Bokanmeldelse – LEVER av Emma Martinovic

Forlag: Portal
Tittel:LEVER
Forfatter: Emma Martinovic
Utgitt: 2011
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde:Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

Alle som var på utøya 22. Juli flyktet fra eiendeler som ble liggende igjen over hele øya.
Disse ble samlet inn av politiet for registrering av bevismateriale. Det som kunne returneres ble sortert og levert til overlevende eller etterlatte i poser med navn, nummer og status. De første tingene Emma fikk tilbake lå i en slik pose. På posen står det » 171, Emma Martinovic, LEVER»

To dager etter de grufulle handlingene i Oslo og ikke minst på Utøya, starter Emma å blogge om sine opplevelser fra den fatale dagen, mest for sin egen del, for å ha et sted å kunne skrive ned tanker, følelser og opplevelsene hun og de andre ungdommene hadde den fatale ettermiddagen den 22. Juli.
Hun skriver om savnet etter vennene sine og frykten hun hadde da og nå i ettertid.
Hun skriver også for oss som ikke var der slik at vi skal kunne få et innblikk i hvordan det faktisk er å bli utsatt for slike grufulle handlinger og hvilken krevende prosess det er å skulle komme tilbake til hverdagen etter slike opplevelser.
Må bare beundre Emma, en ung flott dame, og den omtanken og kjærligheten hun viste til andre medmennesker i en situasjon  hvor de aller fleste hadde hatt nok med å tenke på seg selv og sin egen sikkerhet.

Jeg skal klare å føle på mitt knuste hjerte og så skal jeg finne en måte å reparere det. Jeg skal klare å være sårbar og samtidig sterk. Det er mye som skal til for å knekke meg, men dette – har delt meg i to.
Men ikke fortvil,jeg skal nok lime meg sammen, det  tar bare superlang tid. Når jeg først klarer å lime meg en gang, så er visst ikke limet så bra nok og jeg deles igjen, forstår dere?
Men snart begynner jeg å lime meg selv med superlim, da skal jeg holde. Regner med dere alle skjønner tegninga mi.

Jeg får vondt inni meg når jeg tenker på det som skjedde den 22. Juli men hva får ikke de som faktisk var der og fikk se sine venner og kamerater bli skutt i filler og hvor redd må de ikke ha vært for sitt eget liv.  Dette er en meget sterk bok, hun snakker rett fra levera og det er vondt å lese om frykten som enda sitter i og det er grusomt å tenke på at en mann kan stelle i stand så mye jævelskap for så mange mennesker.
Boken er også en hyllest til livet, til vennskap og kjærlighet, en hyllest til de falne englene.

» In the end,everything is good. If it`s not good, it`s not the end.»

 Boken inneholder utdrag fra bloggen hennes fra den ble startet og frem til Oktober i fjor, bloggen hennes finner du her.

8 kommentarer om “Bokanmeldelse – LEVER av Emma Martinovic

 1. Nydelig bokanmeldelse! Denne boken kommer jeg absolutt til å lese, og det blir nok ikke lett. Ønsker deg en herlig pinsehelg med masse sol 🙂

  Liker

 2. Tusen takk for det Anette:-)Det var en gripende, sterk,men likevel varm bok. Her er været nydelig og sitter mye ute å leser og slapper av,herlig!! Ha en herlig pinsehelg du ogaå Anette:-) klem

  Liker

 3. Tusen takk for det:-) kan anbefale boken, det er sterkt å lese om disse opplevelsene som de hadde.. Ha en kjempefin dag videre du også:-) Sitter ute på altanen og svetter og leser:-) NYT dagen Isabella:-)

  Liker

 4. Fin omtale! Boka virker som en sterk bok. Denne boka står på «skal-lese» listen min:)
  SV;Anbefaler å sjekke ut Charlaine Harris. Sookie Stackhouse serien er bra! Håper du hadde en fin fredag!

  Liker

 5. Det er sterkt å lese også fordi man vet at dette er faktiske hendelser. Tøft å lese om hvordan de sliter i hverdagen i tiden som har gått. Den serien skal jeg sjekke ut. Nyt dagen Nina:-)

  Liker

 6. Tusen takk. Tusen takk for så fine ord og tusen takk for denne flotte anmeldelsen. Det betyr så mye! Stå på med det du gjør, og jeg ønsker deg og alle dere andre alt godt 🙂

  Liker

 7. Bare hyggelig,Emma:-)Det er en sterk bok du har skrevet,og jeg må bare beundre deg for at du er den du er. Tror det er viktig for oss som ikke var der å lese bøkene om opplevelsene dere hadde og hvordan dere har det i dag,viktig,for at vi best mulig skal forstå hva dere var nødt til å gå gjennom.
  Du er et godt menneske,Emma,det skinner gjennom boken du har skrevet og det jeg har lest av bloggen din:-)
  Ønsker deg alt godt,Emma.

  Klem Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.