Bokanmeldelse – Før jeg sovner av S.J.Watson

Forlag: Bazar
Tittel: Before I go to sleep
Norsk tittel: Før jeg sovner
Forfatter: S.J.Watson
Sideantall: 349
Utgitt:2012
Kilde: Fått i gave av «Bokelskerinnen»( samt at jeg i etterkant fikk et manus eksemplar fra forlaget som jeg har gitt til min stemor som også liker veldig godt å lese.)
Fra Bokomslaget
 Hver morgen våkner Christine, en kvinne i 40-årene, ved siden av en fremmed som sier han er mannen hennes. Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?
Omtale
Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Flere år etter har hukommelsen fremdeles ikke kommet tilbake, til tross for mange år med terapi. Terapeuten har fått henne til å skrive ned det hun husker, og ved hjelp av notatboken avdekker hun stadig nye og skremmende ting fra fortiden.
Min mening om boken
Boken starter med at Christine våkner opp i det som for henne er et helt fremmed soverom og ved siden av henne ligger en mann hun ikke drar kjensel på, hun får med seg at han har giftering på fingeren og det første som slår henne er at hun står i med en mann som er gift. Hun står opp og går ut på badet, hvor hun blir møtt med mange bilder av seg selv hengende på veggen, eller en eldre utgave av seg selv og mannen som ligger inne i sengen.På veggen henger det også gule lapper som det står ulike ting på. I speilbildet sitt oppdager hun at hun ikke lenger er så ung som hun tror hun er,hun mener selv bestemt at hun er i 20 årene men speilbildet viser noe annet.
Dette er et rituale hver eneste morgen for Christine har glemt gårsdagen og hvem hun er. Hver eneste dag må hennes mann Ben informere henne om hvem hun er, hvem han er og om den tragiske hendelsen  som gjorde at hun mistet hukommelsen for mange år siden. Han har også laget til en utklippsbok med bilder i som hun ser i hver eneste dag.
Hun møter en lege, Dr Nash, som vil hjelpe henne med å få tilbake hukommelsen og minnene sine og anbefaler henne å skrive  en dagbok.
«Jeg har  følelsen av at jeg burde stille flere spørsmål,vise mer interesse, men det er liksom ikke noen poeng i det.Uansett hva han forteller meg nå,så vil det være glemt når jeg våkner i morgen. Dagen i dag er alt jeg har.»
Dagboken skulle vise seg å være et svært nyttig verktøy for Christine i kampen mot å få hukommelsen tilbake, men det førte også med seg spørsmål om hvem hun egentlig kunne stole på av de personene som var rundt henne?
Dette er en meget spennende bok og jeg ble helt oppslukt fra første linje i boken. Forfatteren skildrer meget godt hvordan det må være for en som har hukommelsestap og man blir med en gang dratt inn i Christine sin verden. En psykologisk triller uten sidestykket og forfatteren klarer på en utmerket måte å holde noen brikker tett inntil seg og ikke avsløre dem før helt på slutten av boken selv om jeg fikk noen bange anelser underveis….
Jeg har et råd til deg og det er : Les denne boken!!!
Her er to andre anmeldelser av denne boken:

14 kommentarer om “Bokanmeldelse – Før jeg sovner av S.J.Watson

  1. Jeg har sett denne mange ganger før på engelsk da Jeg har aldri gadd å lese bakom, men likevel hatt lyst til å lese den. Nå når du forklarte handlingen slo det meg! JEG MÅ HA DEN BOKEN =)

    Takk for en fin anmeldelse!

    Liker

  2. wow, virker som en spennende bok:) Bra skrevet omtale! Ha en flott helg beathe! Forresten jeg har fått et lesereksemplar av «din godhet» av Linda Olsson 🙂 Takk for tipset. Skal kaste meg over den etterhvert som jeg får lest det jeg leser for øyeblikket=)

    Liker

Kommentarer er stengt.