Bokanmeldelse – Kvinner før jul av Marianne Fastvold

Omtale

Ingrids mann Balder har vært på turné, og etter at han kommer hjem får han flere telefoner fra Olivia som synger i bandet hans. Ingrid har drømt at Balder har vært utro, og samtidig som hun prøver å rekke alt før jul, leier hun inn en snekker mens Balder reiser til Syden.

Fra bokomslaget

Ingrid Nord prøver å rekke ALT, lage planer og lister for desember,hun er en kvinne før jul i full fart, men glemmer å regne med engler og demoner. Hun er sjalu. Mannen hennes Balder, kommer fra turnè med syngedamen olivia, og Inggrid har fått beskjed i en drøm om at han er utro.

En indre vulkan bygger seg opp i Ingrid mens hun setter pepperkakedeig, skriver i sin smaragdgrønne notatbok og engasjerer en snekker.

Kvinner før jul- er en bok man koser seg med og den har en slags filmpreg over seg. Ingrid finner plutselig ut at huset deres som rommer nesten 4 etasjer skal deles inn i 2 leiligheter,for de skal ha hver sin leilighet og oppheve mongamiet,det har hun bestemt seg for og det imens hun er i full gang med juleforberedelsene.
Hun har en stemme inni seg som forteller henne hva hun skal gjøre i forhold til sin mann Balder,stemmen i hodet hennes tilhører en av fortidsmødrene hennes.
Dette er en bok om generasjonkrav og forventninger mellom mor og datter.

En humoristisk og varm bok som er skrevet på ett enkelt og greit språk og mange episoder er lett gjenkjennelige. Jeg fikk lyst på en ark på hemsen der jeg kunne hatt mitt lille arbeidssted, jeg fikk lyst å drikke advendste og bake all slags julekaker. En bok å komme i julestemning av.En helt herlig bok som jeg ikke har noen problemer med å anbefale videre.
Jeg har vært så heldig å få denne tilsendt av Gyldendal forlag, tusen takk for det.

Klem Beathe