Smakebit på Søndag- 21: En vannmelon,en fisk og en bibel

Ukene fyker jo avgårde og vi har kommet til den aller siste Søndagen i Mai, det er nesten litt skremmende at tiden går så fort! Vi har hatt nydelig vær i det siste over store deler av landet, herlig at sommeren er her! Fikk med meg MGP i går, det er mange år siden jeg satt og så hele programmet og det er ikke det at jeg ikke tåler at Norge kom på siste plass, men det var høyst ufortjent, han skulle vært blant topp 3. Ble veldig irritert over all den vennskapsstemmingen som var i går.

 På tide å komme frem til ukens «En Smakebit på  Søndag» som er en spalte fra bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten.
Boken jeg har lyst til å dele en smakebit med dere, kommer ut nå i Juni og handlingen er lagt til Kypros. Likte godt tittelen og ikke minst coveret.

Liker du Victoria Hislops Øya, er dette boken for deg! Sommerens ferielektyre er reddet med denne fantastiske romanen fra Kypros.

Jeg har ikke lest Øya til Victoria Hislop enda, den ligger fremdeles i «Vente på å bli lest» listen,den blir jo lengre og lengre…. hmmm..
Jeg fikk denne tilsendt fra forlaget i går og jeg klarte ikke å dy meg, så jeg startet litt på den i går kveld. Smakebiten er hentet fra side 17

Koki hører en lyd. Hun glir inn bak dørkarmen og titter ut. Rett frem ser Koki at gamle Vasos piler ut av huset sitt og suger tak i  konen og den mest premierte vannmelonen han har.Han stapper den ene under høyrearmen, selv om den har vokst seg så enorm at den til stadighet sklir ut av bondens faste grep og griper den andre, sin kjære, gamle Maria,som har samme diameter, rundt livet.

Han hører hjemme i en liten verden og tror fremdeles at jorden er flat og at en kopp gresk kaffe og en sigarett er den beste medisin mot hva det måtte være. Frem til i dag trodde Maria at himmelen var forbeholdt dem som faster ved påsketider. Hun mente at engelskmenn snakket kaudervelsk ispedd greske ord. For henne var denne byen verden.

Har du lyst til å delta selv eller se andre smakebiter så kan du gjøre det her.

Strålende sol her i dag også, vi er blitt skikkelig bortkjemte, og jeg skal tilbringe dagen på altanen hvor jeg skal få lest  litt.

24 kommentarer om “Smakebit på Søndag- 21: En vannmelon,en fisk og en bibel

 1. Dette hørtes ut som en bok som kan bli en fin sommerslager! Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 2. Så spennende! Har liksom en liten «ting» for Kypros etter at jeg var der på ferie som 12-åring 🙂 Denne boken må jeg få tak i, altså 🙂 Klem fra Anette 🙂

  Liker

 3. Fiffig tittel på denne boken. 🙂 Jeg er dog usikker på om den er noe for meg, men takk for smakebiten! Ha en fortsatt fin søndag. 🙂

  Liker

 4. Omslaget fanger meg ikke helt, men smakebiten likte jeg faktisk veldig godt. Ja, nå blir vi virkelig bortskjemte. Jeg har blitt litt solbrent i dag tilogmed :O

  Liker

 5. Takk for tips. Fordi jeg har bodd på øya og har venner som er engasjert i konflikten, har jeg lest «alle» bøkene om invasjonen og okkupasjonen av Kypros. Regna ikke med at det skulle komme en til etter så mange år, men tanker har vel blitt sådd nå etter åpninga av grensa. Kypros har avla flere gode forfattere, så denne skal jeg lese.
  Hilsen fra Ellen

  Liker

 6. Oi,så spennende Ellen:-) Har ikke fått med meg at du har bodd der,da blir det nok ekstra spennende og kjekt å lese denne boken. Ønsker deg en fin Søndagskveld:-)

  Liker

 7. Hehe, ja listen over bøker å lese blir lengre og lengre hos meg også 🙂
  Jeg har lest «Hjemkomsten» som var en god bok, så kanskje denne er noe for meg – en fin smakebit og takk for tips!

  Liker

 8. Hei Beathe. Jeg glemte å sette » » rundt «bodd». Jeg var deltidskypriot i nesten 10 år – «bodde» der 4-6 måneder av gangen…. for leeenge leeeeeeenge siden. Men jeg er fortsatt fascinert av landet, folka og de umulige konfliktene. Boka får ikke de beste kritikker på Amazon, ser jeg – altfor preget av «gresk» forfatter, men det hadde jeg forventa uansett. Gidder ikke kjøpe selv om den kosta bare 0,01 GBP.Satte meg på bibliotekliste isteden.Det haster ikke. Bokstablene på stuebordet er vaklende høye og lesing går treigt… Imorgen skal det heldigvis bli LITT kjøligere 🙂 Ellen

  Liker

 9. Spennende:-)Nei,man kan jo ikke kjøpe absolutt alle bøkene en leser, og det er godt å høre at det ikke bare er her den bokstabelen blir høyere og høyere. Har ikke kommet så langt i boken enda, men jeg kjenner eg er spent på å høre hva du syntes når du har lest den. Ha en fin Mandag Ellen:-) Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.