Bokanmeldelse – Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr Darcy av Ingrid schibsted Jacobsen

Hei

Denne boken leste jeg i sommer, har skrevet en bokanmeldelse på den andre bloggen min men skriver med glede en her også!

Fra bokomslaget

Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks – han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb – og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven «romantisme». Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling … Alle vil vi kjenne oss igjen i situasjoner hvor bøkenes rosa skjær ikke stemmer overens med virkelighetens nyanser.

Omtale

Ingrid oppdager mannen i sitt liv, hennes Mr. Darcy, i en bar. Og i motsetning til Jane Austens heltinner har hun ikke tenkt til å bli sittende og vente. Hun forserer alle hindringer i jakten på drømmemannen, og følger ivrig sporene som løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka, frem til Hells Angels’ illegale klubb.

Min mening om boken

Jeg hadde ikke lest mange sidene før jeg ble fenget av handlingen og ikke minst glad i Ingrid, likte veldig godt måten forfatteren skrev på og jeg fikk mange gode øyeblikk for ikke snakke om Flashback tilbake til tiden da jeg var en ung jente. Nå vokste jeg opp i byen og på 80 tallet men likevel så kjente jeg igjen mange ting i boken hennes. Nå skal det sises at jeg ikke var på langt nær så «gal» som hovedpersonen i boken. Fikk meg mange latterstunder med denne boken.
Har du ikke lest denne enda, så gjør det NÅ!!

Hilsen Beathe