Smakebit på Søndag – 24: Mississippi av Hillary Jordan

Regnet høljer ned her og i dag skal jeg være flink og rydde ferdig boden som jeg begynte på i går, det er en kjedelig jobb,men må gjøres innimellom. Men først  er det på tide med en ny omgang med «En smakebit på Søndag» fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Denne gangen har jeg lyst til  dele en liten smakebit fra boken Mississippi av Hillary Jordan

Byjenta Laura McAllan flytter med ektemannen Henry til en avsides gård i Mississippi i 1946. Henry elsker jorda, men Laura sliter med å finne seg til rette, ikke minst fordi hun må bo under samme tak som sin hatefulle svigerfar. Da Henrys bror Jamie og den svarte nabogutten Ronsel vender hjem fra krigen, endrer livet seg. I Jamie finner Laura en som ser henne, men i et lokalsamfunn preget av dyp rasisme vekker Jamie også forakt og frykt på grunn av sitt vennskap med Ronsel.

Smakebiten er hentet fra side 11:

Henry og jeg gravde hullet syv fot dypt. Var det grunnere, var det store sjanser for at liket ville dukke opp igjen under den store flommen:Morn,gutter! Dere husker meg?Tanken på dette fikk oss til å fortsette å grave selv etter at vannblemmene i håndflaten hadde sprukket,dannet seg på nytt og sprukket enda en gang. Hvert nytt spadetak var en pine – gamlingen fikk inn sine siste rapp der. Og likevel var jeg glad for smerten. Den fortrengte tanker og minner.

Har du lyst til å se flere smakebiter, eller kanskje du har lyst til å dele en smakebit med oss, da kan du gå inn her, for å finne ut hvordan.

Ønsker dere alle sammen en fortsatt fin Søndag!

48 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 24: Mississippi av Hillary Jordan

  1. Takk for veldig spennende smakebit! Kos deg videre med boka etter hard jobbing. Ha en fin søndag videre. Her regner det også, men, men, ingenting å gjøre med det:) Lese kan man gjøre uansett hvordan været er:)

    Liker

  2. Wow, for en flott smakebit! Denne MÅ leses skjønner jeg 🙂 Lykke til med bodrydding – her skinner solen, så jeg tror jeg skal ta med meg kleshaugen ut og legge sammen klær på altanen, he he 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.