Boken på vent (3)

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,eller som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Dette er en spalte som du gjerne må bli med på.

MALEREN FRA SHANGHAI

Dette står skrevet om boken:

Maleren fra Shanghai er en fantastisk bok som forteller den utrolige historien om den kinesiske kunstmaleren Pan Yuliangs vei fra et liv som prostituert til feiret og kontroversiell kunstner i Shanghai og Paris. Xiuqing er fjorten år den dagen onkelen selger henne til Herlighetens hus for å betale sin egen opiumsgjeld. Med seg i bagasjen har hun onkelens store kjærlighet til poesi, men i hennes nye virkelighet som Yuliang er det bare plass til krevende kunder, røykfylte bakrom og erfaringer hun aldri kommer til å glemme.
En dag forelsker en ung embetsmann seg i den prostituerte piken. Han kjøper henne fri, og som hans konkubine møter hun et nytt og glamorøst liv i 1920-årenes Shanghai. Her oppdager både hun selv og andre hennes spesielle talent som kunstmaler, og som en av landets første kvinner får hun studere ved Shanghais kunstakademi. Yuliang fortsetter studiene i Paris og Roma, og det er i møtet mellom Kina og Europa hun finner sitt eget kunstneriske uttrykk. Kina er i stadig endring, og Yuliangs malerier og spesielle bakgrunn vekker sterke reaksjoner. Yuliang blir tvunget til å velge mellom kjærligheten til mannen som reddet henne, og sin egen kunstneriske frihet.

Historien virker god, men av en eller annen grunn så har den blitt stående i bokhyllen i over 1 år uten at jeg har noen god forklaring på akkurat det.
Men en vakker dag skal jeg ta fatt på denne også. Er det noen av dere som har lest denne?

document.write(»);

 Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg
 • Besøk de andre bloggene

2 kommentarer om “Boken på vent (3)

 1. Tusen takk for koselig kommentar:-) Liker også veldig godt boken til LenaBeatrice, har testet noen av oppskriftene og er kjempefornøyd. Det er jo tønnevis med lavkarbo- blogger der ute, så mye info å få på nettet.

  Ha en fin kveld:-)

  Liker

 2. Jeg liker denne tirsdagspalten din, den får meg til å bli oppmerksom på bøker jeg har glemt eller oversett.

  Takk for kommentar hos meg, spennende at du går på lavkarbo-kosthold og har mange bøker om emnet! Jeg var på foredrag med Lena Beatrice (hun med bloggen) da hun besøkte Bergen og kjøpte boken hennes samtidig, en kokebok med mange og greie oppskrifter. Utover det har jeg det meste fra nettet, det er utrolig interessant å lese om forholdet mellom helse og kosthold.

  Boken du nevner har jeg ikke lest, men det høres ut som en bra historie.

  Ha en fin ettermiddag du også 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.