Smakebit på Søndag – 32: 21/12 av Dustin Thomason

Det er Søndag igjen, hvor i all verden blir ukene av?  Søndag er «smakebit» dag, en fin tradisjon Mari fra «Flukten fra virkeligheten» har laget for flere år siden. Jeg håper hun holder på i mange år til!

I dag har jeg lyst til å dele med dere en smakebit fra en bok jeg fikk tilsendt  fra forlaget i går.
Den handler om den mest kjente dommedagsdatoen som i følge Maya kalenderen er den 21.Desember 2012.
Jeg syntes det er veldig fascinerende å lese om dette temaet om dommedag og nærmer det seg? Vel,jeg har god tro på at vi kan få feire jul i år også og har fremdeles planer om å kjøpe  både kalendergaver og julegaver!

Smakebiten er hentet fra  de første linjene i forordet:

Han står stille i måneskinnet, tett inntil tempelveggen, med den lille bylten holdt i et fast grep under armen. Sisalhylsteret gnisser mot huden, men det er en følelse han tar i mot med glede. Den beroliger ham. I denne tørkerammede byen ville han aldri ha byttet denne pakken, ikke engang mot vann. Jorden under sandalene er tørr og sprukken. Barndommens grønne verden er borte.
Da han har forvisset seg om at de gjenværende tempelvokterne ikke har oppdaget ham, skynder han seg inn på den midtre plassen, der håndverkere og tatoverere en gang var travelt opptatt. Nå er den bare befolket av tiggere, og når tiggere er sultne , kan de være farlige. Men i kveld er han heldig. Det står bare to menn borte ved østtempelet. De har sett han før, og de vet at han gir dem så mye han kan. Likevel holder han bylten tett inntil seg der han går.

Har du lyst til å være med på «En smakebit på Søndag» og dele noen linjer fra boken du leser i med andre og på den måten finne noen nye boktips eller kanskje du oppdager en helt ny blogg!

HA EN FIN SØNDAG ALLE SAMMEN!

40 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 32: 21/12 av Dustin Thomason

 1. Tusen takk for fin smakebit 🙂

  Veldig hyggelig å lese bloggen din igjen 🙂 Så utrolig fin den var blitt! Veldig kjekt at du har med bokryggpoesi i headeren – du er utrolig dyktig bokryggpoet :))

  Ønsker deg en glad dag 🙂
  Klem fra Pia

  Liker

 2. Det er vel kanksje ikke alle som liker dette temaet, jeg er spent på denne boken som må finne seg i å ligge på vent en liten stund enda.
  Liker konseptet veldig godt og det er sosialt på en måte og en fin måte å få nye boktips på! Har sett at endel svenske bloggere er med og det er kjempegøyt:-))

  Liker

 3. Jeg er ikke så glad i dommedagsprofetier, merkelig at jeg liker dystopier i grunnen, har selv fått dette manuset, men er ikke så sikker på om det blir prioritert. Uansett så var det en spennende smakebit og jeg ble selvsagt nysgjerrig på hva som befinner seg i denne biten.

  Tusen, tusen takk for at du liker smakebiten på søndagene så godt, Beathe 🙂 Jeg syntes det er like gøy selv og at det er utrolig morsomt at også flere svenske bloggere har slengt seg med.

  Liker

 4. Som Julie har jeg også denne boken liggende. Regner med at også jeg skal lese den på et tidspunkt. Bare ikke akkurat nå 😉 Takk for smakebiten! Ha en fortsatt fin søndag 🙂

  Liker

 5. Denne har jeg også liggende, regner med å lese den på et eller annet tidspunkt. 🙂 Takk for smakebiten, og ha en fortsatt fin dag videre!

  Liker

 6. En fin smakebit. Jeg fikk også denne i posten i går. Jeg har imidlertid ikke begynt på den enda, selv om det ser ut som en fin bok.
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 7. Spennende smakebit, =D

  Jeg selv er veldig facinert av dette temaet. Jeg tror ikke verden bokstaveligtalt går under, men at noe blir å skje, ja. Det kan være alt fra en stor forandring til et eller annet.

  Liker

 8. maya kalenderen er en interessant greie, og dette var en flotters smakebit 😀
  utifra alt eg har kastet meg over angående maya kalenderen så er det ingen dommedag, men heller det at vi går innn i en ny tid :p så joda, vi feirer nok jul i år også hee hee

  Liker

Kommentarer er stengt.