Boktema hos Anette – Min favorittforfatter på bokstaven H

Det er Torsdag igjen og nå er sommeren kommet for fullt de fleste steder, endelig!! Torsdag betyr et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble og denne gangen vil hun vite hvilken favorittforfatter vi  har har på bokstaven H. Om det er fornavn eller etternavn som begynner på bokstaven H bestemmer du selv.
 

kristine Storli Henningsen
Kristine Storli  Henningsen, er født i 1974,oppvokst i Olso, bor i Drammen med mann og 3 barn.
Hun har tidligere jobbet som journalist. Hun har i tillegg til romanen » I skyggen av store trær» som jeg falt pladask for  skrevet serien:

 «Sofia på Måkøya»

Året er 1964, og på Måkøya er de uvante med miniskjørt og selvsikre byjenter. Sofia forlater venner og familie i Oslo for å jobbe som lærervikar på den lille øya i Finnmark, og må takle både fordommer og sjalusi. Men hun møter også den barske fiskeren Magnus …

 Denne serien består forløpig av 9 bøker. Disse har ikke jeg fått lest enda, men kommer nok til å gjøre det.

Jeg kommer også til å lese alt hun kommer til å gi ut av romaner!
Karin Brunk Holmqvist
Hun er en Svensk forfatter, født i 1944 og hun har skrevet tilsammen 6 romaner. Deriblant mine favoritter «Potensgiverne» og «Sirlige gentlemen søkes», jeg falt så pladask for disse eldre menneskene fra landsbygda og blir jeg sånn når jeg blir gammel så gleder jeg meg! Ekstra morsomt er det jo også at det nettopp er Anettesbokboble som gjorde meg oppmerksom på denne forfatteren etter at jeg var så heldig å vant to bøker av forfatteren hos henne i fjor sommer.

 At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse.
Da den galante og sjarmerende Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres helst vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre.
De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida …

  Jeg har også lest «Rapsgubbene», likte den men ikke fullt så godt som de to andre.

 Forfatteren har i tillegg til å jobbe som forfatter også arbeidet som sosialarbeider,magiker og politiker. En allsidig dame med andre ord.
Jeg gleder meg allerede til høsten for da blir enda en bok av henne gitt ut på norsk!
Ønsker deg en strålende sommerdag!

18 kommentarer om “Boktema hos Anette – Min favorittforfatter på bokstaven H

 1. De kan absolutt anbefales:-) hun kommer også ut med en ny bok i August som heter Rosa elefanter og den gleder jeg meg masse til:-) ha en fin Søndag videre du også:-)

  Liker

 2. Vet ikke noe som helst om boken enda,de nevnte det på forlaget sin facebbok side, silke forlag… så jeg er veldig spent og håper det er i samme gaten som disse andre.

  Liker

 3. Ja,den har ikke jeg lest heller men mener Anette har lest noen av disse. Holmqvist sine bøker bør du få med deg,de er herlige:-) Tusen takk for det Isabella, nå bærer det snart ut på en liten shopping tur og venninne klubb. Ha en fin kveld:-) klem

  Liker

 4. Flotte valg:) » I skyggen av store trær» gleder jeg meg til å lese:) Ble veldig nysgjerrig på serien hennes også:)Holmqvist bøker har jeg heller ikke rørt, men hørt så mye fint om at de er allerede på lista over bøker som skal leses:) Ønsker deg en fin dag i sola Beathe:)Klæm!:)

  Liker

 5. Karin Brunk Holmqvist er jeg helt enig i, jeg synes bøkene hennes er kjempegode! Kristine Storli Henningsen hadde jeg derimot ikke hørt om før. Flott med tips om nye forfattere!
  Ha en riktig fin og solfylt dag!

  Liker

 6. Flott liste du har Ellen:-)jeg har visst glemt mye i dag når jeg skrev innlegget mitt i dag, må være en blanding av varmen og fint lite søvn i natt.. hehe.

  Ha en fin sommerdag Ellen

  Liker

 7. Hamsun selvfølgelig! Han trenger jeg vel ikke å presentere nærmere.
  Om jeg skal velge en til fra den litt yngre garde, må det bli Khaled Hosseini. Drageløperen og Tusen strålende soler – sterke historier om Afghanistan – anbefaler jeg alle å lese.
  Ellers står både Alice Hoffman, Victor Hugo, Harrer ( 7 år i Tibet), Homer og Vigdis Hjort i hylla mi. Også klassikeren Brave New World da av Aldous Huxlay.
  Varm sommerhilsen fra Ellen

  Liker

 8. «I skyggen av store trær» likte jeg også. Fin bok å begynne sommeren med. Holmqvist har jeg ikke lest noe av, men «Potensgiverne» høres morsom ut. 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.