Boken på vent (14): Sentimentalistene

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

I dag har jeg valgt meg en bok som jeg satte rett i hyllen når jeg fikk den uten å ofre den så mye som et blikk for jeg syntes rett og slett den så kjedelig ut med tegningen av den ene soldaten. Det var i fjor en gang, men så kom jeg over pocket utgaven og jeg ble litt mer nysgjerrig så jeg hentet frem boken og leste litt på den og har bestemt meg for at det ikke skal gå så veldig lang tid før den blir lest.
Man skal ikke skue hunden på hårene heter det så fint, men innimellom så skjer det likevel, kan like godt innrømme det først som sist.

Da Johanna vokste opp, visste hun lite om hva faren, nordmannen Olaf Skibsrud, hadde opplevd som soldat i Vietnam på 1960-tallet. Men rett før han døde begynte faren å fortelle. Historien hans ble utgangspunkt for Sentimentalistene: en sterk og vakker fortelling om erindring og glemsel, om krigens skygger og hverdagens lys, og om det smertefulle men likevel uløselige båndet mellom en far og en datter. Sentimentalistene minner meg om Per Pettersons fantastiske roman Ut og stjæle hester…

Det var en sensasjon av de store da den unge norsk-kanadiske forfatteren Johanna Skibsrud i november 2010 ble tildelt Canadas aller største litteraturpris, Giller-prisen, for debutromanen Sentimentalistene.

Noen av dere som har lest denne forresten?

document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

  • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
  • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

6 kommentarer om “Boken på vent (14): Sentimentalistene

  1. Enig i at det første coveret virker kjedelig, jeg hadde sikkert ikke sett to ganger på den. Det må jeg slutte med! Får bli et forsett fra nå av, for historien virker å være god 🙂

    Liker

  2. eg har litt blandete følelser for den boken der, plukker den opp hver gang eg er innom norli, men så legger eg den tilbake igjen … hmmm … kanskje eg skulle bare lese den likevel 😉
    ha enf lotters tirsdag 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.