Fremtidige favoritter # 2

Hei

Da er det Fredag igjen, den beste dagen i hele uken syntes jeg. Forrige uke ble jeg oppmerksom på bloggen Bokelskerinnen sin ukentlige utfordring som heter «Fremtidige favoritter». Den går ut på å fortelle om bøker som en gleder seg til å lese, bøker en er spent på osv.

Fyrvokterens kone av Karen Viggers ( April 2012 )

En sterk og hjertevarm fortelling om kjærlighet og tap og om forholdet mellom generasjoner.

Mary er gammel og syk, men når hun en dag får levert et brev på døren fra en hun hadde håpet hun aldri skulle se igjen, bestemmer hun seg for å reise tilbake til øya hun for lenge siden forlot. Hun vil være alene med minnene og tankene. Hennes avdøde mann var fyrvokter på øya Bruny, og familien bodde i det ville og vakre tasmanske landskapet helt til det hendte noe som tvang dem tilbake til sivilisasjonen.
Hemmeligheten Mary har båret på i mange år er i ferd med å bli avslørt, og hun vet at det vil få konsekvenser også for andre enn henne selv. Mary tar et oppgjør med fortiden, men må samtidig innse at hennes innflytelse over hva som vil skje i framtiden er begrenset.
Fyrvokterens kone er en bok som får deg til å lengte tilbake til steder du aldri har vært.
 

Karen Viggers

Hun er en australsk forfatter født i Melburne men bor nå med mann og barn i Canberra, hun  har tidligere har gitt ut » The Stranding».

Karitas av Kristìn Marja Baldursdòttir ( April 2012 )

Karitas Jónsdóttir vokser opp i en stor, farløs søskenflokk. Det betyr trange kår, men moren er fast bestemt på at alle skal ha en utdanning, og Karitas er en talentfull kvinne. Et tilfeldig møte med en kvinne bak et staffeli forandrer livet hennes, sender henne til København for å studere og gjør kunsten og kjærligheten til stadig viktigere omdreiningspunkter for Karitas.

Karitas forelsker seg i den vakre Sigmar, en fisker. De gifter seg og får barn, men han stuer henne vekk på et øde gårdsbruk mens han selv seiler jorden rundt på de syv hav. Da Karitas føder tvillinger, orker hun ikke mer, og overlater det ene av barna til søsteren, Bjarghildur. Selv flytter hun med to av barna til det lille samfunnet Örefi, hvor de tilbringer de neste 14 årene. Da Sigmar plutselig dukker opp idet krigen bryter ut i Europa, må Karitas igjen velge mellom kunsten og kjærligheten.

Dette er første av to bøker i serien.

Kristin Marja Baldursdottir

Hun er en Islandsk forfatter  og har skrevet en rekke bøker, hennes første roman kom ut i 1995, og den ble oversatt til norsk i 2006 og fikk tittelen Måkelatter, når den noen år seinere i Pocket utgave fikk den tittelen Jeg er Freya.  Den har både blitt filmatisert og satt opp som teaterstykke.

Har du lyst til å fortelle om dine fremtidige favoritter eller har du rett og slett bare lyst til å lese flere så kan du gjøre det her.

10 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 2

  1. Enda to bøker jeg har lyst til å lese 🙂 Fantastisk når vi kan dele bøker på denne måten, bøker jeg kanskje ellers aldri hadde oppdaget …
    Ønsker deg en glitrende glad helg 🙂
    Pia

    Liker

Kommentarer er stengt.