Smakebit på Søndag # 35:Sienas datter av Marina Fiorato

Vi har kommet til September og høsten har kommet, det blir tidlig mørkt om kveldene og det er tid for telys og kos inne. Da er det godt å ha Smakebit på Søndag fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten å glede seg til.  Jeg leser i to ulike bøker for tiden og skal begynne på song for Eirabu en av dagene.  Jeg vil dele en smakebit med dere fra den aller siste boken til Marina Fiorato og som jeg måtte smugtitte litt i her on dagen, Sienas datter.

Året er 1723. Det er kvelden før det berømte palio-løpet, sommerens høydepunkt i Siena. Hele byen kommer til å være samlet under det nervepirrende rittet, men for to av adelskvinnene som skal være til stede, står mer enn et ærerikt trofé på spill. Viljesterke Pia, som inntil da har vært den mest ettertraktede ungpiken i byen, håper at hennes kommende ektemann skal dø under det halsbrekkende løpet. Og for Sienas guvernør, hertuginne Violante Beatrix de’ Medici, kan palioen bety begynnelsen på slutten: Dersom byens renkemakere får det som de vil, er hun snart ryddet av veien. Idet trompetfanfaren toner ut over tilskuerne, blir Pia oppmerksom på en ukjent rytter fra et rivaliserende bykvarter. Det han skal gjøre under løpet, kommer til å vikle dem inn i et nett av intriger og lidenskap. 
 

Smakebiten som jeg har lyst til å dele med dere i dag er hentet fra side 31:
Han dyttet henne bestemt mot ørnenes prosesjon.Og først da sviktet muskelene hennes, beina klarte ikke lenger å holde henne oppe, og hun ble fisket opp av to menn i ørnefarger. Den ene, visste hun, var Vincenzos bror Nello; den andre var en slektning. De grep henne hardt i overarmene der hun snublet avgårde så de elegangte støvlene ble slept mot bakken og innsmurt i støv. Hun var fanget. 
Pia strittet imot, hørte sin egen stemme si nei,nei, nei om og om igjen.

 Vil du se flere smakebiter denne søndagen eller kanskje du har lyst til å dele en smakebit med andre, gå inn her så finner du ut hvordan du går frem.

HA EN FIN SØNDAG I SEPTEMBER !

22 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 35:Sienas datter av Marina Fiorato

  1. Dette var veldig dramatisk, vi får håpe Pia blir reddet av en «knight in shining armour» 😉 Gleder meg til å høre mer om denne boken fra deg, Beathe.

    Liker

Kommentarer er stengt.