Bokanmeldelse – Takk for alle minnene av Cecelia Ahern

Forlag: Bazar
Tittel:Thanks for the memories
Norsk tittel:Takk for alle minnene
Forfatter:Cecelia Ahern
sideantall:315
Utgitt:2009
Utfordring:100 bøker på 1 år.
Kilde: Kjøpt


Fra Bokomslaget

Etter en ulykke hvor Joyce var døden nær, bestemmer hun seg for å begynne et nytt liv. Hun separerer seg fra ektemannen Conor og flytter hjem til faren sin. Etter ulykken husker hun plutselig ting hun aldri har opplevd. Hun vet om små gater i Paris selv om hun aldri har vært der, kan masse om kunst, som hun aldri har vært interessert i, og hver natt drømmer hun om en liten lyshåret jente. Justin er nylig skilt, og ankommer Dublin som gjesteforeleser i kunsthistorie. Uten at de vet det, er livene deres flettet i hverandre selv om de aldri har møttes.

Om boken!


Boken starter med at Joyce nettopp har vært utsatt for en ulykke som gjør at hun mister sitt ufødte barn og er på vei til sykehuset. På sykehuset måtte hun få blodoverføring og etter det begynner merkelige ting å skje. Hun «drømmer» om mennesker hun egentlig ikke kjenner, hun ser blant annet for seg en liten jente med langt  lyst hår lekende i en park med familien sin. Plutselig snakker hun flere språk flytende, som om hun har lært seg de over natten. Inngående kunnskaper om både vin, malerier og kunstnere kommer dettende ned i hodet hennes. Hun bestemmer seg også for at hennes ekteskap med Conor er over og hun flytter inn til faren sin som er hennes store støtte i den vanskelige tiden.

 Professor Justin Hitchcock på sin side hadde etter en gjesteforelesning i Dublin måneden før latt seg overtale til å bli blodgiver av den søteste  Dr. Sarah Fields. For han var det en stor bragd i og med at han hadde en veldig skrekk for nåler. Han flyttet til London etter at han ble skilt fra konen Jennifer for å bo nærmere datteren sin Bea, en ung jente med blondt hår.

«Lukk øynende og stirr inn i mørket.»

Joyce og Justin`s sine liv begynner å bli flettet inn i hverandre uten at de selv er klar over det og de møter på hverandre titt og ofte uten at de egentlig kjenner hverandre,men de føler begge to at de gjør det.
Joyce på sin side begynner å føle seg som en stalker når hun begynner å ta opp jakten på sin redningsmann og med god hjelp av sine to venninner Katie og Frankie starter eventyret som også Henry, Joyce sin far også får ta del i.

«Jeg skjønner ikke hva dere to gjør her uansett, så gamle som dere er. Dere kunne bare ha lagt igjen tennene deres her og kommet tilbake når tannlegen er ferdig med dem» Justin side 151

Justin på sin side klarte ikke få tankene vekk fra å finne ut hvem han kan ha reddet når han gav blod den gangen,han hadde gjentatte ganger prøvd å fritte ut den søteste Sarah uten særlig hell og hvem var denne kvinnen han følte en slik sterk tilknytting til, denne Joyce som han hadde møtt på flere ganger og som han ikke fikk ut av tankene sine.


» Det er akkurat som hagen min, alt vokser. Kjærligheten også. Og når den vokser, hvordan kan man forvente at savnet etter henne skal bli mindre? Alt blir større og sterkere,også vår evne til å takle de vonde tingene. Det er bare sånn vi kan leve med det» Henry side 168


Min mening om boken
En søt, vakker og akkurat helt passe magisk i ekte Cecelia Ahern stil! En bok om vennskap, og ikke minst to menneskers søken etter kjærligheten og hverandre. Boken skildrer også det søte forholdet mellom far & datter, om hemmeligheter som forblir nettopp det. Har du ikke oppdaget denne forfatteren før så er det på høy tid. Jeg bare elsker bøkene hennes og denne var intet unntak, det er absolutt ingenting å trekke her, så det blir full pott med terningkast 6. TUSEN TAKK!

6 kommentarer om “Bokanmeldelse – Takk for alle minnene av Cecelia Ahern

 1. Nydelig omtale!:) Jeg var allerede fenget etter å ha lest tittelen på boken (som hørtes litt trist ut), men etter å ha lest omtalen din så innser jeg jo at jeg bare MÅ lese denne boken:) Gikk inn på bibliotekets nettsider for å legg den av, men selvfølgelig hadd dem ikke den:( Da må jeg vel ut å shoppe på mandagen:) Takk for tipset:)

  Riktig god helg!:)Klæm!

  Liker

 2. Tusen takk for det kjære deg, jeg ELSKER bøkene til Cecelia Ahern og jeg må bare få tak i de som jeg ikke har.Kan absolutt anbefale deg både denne og de andre bøkene hennes. Riktig god helg til deg også! Klem Beathe

  Liker

 3. Så fin omtale!
  Jeg elsker også bøkene til Cecelia Ahern, men denne har jeg ikke lest. Det har jeg tenkt å gjøre noe med ganske snart 🙂
  Jeg hadde en liste over bøkene hennes jeg leste meg gjennom etter at jeg oppdaget Gaven og bøkene hennes. denne må ha falt ut av listen så jeg er veldig glad du tipset meg om den! 🙂

  Liker

 4. Tusen takk for det:-)Jeg har skrevet en liste i dag, så jeg har tre bøker igjen av henne som jeg må skaffe meg: Gaven,Der regnbuen ender og P.S. Jeg elsker deg. Bare hyggelig å kunne tipse litt og som Cecelia Ahern fan må du få denne med deg også!

  Liker

Kommentarer er stengt.