Bokanmeldelse :Villheks – "ildprøven" av Lene Kaaberhøl

Forlag:Samlaget
Tittel: Villheks – Ildprøven
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Antall sider: 146
Utgitt: 2012
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Sjanger: Ungdom/ Fantasy
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Dette er første bok i en ny  Fantasy serie som heter Villheks skrevet av Lene Kaaberbøl som tidligere har skrevet blant annet «Skammar- serien». Villheks serien handler om Clara, hennes kjærlighet for dyr og hennes kamp for å overleve som villheks i en verden der trolldom ikke er barnemat. Bok nummer to i denne serien, «Viridians blod» kommer ut til høsten.

Kort om boken
Clara Ask er en helt vanlig tolv år gammel jente,vel, det er  helt til hun blir klort i ansiktet av en svart gigantisk katt og moren kjører henne i all hast til en tante som bor langt ute i skogen. Etter dette blir livet hennes aldri det samme, for tante Isa er nemmelig overbevist om at Clara også er en villheks…

Jeg hadde ikke regnet med at hun ville tro meg.Jeg hadde forestilt meg at hun ville stille en masse spørsmål og si at jeg overdrev. jeg mener, hvor ofte blir man egentlig overfalt av en svart kjempekatt?

Min mening om boken
Nå er dette en barne og ungdomsbok og ikke helt det jeg leser til vanlig, men da jeg leste om denne nye serien på forlaget sine sider så ble jeg veldig nysgjerrig. Jeg ble ikke skuffet, dette er en meget lettlest og spennende bok om Clara Ask som tror hun er en helt vanlig jente, helt til den dagen hvor hun ble overfalt av en kjempediger katt og faller ned noen trapper. Når hun  får en hodepine som ikke gir seg, tar moren henne med til en tante av henne som hun aldri  før har sett. Hun bor langt ute i en mystisk skog og har en ugle som kjæledyr og som sitter på skuldrene hennes. Tanten gjør henne frisk igjen og de kan reise hjem, men når hun har vært hjemme noen dager blir hun forsøkt bortført av en svær skapning, med veldig store vinger og helt gule øyne. Det er Kimæra, en villheks…. dette betyr at det er tid for å reise tilbake til tante Isa og denne gangen må Clara bli igjen der….

Nå spredte tåkene seg. Vi var fremdeles midt i en skog,men jeg skjønte straks at det ikke var skogen til tante Isa. Denne var eldgammel,med svarte krokete trær som hadde stammer så tjukke at det måtte minst tre mennesker til for å rekke rundt dem. Og det var skikkelig vinter her, ikke bare Novemberkaldt. Snøen lå på de knudrete greinene som såpeskum, stien vi fulgte, var bare et opptråkket spor, og himmelen jeg kunne skimte bak de svarte trekronene, var mørkegrå og tung av enda mer snø. Over oss hørtes hese fugleskrik og snøvåte vingeslag, men det var ikke kornkråker sånn som hjemme hos Tante Isa. Disse fuglene var mye større.
En kveld når Clara er alene hjemme blir hun satt på en skikkelig hekseprøve og med dette til følge at hun må sammen med de andre villheksene dra å besøke Ravnemødrene, som er det øverste råd og domstol i den ville verden… vil hun klare den virkelige ildprøven?

Jeg slukte denne boken i et jafs for det er ikke mange sidene i denne boken og  det skjer noe hele tiden og noen spenningstopper er det jo underveis.  Med svarte katter, tåke, ravner og skapninger med hese stemmer så har jo denne boken alle ingrediensene for å skape mystikk, ikke sant?
 Helt grei underholdning og jeg kommer sikkert til å få med meg de neste bøkene for å få vite hvordan det går videre med Clara Ask.

Jeg gir den 4 av 6 mulige poeng!

Om forfatteren

Forfatteren er født i København i 1960, og hun debuterte som forfatter allerede som 15 åring og har gitt ut en rekke bøker for barn. Den første boka for voksne, ”Morgenlandet” kom ut i 1988, og var sannsynligvis Danmarks første fantasy-roman. Hun hadde jobbet med boka i 10 år.
De mest kjente seriene hun har skrevet er ”Skammar”-serien og ”W.I.T.C.H.”.
Hun er forfatter på heltid og bor i København.

4 kommentarer om “Bokanmeldelse :Villheks – "ildprøven" av Lene Kaaberhøl

  1. Fantastisk flott bokanmeldelse! Denne skal jeg jammen kjøpe og lese sammen med Ingrid. Tusen takk for tipset, Beathe 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.