Fremtidige favoritter # 24

Er en event som BOKELSKERINNEN står bak og som går ut på å  fortelle om en bok eller flere dom du gleder seg til eller er spent på. Dette kan være bøker som du ser frem til skal bli gitt ut, eller det kan være bøker som du allerede har stående i bokhyllen din. Skriv et innlegg om det på bloggen din og link til innlegget inne hos Elin.

Denne uken som tidligere skal jeg ta for meg bøker som kommer ut i løpet av høsten og som jeg ser frem til å lese.

Den første boken jeg har valgt meg ut i dag er en debutroman med  tunge og mørke tema og selv om jeg har lest en del slike bøker i år så ser jeg frem til å lese denne boken.

Stryk meg over håret
( Okt / Nov )

På vaskeseddelen står det følgende


Guro er en vellykket karrierekvinne fra Bergen. På utsiden er alt tilsynelatende bra, men Guro lever i sitt eget personlige helvete. Hun lider av bulimi, og legen ber henne om å ta tak i sykdommen sin, om ikke så vil hun dø. Hun bestemmer seg for å trosse legens råd, og heller reise bort i håp om at tingene vil ordne seg av seg selv.
Hos Marie, en eldre kvinne, i den lille fjellandsbyen Callian i Provence, møter hun for første gang noen som ser henne og lytter til hennes historie. Midt i lavendelduft, god mat og vidunderlige viner, lengter Guro etter å få ta del i livet fullt og helt. Kroppen og tankene hennes sloss om å ville nyte dette vakre, samtidig som hun straffer seg selv for at hun nyter det. Fortvilet merker hun at fortrengte minner fra fortiden dukker opp igjen.
Guro kjemper en indre kamp om å våge å slippe noen andre inn, løsrive seg fra fortiden og søke trøst der hvor hun aller minst venter å finne den.

Stryk meg over håret er Agnes L Matre sin debutbok og det er en skjønnlitterær roman som handler om spiseforstyrrelser og Bulimi i voksen alder, den handler også om bearbeidelse av sorg hos barn og om indre krefter i et splittet sinn. Jeg tror dette er en sterk og vakker roman til tross for at det er tunge temaer som blir presentert.
Om du har lyst til å lese mer om denne boken så har forfatteren en egen side på facebook.

En annen bok som jeg har bestilt er Liv Hege Refsdal sin novellesamling for jeg ble rett og slett så nysgjerrig og jeg har lest veldig lite noveller og nå har jeg tenkt å gjøre noe med akkurat det!

Kjærlighet, løgner og ølglass

Kjærlighet, løgner og ølglass er en novellesamling bestående av 13 «lettbeinte» noveller, som alle handler om kommunikasjon og forhold mennesker imellom.(Livforlag.no)

Stillhetens bilder
( Okt )
En navnløs mann blir funnet på trappen til et rumensk sykehus i 1950. En sykepleier gjenkjenner ham fra fortiden og gir ham papir og blyanter, og han starter å tegne. Gjennom oppveksten knyttet de et helt spesielt ordløst vennskap. Så kom krigen, og i dens kjølvann et steinhardt stalinistisk regime. Det forandret verden brutalt. Ett nådeløst og ærlig bilde av det lukkede Romania under og etter andre verdenskrig. Og ikke minst en fortelling om et taust, nært og absolutt originalt vennskap.

Denne historien syntes jeg virker veldig interessant  og spennende, har lest lite og ingenting fra Romania og derfor fikk jeg lyst til å lese denne.

Til slutt vil jeg ønske riktig god tur til dere som skal til Oslo på bokfestival og bokbloggertreff i helgen, dessverre kan jeg ikke reise likevel, dere må kose dere masse og jeg gleder meg til referat fra både debatter og annet senere!

8 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 24

  1. Tusen takk for det Anette:-) Guttene mine har vært syk med forkjølelse & feber denne uken,nesten ikke til å unngå å bli smittet.Jeg skal bare slappe av og bli frisk til neste uke for da er minstegutten tenåring og han skal ha besøk, se om jeg får lest litt også.Det er viktig å ta vare på frihelgene en har sammen i en travel hverdag.Ha en fin helg du også Anette:-)

    klem Beathe

    Liker

  2. Flotte favoritter, Beathe! Men så synd at du ikke kommer deg avgårde til Oslo 😦 Håper du får en fin helg allikevel!! Jeg skal heller ikke på treffet, men skal nyte helgen sammen med mine kjære. Ikke så ofte husbonden og jeg har en hel frihelg sammen! Klem fra Anette 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.