Boken på vent (11): Den lukkede hagen av Amy Waldman

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Dette er en spalte som du gjerne må bli med på.

Denne uken falt valget på en bok som jeg fikk tilsendt fra forlaget for en god stund siden, men som jeg ser frem til å lese.

Med Den lukkede hagen foretar Amy Waldman en blendende og kaleidoskopisk fortolkning av ettervirkningene av 11/9  ti år etter. En jury samles på Manhattan for å velge et monument over ofrene for et forferdelig terrorangrep. Etter at den usikre beslutningen er tatt, åpner jurymedlemmene konvolutten med navnet til den til da anonyme vinneren  bare for å oppdage at det dreier seg om en amerikansk muslim. Øyeblikkelig kastes de ut i en intens debatt over hvem som har rett til å sørge, kunstens tvetydighet og Islams betydning. Deres egen kompliserte reaksjon er bare en svak forsmak på hele nasjonens.
 Den lukkede hagen er et slående portrett av en by som strever med å hele seg selv, og en gjennomtrengende og rik roman fra en viktig ny stemme.

Dette er en roman som viser oss vanskelighetene i tiden etter 11.September og med vår 22.Juli  sterkt i minne kan vi sikkert gjenkjenne  endel av de temaene som denne boken tar opp. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Amy Waldman og forfatterskapet hennes.

document.write(»);  Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

12 kommentarer om “Boken på vent (11): Den lukkede hagen av Amy Waldman

 1. Jeg forstår hva du mener og jeg tror denne boken er veldig interessant i så måte. Den ligger litt på vent enda for jeg har lest en del «tunge» bøker så jeg må ha noe annet før jeg starter på denne.

  Liker

 2. Denne boken kunne jeg godt tenke meg å lese!
  Etter 11/9 har jeg ikke lest noe annet publisert enn avisartikler, papir og nett, så det å lese om vanskelighetene etter en slik hendelse i en roman tror jeg vil være bra og nyttig (oj, ja det hørtes litt kjølig og distansert ut, men jeg mener det positivt).

  Liker

 3. Gleder meg til å høre din mening om boken, for selv om den ikke fristet så mye, må jeg innrømme at jeg ble nysgjerrig …
  Ønsker deg en glad dag :))
  Klem fra Pia

  Liker

 4. Tusen takk for det Isabella:-)Veldig koselig at du ble med denne gangen også:-) Nei,det er ikke vanskelig å finne bøker som venter på å bli lest. Er spent på denne selv,men den må vente litt til for nå er det et par bøker som må bli ferdiglest først.
  Ha en super dag videre!

  Liker

 5. Denne gleder jeg meg å høre mer om hva du synes om denne boken etterhvert:) Måtte kaste meg med denne gangen også, fortsatt veldig enkelt å finne bøker som man har på vent:) Kos deg med boken og ha en fin tirsdag:)

  Liker

Kommentarer er stengt.