Smakebit på Søndag – 3: The Postmistress av Sarah Blake & Jeg tør ikke fly av Erica Jong.

Det er Søndag og dermed duket for ukens smakebit i Mari fra Flukten fra virkeligheten sin ukentlige utfordring «Smakebit på Søndag». Denne utfordringen går ut på at du skal slå opp boken /bøkene du leser i  nå og skrive ned noen linjer fra boken/ bøkene, det må ikke være noe som avslører selve handlingen i boken/bøkene.
Siden jeg leser i to bøker nå så har jeg lyst til å dele noen linjer fra begge bøkene med dere.

The Postmistress, eller Budbringersken kommer ut i Norge i Mars, men jeg har vært så heldig å få tilsendt et eksemplar i gave fra forlaget før jul.
The Postmistress er en historie om to verdener, en knust av vold, den andre bevisst naiv. To kvinner hvis jobb det er å avlevere nyheter, men som begge møter problemer med å gjøre det. Handlingen er fra krigen i Europa på 40-tallet
Sitatet er hentet fra side 137.

» Han ristet på hodet,oppglødd. «Du sa jo selv for en måned  siden. Du sa det jo selv,at vi burde gjøre noe, husker du, med den gutten?» «Gutten?» Hun  lukket øynene. Iveren hans var het som feber. «Hva for en gutt?» «Han som mistet moren sin. Gutten som reporterjenta skrev hjem om. han var helt alene. Og du husker vel at du sa det , kjæreste. Det som skjer der borte, skjer akkurat nå. Akkurat nå kan det hende at den gutten går og vandrer omkring» » Hold opp!» Klynket hun og åpnet øynene, tung om hjertet.»

«Jeg tør ikke fly» av Erica Jong kom ut for første gang på 70-tallet, og inngår nå i Silke forlag sin nye serie, «Silkeperle».
 Sitatet er hentet fra side 51.

«Kvinner kan ikke gjøre begge delene»,sa hun,»man er nødt til å velge. Enten bli kunstner eller få barn.»
Med et navn som Isadora Zelda var det klart hva jeg skulle velge:alt det moren min hadde hatt innen rekkevidde, men hadde gitt avkall på. Hvordan kunne jeg overhodet tenke meg muligheten av å ta vekk pessaret og bli gravid? Det andre kvinner gjør nesten uten å tenke over det, blir for meg en viktig og skjellsettende avgjørelse. Det var en fornektelse av navnet mitt,skjebnen min, moren min.»

For flere smakebiter kan du trykke her

24 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 3: The Postmistress av Sarah Blake & Jeg tør ikke fly av Erica Jong.

 1. To brae smakebiter, ser det er mange som leser The Postmistress virker som en bra bok:)Likte forsidene også:)Jeg tør ikke fly har jeg ikke heller lest, må noteres ned:)Takk for tips:)

  Liker

 2. To flotte smakebiter. Jeg fikk også The Postmistress til jul og er spent på å begynne på den.

  Liker

 3. Ja, jeg også likte veldig godt forsidene på disse bøkene. The Postmistress er en god bok,i begynnelsen er det litt lange og «tunge» setninger, men når en kommer inn i det så går det fint. vel verd å lese. «jeg tør ikke fly» virker også som en god bok, men noe av språkbruken innimellom trekker noe ned.

  Liker

 4. The Postmistress virkar veldig bra.
  Jeg tør ikke fly leste eg for mange år sidan. Syns å hugse at eg likte den, men den er nok litt prega av tida den var skrive i.

  Liker

Kommentarer er stengt.