Bokanmeldelse – Død sjel av Birger Baug

Forlag: Aschehoug

Tittel:Død sjel
Forfatter: Birger Baug
Sideantall:492
Utgitt: 2012
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Fra Bokomslaget

  Norge angripes uten varsel og uten nåde. Det bestialske drapet på en kjendis i landets mest eksklusive klesbutikk er bare starten på noe langt større, verre og blodigere. Verken PST, E-tjenesten eller politiet i Bergen, Oslo eller Trondheim er i stand til å komme opp med en teori om hva som skjer eller hvorfor. Fienden synes å være overalt og ingen steder.

Om boken

Et brutalt mord  på en kjent tv-programleder finner sted på en ekslusiv butikk i Oslo. Snart skjer det på nytt i av av Bergens mest esklusive butikker, her blir seks personer brutalt myrdet. Etterforskningleder Halvor Heming som har tatt et års persmisjon og bor på Vega blir tilbakekalt til aktiv tjeneste. Samtidig går en bombe av i en av Trondheims klebutikker…..og alle tretten omkommer…

Det kommer snart for en dag at gjerningkvinnene i alle tre tilfellene er unge og vakre, men det etterforskerne må finne ut av er hva det er som får disse kvinnene til å spre frykt i befolkningen  og har disse tre butikkene noen som helst forbindelse med hverandre eller er de helt tilfeldig plukket ut?

Når de finner DNA spor fra et av åstedene og det viser seg at denne jenten har vært savnet i månedsvis,og at hun tilhører en rik familie bestemmer de seg for å undersøke hvor mange jenter som har vært forsvunnet i en lengre periode og det skal vise seg at det var en god del… det får etterforskerne til å lure på om det er noen sammenheng mellom disse jentene  og de som går rundt i Norge å skaper frykt om dagene…. men hva i all verden får dem til å gjøre slike ting?

 Med livet som innsats tar etterforskningsteamet opp jakten i både inn og utland i håp om å finne ut hvem disse jentene er og hvem som står bak disse grusomme handlingene og ferden går langt inni den finske ødemarken….og det skal også vise seg at saken har forgreninger til etterkrigstidens Tyskland.

Min mening om boken

Etter å ha lest de to første bøkene av forfatteren gikk jeg veldig spent i gang med denne boken, som er en del tykkere enn de andre. Jeg gledet meg til å se hvordan det gikk med de ulike personene i teamet, jeg ble ikke skuffet for å si det sånn.  I denne boken blir vi enda mer kjent med en del av personene i teamet om ikke alle like mye. Halvor sliter med dårlig samvittighet ovenfor konen og  resten av familien sin….samtidig som Hans Petter opplever sin aller største personlige krise…. mens Kristine bærer på en hemmelighet som hun må dele med de andre til slutt…
Likte veldig godt plottet i boken og forfatteren er flink til å bygge opp handlingen slik at det er få døpunkt underveis, her skjer det noe omtrent hele tiden og det er bare å la seg rive med.

I denne boken var det lagt inn egne avsnitt om en Sofi, som vi etterhvert finner ut er på en slags «treningsleir» og at hun blir utsatt for en slag «hjernevask» eller en slags tankekontroll men kunne hun la seg omvende og hvorfor var det viktig for dem at hun ble det?
Nok en velskrevet bok fra Birger Baug,ja, det er ikke til å lure på jeg er blitt en stor fan av ham denne påsken her! Jeg ble veldig glad for å lese at han holdt på med bok nummer fire og at det skal komme i hvertfall 5 bøker tilsammen, så Halvor Heming og teamet hans har ikke sagt siste ord ennå!Det er bare til å glede seg!

Terningkast 6

10 kommentarer om “Bokanmeldelse – Død sjel av Birger Baug

 1. Kjempebra omtale:) Ble litt irritert at Trondheim ble hardt utsatt, må jo ta de svina, hehe:) Må jo lese denne boken også:) Godt å høre du har likt alle, og så bra det kommer flere bøker. Det liker jeg:)Ha en fin fin uke:)

  Liker

 2. Flott omtale! Jeg får mer og mer lyst til å lese Birger Baug etter omtalene dine, så jeg har satt han på skal lese listen min.

  Liker

 3. Hei
  Jeg leser denne boka jeg også. Har ikke kommet så langt for påsken (eller de fleste fridager) gir ikke så mye tid til lesing 🙂 Prioriterte tid med barna. Men nå skal jeg snart kaste meg over den 🙂

  Kjekt du ville være med på gavedrysset hos meg
  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje

  Liker

 4. Tusen takk for det Tonje:-) det er jo utrolig flotte ting du lodder ut:-) Gleder meg til å høre hva du syntes om boken når du er ferdig med den. Ha en fin ettmiddag:-) klem Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.