i stedet. Nå er hun utdannet sommelier, og brenner av entusiasme etter å dele kunnskapen med andre. I denne boken lærer hun oss hvordan vi kan lukte og smake oss frem til den perfekte vinen. Hva skiller druene fra hverandre? I hvilke områder finner du den beste vinen? Og består Vinmonopolets ti på topp-liste egentlig av gode viner?
Ingvild bruker humør og entusiasme for å innvie oss i vinens verden. Du lærer og ler på hver side – og du får lyst til å drikke vin. Masse vin!
Jeg er ikke noe særlig vindrikker, men denne boken kunne jeg godt ha tenkt meg å lest!
Jørn Lier Horst skriver jo en krimserie for barn/ungdom (CLUE-serien) i tillegg til de vanlige krimbøkene, og det er nesten en skam å si det men jeg har ikke lest en eneste bok av forfatteren. Men etter innlegget hans om  denne krimserien så kunne jeg tenkt meg å lest den også i tillegg til de andre krimbøkene hans. Han snakket om den fjerde boken i serien som kommer ut i oktober.

Det ble pratet om langt flere bøker enn dette selvfølgelig og Margit Walsø ble intervjuet av Anne Iversen om Dronningens løfte som jeg ble veldig begeistret for. Dag Otto lauritzen snakket om sin bok Viljestyrke.
GOODIEBAG

Vi fikk med oss en pose med bøker når vi skulle gå og i tillegg til noen kataloger så  fikk vi disse bøkene:

Jeg likte at Dronningens løfte var blant bøkene i snopeposen selv om jeg har lest den, gode bøker er kjekt å ha i hyllen også. Jeg prøvde å se etter forfatteren for det hadde vært kjekt å få hilst på henne og fått autografen i boken men jeg så henne ikke igjen, maybe some other time..

Tusen takk til begge forlagene for en vellykket kveld, med mange gode tips og innslag!
 (Beklager at det ble lite bilder fra møte, men jeg hadde dårlig kamera og et forholdsvis mørkt lokale og det var en dårlig kombinasjon)

11 kommentarer om “Høstmøte med Schibsted og Kagge!

 1. Alltid kjekt å lese slike stemningsrapporter/referat.

  Både liten og stor i det ellikkenske hjem gleder seg til den fjerde CLUE-boka, godt å høre at den er på god vei ut til butikkene!

  Liker

 2. Nei,den skal ikke være langt unna nå så det er bare for liten og stor å glede seg! Jeg ble nysgjerrig på den serien så skal ikke se bort fra at jeg begynner på den jeg også.

  Liker

 3. Kjekt å lese Beathe! Jeg var på presentasjon i går…det resulterer i komle til middag i dag 😉 Til tross for at jeg var stappmett på møtet fikk alt pratet om komle meg til å drømme om denne fantastiske retten i natt… Hvis du hadde det like trivelig som jeg hadde det i går, da hadde du en ganske all right kveld 🙂

  Liker

 4. Så kjekt å få møte forfattere på denne måten. Må ta meg en prat med Anne Iversen, så jeg blir invitert ved neste korsvei 🙂 Tror det er på tide å lese Dronningens løfte….

  Liker

 5. Savner å kunne delta på slike bokmøter, men jeg kan jo ikke få i pose og sekk, hele tiden,, hehe.. Men neste rå håper jeg å få delta. Har jo fått inivtter fra flere forlag. 🙂 Koselig å lese referater fra deg da.:)

  Liker

 6. @ Tine: Ja,det må du gjøre slik at du får invitasjon til neste år! Det var veldig koselig:-)
  @ Anita: Nei, man kan ikke få alt med seg selv om man har lyst til det, og akkurat nå er du ute på et eventyr uten like!

  Liker

 7. Koselig det kvelden hørtes ut!:) Horst sin CLUE-serien, må jeg prøve meg på en dag…har tenkt på det lenge. Må da få vente litt til. Ble litt sulten på Raspeballer, har ikke spist det så mange ganger, men det har vært veldig godt når jeg har fått det. Hadde vært morsomt å prøvd å lage det selv. Kos deg med ny bunken med bøker:)

  Liker

 8. Takk for det,Isabella! Raspeballer er veldig godt, men nå er det mange år siden jeg har laget det selv fra grunnen av, det er enkelt å lage,det er jo veldig tung mat og barna er ikke kjempebegeistret og dermed blir det ikke laget så ofte. CLUE-serien kunne jeg også tenkt meg men først kunne jeg tenkt meg å lest den vanlige krimserien hans.

  Liker

Kommentarer er stengt.