Bokanmeldelse – Ta vare på mamma av Shin Kyung-Sook

Hei

Denne boken begynte jeg på i går og i dag måtte jeg bare lese den ferdig!

Omtale fra forlaget

Ta vare på mamma

Mamma hadde alltid vært der. Men nå er hun borte. Det tok bare et øyeblikk, på t-banen i Seoul, dørene gikk igjen, pappa snudde seg rundt, og plutselig var hun ikke der lenger. Hva har skjedd? Hvor er mamma? Og hvem var hun egentlig? Mens de krangler om hvordan de skal lete etter henne, må familien tenke gjennom livet med moren på nytt. I historiene deres tar et nytt bilde form, av en kvinne alle trodde de kjente.

Ta vare på mamma er en roman om sårene og drømmene som skjuler seg i hjertet av en familie. Med over 1,5 millioner solgte eksemplarer på to år er boka den mestselgende koreanske romanen noensinne. Romanen ble også forfatterens store internasjonale gjennombrudd, og rettighetene til boken er så langt solgt til 23 land.

Ta vare på mamma er et unikt portrett av den koreanske kulturen, og en utforskning av universelle temaer: Hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Og hvordan blir vi usynlige for dem som står oss aller nærmest?

Min mening om boken

Denne boken hadde jeg småtittet litt etter på nettet og jeg var så heldig å få den tilsendt fra forlaget Press

Til å begynne med må jeg si at jeg ble litt forvirret for boken er bygget opp slik at det er fire forskjellige familiemedlemmer som forteller historien og det skifter mellom 2.person,3.person og tilslutt 1.person.Dette er noe en kommer fort inn i og det går helt fint for man blir oppslukt av handlingen som skifter mellom nåtid og fortid. Man får ett innblikk i de enorme kontrastene det er mellom livet i storbyen og livet på landet i Korea.
Hvem er denne selvoppofrende kvinnen som gjør alt hun kan for å hjelpe alle hun treffer på sin vei?Hadde ikke hun drømmer og behov selv? Ville barna og familien ellers sette pris på hva hun gjorde før det var for seint eller ville hun forbli usynlig slik som nå?

Denne boken var helt herlig å lese og ikke minst en bok til ettertanke.Denne handler ikke bare om en mors rolle i familien, eller barnas leting etter sin forsvunnede mor, den handler også om Korea som på rekortid gikk fra å være ett fattig land til å bli ett land av den morderne verden.
Dette er en bok jeg ikke har noen problem med å anbefale andre å lese.

2 kommentarer om “Bokanmeldelse – Ta vare på mamma av Shin Kyung-Sook

  1. Denne boken MÅ jeg lese – tusen takk for tipset!
    Dette er et tema som berører meg sterkt!

    Veldig fin blogg – jeg kommer jammen til å følge deg også 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.