Fremtidige favoritter # 12

Dette en en  ukentlig spalte fra BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker som du gleder seg til å lese, er spent på, osv. Det kan være bøker som enda ikke er utgitt som du venter på eller så står den i hyllen din allerede. Disse er jeg spent på denne uken.

ROSA ELEFANTER
Aug 2012
 
 «Nei, du, Selma Jacobsson, det er noe merkelig her, sann mine ord. Jeg kjenner noe i venstre kne, og da er det alltid noe faenskap på gang,» sier Artur. Det er sluttmed freden i Tommarp og Artur klandrer de nye naboene. Folk i husene rundt ham er sannelig rare. Ekteparet Hernemotilhører en religiøs sekt og synger salmer dag og natt. Artur holder øye med dem, for han er overbevist om at de skjuler et eller annet. Han gjennomsøker hagen deres i all hemmelighet, og der oppdager han en nygravetgrav. Like etter blir en mann fra nabolaget meldt savnet … Disa flytter inn i det andre nabohuset, og snart begynner ryktene å gå om hippies og flowerpower. Selma og Artur synes at det der med blomstene høres koselig ut, helt til Artur en dag får se Disa stå splitter naken på trappen. Selma tar det hele med knusende ro. Artur har alltid hatt god fantasi. Men det varer ikke lenge førhun også blir dratt inn i saken. Spionering ute på jordene, statuer av fete fruer og rosa elefanter er bare begynnelsen.
 
 Som jeg gleder meg til denne boken kommer! Jeg kommer til å boikotte enhver kjøpestopp jeg måtte finne på å innføre i ett forsøk på å begrense bokkjøpene litt. Denne SKAL jeg ha med det samme den kommer ut, dermed basta!
KARIN BRUNK HOLMQVIST
Karin brunk Holmqvist er blitt en av mine favorittforfattere, jeg liker bøkene hennes kjempegodt.
Hun er født i 1944, i Sverige. Hun har tidligere jobbet som sosionom,men jobber nå som forfatter på heltid. Hun har gitt ut 9 bøker,»Rosa Elefanter» blir hennes fjerde bok som blir utgitt på norsk.
SENSOMMERDAGER
Sept 2012

«Jeg lurte på om du kunne gi meg en hånd.» Den fremmede ser på Henry. Han har på seg samme uniform som de ansatte på kjøpesenteret, men klærne passer ham ikke. Han blør fra hodet og det ene beinet. Men Henry stoler på mannen. Det er noe godt i ham, det synes i øynene. Det er først senere, da den fremmede har blitt med ham og mamma hjem, at han begynner å bli mistenksom. I nyhetene advares det mot en farlig fange som er på flukt … Henry vet ikke hva han skal gjøre – for det skjer et eller annet mellom moren og den fremmede. Selv en usikker tenåring kan ikke unngå å legge merke til spenningen mellom dem, og han ser blikkene de sender hverandre og de stjålne kjærtegnene. 
Denne boken skal filmatiseres med Kate Winslet i hovedrollen, jeg er spent på både boken og filmen!
JOYCE MAYNARD
Joyce Maynard er født i USA i 1953, og vokste opp i Durham, New hamshire.Hun er kjent for å skrive åpent om sitt eget liv men hun skriver mange skjønnslitterære bøker også. Hun fikk sterk kritikk for sine memorarer » At home in the world» hvor hun avdekket historien om forholdet hun hadde til den mye eldre forfatteren JD Salinger tilbake i 1998.
 HVER DAG, HVER TIME
Sept 2012
Vi er midt på sekstitallet, i en liten by i Kroatia, ved kysten av Adriaterhavet. Luka og Dora møtes på det som er deres første dag i barnehagen. De to blir som erteris – de er alltid sammen – og når de blir eldre går vennskapet over i en grenseløs kjærlighet.
Den dagen Doras foreldre bestemmer seg for å flytte til Paris, faller deres verden i grus. Luka kommer aldri helt over tapet av sin beste venn, men treffer en annen jente og blir en lovende maler. I Paris blomstrer Dora opp og blir en vellykket skuespiller.
Mange år senere reiser Luka til Paris for å holde en utstilling. Der treffer han Dora ved en tilfeldighet. Gammel kjærlighet blusser opp. Men igjen virker det som om skjebnen har bestemt at det ikke skal bli de to …
NATASA DRAGNIC

Hun er født i 1965, i Split i Kroatia. Hun har alltid hatt en ønske om å bli forfatter, skuespiller eller lærer, hun ble alle tre. Hun har mastergrad i litteratur.
Hun skrev sine aller første dikt som 6 åring, denne boken er hennes første roman og den er solgt til 20 land.
BAKERENS DATTER
August 2012
I 1945 er Elsie Schmidt en naiv tenåring – like klar for en første slurk champagne som for sitt første kyss. Sammen med resten av familien sin er hun blitt beskyttet fra de verste av krigens redsler av en høytstående nazioffiser som ønsker å gifte seg med henne. Så da en rømt jødisk guttunge banker på døren midt på natten på selveste julaften, forstår Elsie at det å åpne døra vil sette alt hun elsker i fare.
Seksti år senere, i El Paso i Texas, jobber journalisten Reba Adams med en artikkel for lokalavisen om koselige juleforberedelser. Reba strever med sitt eget liv, men da hun kommer til det koselige tyske bakeriet som blir drevet av en eldre kvinne og datteren hennes, finner hun ut at den lille artikkelen snart viser seg å romme noe mer.
Gang etter gang vender Reba tilbake, og Elsies gripende historie kommer for dagen. Og underveis blir alle tvunget til å se seg selv i et nytt lys, trekke glemselens slør av fortiden og finne frem til evnen til å tilgi.
Dette er også en bok som virker veldig bra  og selvfølgelig kommer denne i bokhyllen min også etterhvert!
SARAH MCCOY
Sarah McCoy er født i Fort knox, Kentucky,USA. Faren var en offiser i hæren slik at hun har tilbrakt deler av barndommen i Tyskland. Hun har tidligere gitt ut romanen «The time it snowed in Puerto Rico» og jobber nå med sin tredje bok. Hun bor sammen med sin mann  og hun i El Paso i Texas.

 http://wtvr.vid.trb.com/player/PaperVideoTest.swf

Dette var mine fremtidige favoritter for denne gang og vil du se andre sine favoritter kan du gå inn her.

20 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 12

 1. De bøkene hennes er bare helt herlige,elsker disse eldre, søte menneskene i boken hennes, sånn vil jeg bli når jeg blir gammel:-) Skulle hatt din neste bok på listen her også, men får vente til omslaget kommer ut så kommer den på listen også:-)

  Liker

 2. … Og så takker jeg selvfølgelig for kommentar på bloggen min og er veldig glad for at du ønsker deg den første boka mi… Får noen frieks. av pocketversjonen snart, vil du ikke sende meg adressa di på epost så kan jeg oppfylle det ønsket for deg? gunnmnisja@gmail.com 🙂

  Liker

 3. Tusen takk for det Isabella, og i like måte:-)Det er mye bra i vente denne høsten og jeg gleder meg.Jeg liker Holmqvist sine bøker,de er herlige og søte:-)Ha en finfin helg:-) klem

  Liker

 4. Så flotte bøker du gleder deg til:) Ser ut som det blir en bra bok høst:) Holmqvist høres underholdende og morsom ut. Ser det kan bli noen innviklingen der i historien. Den skal jeg også få lest. De andre virket også veldig spennende, noterte meg ned alle:)God smak du har Beathe på bøker!:)Ha en herlig helg!:)

  Liker

 5. Jeg syntes de er søte,men ikke sikkert alle liker dem av den grunn, jeg koser meg med de historiene og har ikke fått nok av dem. Hver dag, hver time og bakerens datter gleder jeg meg til. Ha en fin kveld:-)

  Liker

 6. Så fine bøker! Hver dag, hver time fristet veldig! Tror nok godet den kan bli mitt kroatiske bidrag i verdenlesningen min 🙂
  Ønsker deg en glitrende glad helg :))
  Klem fra Pia

  Liker

 7. Her fikk jeg noen tips, ja 🙂 Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til Holmqvist sine bøker, tror kanskje ikke de er noe for meg? Hver dag, hver time og Bakerens Datter ble jeg nysgjerrig på 🙂

  Liker

 8. Fin liste! «Hver dag, hver time» har jeg liggende. Den virker super 🙂 Tror jeg er litt «over» bøkene til Holmqvist, de har jo vært søte, humoristiske og koselige. Men kanskje jeg ikke er såååå gira på en bok til? Blir uansett spennende å høre hva du synes. «Bakerens datter» har jeg notert meg, den fikk jeg veldig lyst til å lese.
  Takk for tipset, og ha en flott dag! 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.