Boktema hos Anette- En bok som skuffet meg!

Hos Boktema hos Anette skal vi denne gangen fortelle om en bok som skuffet oss og med bøkene jeg har valgt meg er det mulig «jeg banner i kirken» i hvertfall når det gjelder den første boken her:
Det er nemlig Anne B Ragde`s » Arsenikktårnet»

Omtale

Thereses mormor Malie dør. Datteren Ruby og sønnen Ib jubler. Hvordan kan hatet vokse seg så himmelhøyt at en gammel dames død blir en stor lettelse og gedigen glede for de etterlatte?

Romanen handler om tre generasjoner kvinner, slik livet utspiller seg for hver av dem gjennom et dramatisk århundre. Hver for seg representerer de tre kvinnene vesensforskjellige måter å forholde seg til verden og seg selv på. Det er tilsynelatende ingen likhet mellom Malie-Thalia Jebsen og hennes datter Ruby, eller mellom Ruby og hennes datter Therese. De preges alle av hendelser i Malies liv, knyttet til teatermiljøet i København på begynnelsen av forrige århundre.

Denne og den neste boken jeg skal nevne kjøpte jeg etter å ha lest Anne B Ragde sine triologi bøker: Berlingerpoplene, Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger så forventningene var skyhøye. Skuffelsen ble dermed stor når jeg begynte på denne boken som jeg har forstått i grove trekk handler om Anne B Ragde sin familie. Jeg kom aldri skikkelig inn i handlingen og det ble bare veldig tungt å lese, dette er en av få bøker jeg ikke har orket å lese ferdig. Den har jo slik jeg har sett bare fått positive omtaler men den fenget altså ikke meg den gang jeg begynte på den. Kanskje jeg må gi den en ny sjanse?

Den andre boken er «Nattønsket» Av Anne B Ragde

Redaksjonell omtale

Anne B. Ragde har tatt steget videre etter Neshov-trilogien. Det var Torunn Neshovs fornektelse av kjærligheten som ga Ragde ideen til Nattønsket. Her råder en motsatt innstilling til både kjærlighet og sex. Nå møter vi Ingunn, en 39 år gammel musikkjournalist som lever livet fullt ut med sommerlig festivalliv med stadig nye menn. Men ønsker Ingunn noe mer korte, uforpliktende forhold? Nattønsket er stor kjærlighetsroman fra Anne B. Ragde, preget av friske erotikk-skildringer og velkjent Ragde-humor. Norges mest populære forfatter er tilbake – med et smell.

Fra bokomslaget

Ingunn har stor appetitt på menn og sørger alltid for å være den som gjør det slutt. Som musikkjournalist i Adresseavisen møter hun mange, og på nettsjekking kan hun treffe andre typer menn og være sikker på at det ikke blir for stor nærhet. Hun priser seg lykkelig for at hun ikke har det som kollegaene sine – den naive vikaren Tonje som er like himmelfallen hver gang hun blir dumpet, og Anja som har levd i skyggen av den selvopptatte forfattermannen sin i atten år og som sier at sex sikkert ikke er så viktig som folk skal ha det til. I et svakt øyeblikk bestemmer Ingunn seg for å begynne å trene. På den første turen med de nye gåstavene møter hun en mann som ikke så lett lar seg glemme. Nattønsket er en sanserik kjærlighetsroman om å møte det ukjente, og om å våge å velge.

Det må sies at jeg ikke hadde lest noen som helst omtale av denne før jeg bestilte den så jeg ante ikke hva den handlet om og skuffelsen ble stor da det gikk opp for meg at forfatteren hadde skrevet en nærmest «porno-roman» med altfor detaljerte beskrivelser til tider,det er lite her som minner om en romantisk fortelling og det kan virke som om hovedpersonen i boken skal nedlegge mest mulig mannfolk på kortest mulig tid.Denne boken ble lest ferdig, men jeg tror aldri jeg har brukt så langt tid på å lese en bok for jeg orket å lese mer enn ett par siden ad gangen.

7 kommentarer om “Boktema hos Anette- En bok som skuffet meg!

  1. Jeg har ikke lest Arsenikktårnet så jeg kan egentlig ikke uttale meg i den ene eller andre retningen 🙂 Men det er greit å vite at ikke alle liker den.

    Liker

  2. Jeg har faktisk ikke lest noen bøker av Anne B Ragde. Har liksom ikke helt sansen for henne av en eller annen grunn. Flott innlegg, klem fra Anette 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.