Boktema hos Anette – Boken som ville blitt den perfekte film/tv-serie!

Vi har kommet til den aller siste dagen i Mai og vi har fått en solid forsmak på SOMMER! Måtte det bare fortsette de neste månedene. Nå skal ikke jeg sitte her å bable om vær og vind derimot skal jeg snakke om bok og film. Temaet hos Anettesbokboble i dag er nemlig å finne frem til hvilken bok du mener hadde vært perfekt å lage en film eller tv-serie av. Et veldig bra tema for det er uendelig mange bøker der ute som kunne egnet seg på læretet, noen av mine favoritt bøker fra i år vet jeg det skal bli film/ tv-serie av så de tar jeg ikke med her.

 • Vi møtes på Chocolate Heaven & Sjokolade- englenes diett av Carole Matthews

«Glem diamanter. Sjokolade er en jentes beste venn! Noen kvinner har svart belte i shopping, andre er en hund etter champagne. Noen liker å kose seg med en god bok, mens andre foretrekker en kveld på byn.. Men det eneste Lucy Lombard ikke kan leve uten, er sjokolade! I følge Lucy er det ikke kaffe som kurerer gruff, det er sjokolade. Det er medisinen mot alt fra hjertesorg til hodeverk, og hun er ikke den eneste med denne overbevisningen. Tre andre deler hennes søte, mørke lidenskap: Autumn, Nadia og Chantal. Så ofte de kan møtes venninnene på stamkafeen Chocolate Heaven, der de blir traktert etter behov av de to skrullene Clive og Tristan. Ved store kriser kan behandlingen ta hele dagen, som når man oppdager at kjæresten er en uforbederlig rundbrenner, sjefen er en stor flørt, eller når den spillegale ektemannen er nær ved å ruinere hele familien.»

» Lucy trodde hun og Aidan skulle leve lykkelig alle sine dager, men så tar hun ham bokstavelig talt på senga med en annen kvinne. Som vanlig er hun ikke den eneste som har problemer. Autums nye kjæreste har ennå ikke møtt foreldrene hennes. Mannen til Nadia sverger på at han ikke lenger er spilleavhengig, men kan hun stole på ham? Chantal prøver å redde ekteskapet, men det går ikke helt etter planen. Det er klart venninnene trenger store mengder sjokolade for å takle alle utfordringene som står i kø!»
 
Jeg liker alle bøkene jeg har lest av forfatteren men jeg syntes disse to «tar kaken» og en god del scener fra disse bøkene kunne jeg tenkt meg å sett «live», dette er en sjokoladespisende venninne – gjeng som er i forskjellige stadier i livet og det er ikke måte på hva de gjør for å stille opp for hverandre.

 • Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt

Det er desember 1880 i Stockholm, og på Operaen møtes de for første gang. Hun – den rødhårede Beatrice Löwenström, lever et innestengt og regelstyrt liv hos onkelen sin og hans familie. Han – den karismatiske Seth Hammerstaal, er byens mest beryktede ungkar. Han er en av Sveriges rikeste menn, og har aldri latt seg styre av regler og konvensjoner. Etter kvelden på Operaen krysses deres veier stadig oftere. Seth fascineres av Beatrices intelligens og frittalenhet. Hun er ulik alle andre kvinner han har møtt, og det tar ikke lang tid før de to vikler seg inn i en komplisert, men lidenskapelig romanse. Men beruselsen blir kortvarig. Det finnes en avtale som mennesker i Beatrices nærhet har fått i stand – en plan for Beatrices fremtid som innebefatter verken frihet, lykke eller Seth…
Denne boken likte jeg veldig godt og kunne fint sett denne for meg som en film, eller kanskje en liten mini-serie?
 •  Ønskemesterens datter – Mørk Engel av Laini Taylor
 Mørk Engel er en fantasyroman ulik noen annen. ‘De verdensbyggende beskrivelsene er nok til å gi deg hjertebank’ mener anmelderen i The New York Times, der den også er utvalgt til Editors Choice list. Boken tar oss med til Praha og inn i en verden vi aldri før har sett: Rundt om i verden dukker det opp håndavtrykk som er brent inn i helt vanlige dører. I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten. Og i de trange smugene i Praha er Karou, en ung kunststudent i søken etter sin egen ukjente historie, i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?
Knallbra bok som jeg absolutt kan se for meg hadde blitt en magisk film  med Karou i spissen!
 • Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford
 
 Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. 
Husker jeg slukte denne boken når jeg leste den for ett par år siden og kunne godt tenkt meg å sett denne på film.

18 kommentarer om “Boktema hos Anette – Boken som ville blitt den perfekte film/tv-serie!

 1. Her var det mange gode valg, Beathe. Det hadde blitt en spennende og morsom tv-høst hvis disse bøker hadde stått på sendeprogrammet. 🙂

  Liker

 2. Nå ble jeg utfordret, men har ingen ferdig ønskeliste. God litteratur er allerede filmet. Det er også en del dårlig litteratur dessverre. Jeg ser MYE film og blir stadig skuffet. Likevel tenker jeg ofte når jeg leser at jeg gjerne skulle sett boka på film, men i farta husker jeg ikke hvilke.
  MEN, hvis jeg skal lage meg en ønskeliste tar jeg gjerne «Hotellet på hjørnet» jeg også.
  Noen av Doris Lessings store verk er jeg forundret over at ikke er filmet og ville blitt henrykt over å få se på film.

  Også Christian Jacq sine bøker fra Egypt. Han har skrevet en fabelaktig serie om Ramses. Den tar jeg gjerne på DVD fra sofakroken ja.
  Hilsen fra Ellen

  Liker

 3. Her var det mange fine bøker å velge mellom 🙂 Jeg er helt enig i Mørk engel og Hotellet på hjørnet av bitter og søt. Jeg hadde ikke sett den siste for meg som film før i dag, men du har helt rett. Den burde virkelig bli film!

  Liker

 4. Enig med deg, ikke alt der ute som er bra. De bøkene du nevnte sist har jeg lagt på ønskelisten min inne på bokelskere.no, for de skal sjekkes ut. Ramses har jeg ikke hørt om,så det må sjekkes næremere ut, tusen takk for tips, Ellen. jeg er for øvrig nesten ferdig med boken «En vannmelon,en fisk og en bibel» og jeg likte den godt. Ha en fin dag Ellen

  Liker

 5. Den som kunne vært litt flinkere til å sette av mer «lesetid»…. sukk.
  Jeg er nysgjerrig på Kyprosboka og har en følelse av at jeg kanskje kommer til å kjøpe den istedenfor å vente flere måneder på bibliotek. Vi får se, men jeg glemte å nevne en til jeg gjerne skulle sett som film : «Brente Skygger» av Kamila Shamsie. Den har du sikkert lest? Jeg elsket den boka!!!!
  Jeg kan ikke lese bøker med sjokolade i tittelen. Tror dere skjønner hvorfor :-))))

  Liker

 6. Ja,jeg prøver å sette av hver Onsdag til å lese mens barna er på skolen,men ikke alltid jeg får det til likevel.»Brente skygger» har jeg ikke lest, men har den på listen min.

  Liker

 7. Flotte valg:) Helt enig med «Mørk engel»:) Elsker skikkelig fine jentefilmer, så hadde sett og sikkert elsket Carole Matthews filmatiserte bøker:) Jamie Fords bok gleder meg veldig til å lese og etter det vil jeg sikker se den også på kino:) Veldig bra innlegg:) Ha en flott kveld:)

  Liker

 8. Så mange flotte bøker, og Chocolate Heavenfilmer ville jo vært helt perfekte!! God helg, kjempeklem til deg fra meg 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.