Smakebit på Søndag – 13: Straff av Birger Baug

Da skriver vi April måned og i dag er det den store luredagen og jeg har erindringer  om at jeg alltid bet på når noen skulle drive ap med meg denne dagen når jeg var liten. Jeg skal ikke lure noen av dere i dag, jeg skal derimot dele en liten smakebit fra den boken jeg holder på med, «smakebit på Søndag» er en ukentlig spalte av Mari som driver bloggen Flukten fra virkeligheten. Jeg har startet opp med å lese påskelitteraturen  og dermed er det duket for «Straff» av Birger Baug. Dette er første bok av en triologi om Førstebetjent Halvor  Heming.

 Boken innledes med et tilsynelatende naturlig dødsfall på Vestkantbadet i Oslo. Førstebetjent Halvor Heming må imidlertid snart innse at dødsfallet peker mot det kriminelle miljøet i hovedstaden. Letingen etter den mistenkte gir ingen resultater, og etter to dager begås det et nytt drap. Saken tar først form når Heming begynner å grave i en gammel historie om mobbeofferet og farløse Kris.
Har ikke kommet så veldig langt i boken ennå og smakebiten er hentet fra side 14:
Han hørte dem bak seg,på jordet nå. Kastet et raskt blikk over skulderen. Hvorfor var de bare fire? De var da alltid fem?Han kom seg inn mellom trærne,greinene og barnålene føltes som nåler mot ansiktet. Må videre. En grein beveget seg ti meter framme. Han endret kurs, og sleit seg opp knausen. Belønningen var en nesten meterdyp snøkavl. Det venstre beinet sank nedi til over kneet. Han trakk det han kunne, men støvelen satt fast. Han snudde seg,skimtet bevegelser i skogkanten. Så – en skygge til venstre, snø som knaste. Den femte! Løp!
For flere smakebiter eller påmelding til ukens utfordring kan du trykke her.
Ha en fortsatt fin Palmesøndag og HUSK ikke la dere lure!

18 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 13: Straff av Birger Baug

 1. Jeg er ekstremt redd for å bli lurt, så jeg pleier aldri å stole på noen denne dagen he he.

  En skummel smakebit du serverer oss i dag, Beathe. Passende til påsken 😉 Riktig god påske til deg og dine!

  Liker

 2. Det må være litt skumle ting akkurat nå..hehe.. jeg var veldig lettlurt i yngre dager men det hender jeg biter på nå også.. tusen takk for det og en riktig god påske til deg og dine også!

  Liker

 3. Takk for veldig spennende smakebit!:)Må nok få lest denne jeg også, siden det er første boken i triologien. Hørtes fryktelig spennende ut da:) Kos deg med påskekrimmen og ikke la deg lure:)Jeg er super lett å lure, er så naiv og tror kun det beste om de rundt meg, hehe:)Går i fella hver gang:)Ha en videre fin påske!:)Klæm!:)

  Liker

 4. Tusen takk for det:-) Forløpig er det bare meg som er oppe og har dermed ikke blitt lurt enda.. men dagen er lang ennå så det er fremdels anledning til å lure eller bli lurt.. hehe.. ha en fin dag:-))

  Liker

 5. Det var en spennende smakebit! Jeg er veldig glad i krim og dette hørtes ut som en god krimbok så jeg noterer meg den 🙂 Takk for tips og ha en riktig fin påske! Stor påskeklem! 🙂

  Liker

 6. Bare hyggelig det,den virker som sagt veldig lovende og er de andre bøkene hans like bra så har jeg mye godt lesestoff i vente denne påsken:-) Ha en riktig god påske du også:-)) Stor påskeklem fra meg!

  Liker

 7. Spennende og skummel smakebit! Birger Baug må jeg sjekke ut 🙂

  Ønsker deg en riktig god påske, Beathe, med masse kos og bøker 🙂 Klem, klem

  Liker

 8. 1. april pleier (heldigvis) å ha annet fokus enn spøk, da er det bursdagsfeiring hos oss – skjønt en aprilsnar lurer seg som oftest inn likevel 🙂
  Kos deg med spennende påskekrim,
  takk for smakebiten!

  Liker

Kommentarer er stengt.