Bokanmeldelse – Gaven av Cecelia Ahern

Forlag: Bazar
Orginal Tittel:The gift
Norsk tittel: Gaven
Forfatter:Cecelia Ahern
Oversatt til Norsk av: Guro Dimmen

Utgitt:2010
Sideantall:287
Sjanger:Chick -lit
utfordring:100 bøker på 1 år

Kilde:kjøpt


Om boken

Lou Suffern kjemper mot klokken hver eneste dag. Han prøver alltid å være to steder samtidig men han blir stadig plaget av tanker om at han tilbringer alt for liten tid  sammen med familien.
Noen dager før jul, ansetter Lou hjemløse Gabe til firmaets postavdeling, en dag får Lou en pille av Gabe og plutselig er det to Lou og han kan være sammen med familien og være på jobb samtidig. Er dette noe den godeste Lou kan takle? Men hvem er egentlig Gabe og hvor kommer han fra?
Min mening om boken
Like godt å innrømme det først som sist, jeg er forelsket, forelsket i Cecelia Aherns magiske verden. Nok en gang har hun klart å trollbinde meg med sine skrivekunnskaper og varme historier. Gaven er en fortelling om kjærlighet,savn, håp og nye sjanser til å gjøre ting riktig. Dette er en historie som de fleste sikkert kan kjenne seg igjen i, for det handler om virkelige mennesker med virkelige problemer det er bare det at det er noe helt magisk med hjelpen disse menneskene får. Det er det  som er det unike med forfatterens  varme og rørende fortellinger.
Lou Suffern var alltid to steder på samme tid. Når han sov, drømte han, og innimellom drømmene  gjennomgikk han dagens hendelser mens han la planer for den neste.
Hver handling, bevegelse,avtale, tiltak eller tanke av noe slag hadde et lag til. Kjøreturen til jobben var også et telefonmøte ved hjelp av høytalere. Frokoster skled over i  lunsjer, lunsjer over i drinker, drinker over i middag, middag over i drinker igjen, drinker over i…. tja, det avhang av om han hadde hellet med seg.
Slik som dette var hverdagen til Lou og alltid dukket det opp ting, ting som var viktigere enn å reise hjem til familien. Løfter både til faren, konen og datteren blir stadig brutt. Sin sønn på ett år har han aldri skiftet en bleie på.Men en dag gir Gabe Lou en pille som gjør at det blir to Lou og dermed kan han være både på jobb og yte 110 % samtidig som han er hjemme og pleier familielivet. Men hvor lenge kan han holde på med dette dobbeltlivet?

Jeg vil ikke si så mye mer enn dette, for disse bøkene må bare oppleves selv og ikke minst NYTES! Som vanlig ikke noe å trekke så det blir full pott, terningkast 6.

Cecelia Ahern

 Cecelia Ahern er født i 1981 i Dublin og er en Irsk forfatter. Hun har skrevet i alt 9 romaner i tillegg til  4 Noveller. Av disse 9 bøkene så er 7 bøker gitt ut på norsk og disse er:

 • PS. Jeg elsker deg ( Er laget en film basert på denne boken, noe ulik boken sies det )
 • Der regnuen ender
 • Om du kunne se meg nå ( denne holder de på å lage film av )
 • Et sted i nærheten
 • Takk for alle minnene
 • Dagbok fra i morgen
 • Gaven

Dette er hennes siste bok som hun skrev i fjor og som jeg håper blir utgitt på norsk om ikke lenge

Det er også henne som står bak tv-serien: Samantha Who? som har vært vist i Norge. En imponerende merittliste denne damen har, jeg bare gleder meg til fortsettelsen!

4 kommentarer om “Bokanmeldelse – Gaven av Cecelia Ahern

 1. Tusen takk for det Isabella:-) Du må eller bør få med deg disse bøkene.Det er ikke lett å velge for de er veldig gode alle sammen, «Der regnbuen ender» er vel den minst magiske av dem alle. Gaven har flere omslag og jeg syntes den andre er minst like pen, men valget mitt falt på det røde. Ønsker deg en toppers dag og kos deg i finværet!

  Klemmer

  Liker

 2. Nå skal det sies at de som har lest boken og sett filmen kan ikke tro at filmen er basert på den boken i det hele tatt.Jeg syntes at filmen var grei nok og boken,JA,den skal jeg i hvertfall få med meg.
  Ha en strålende dag Pia:-)

  Klem Beathe

  Liker

 3. Kjempefin anmeldelse, veldig godt skrevet:) Har bestemt meg for å kjøpe en ny bok nå i sommer av denne forfatteren, men du gjør det vanskelig å velge hvilken, for jeg har så lyst å lese alle på en gang:) Likte historien bak denne, var jo litt spesiell og jeg lurer fælt på hva som skjer videre:)Kanskje det må bli denne. Også har den så fin bokomslag:)Håper også den nyeste boken snart kommer på norsk:) Ha en flott dag Beathe og takk for fin kommentar hos meg:) Klæm!:)

  Liker

 4. hmm … ble litt nysgjerrig nå 🙂 selv likte jeg ikke filmen ps, i love you 😉
  Ha en glitrende glad dag 🙂
  klem pia

  Liker

Kommentarer er stengt.