Bokanmeldelse – Kronisk av Anna T Worsley

Hei

Denne boken leste jeg i fjor vinter og dette er en sann historie om Anna og hennes kamp

Fra bokomslaget

I Norge antas det at en av fire personer lever med en alvorlig kronisk lidelse. Mange av disse havner utenfor arbeidslivet. Anna Tostrup Worsley er en av dem. Som 20-åring fikk Anna diagnosen leddgikt. To bilulykker i årene som fulgte resulterte i knust rygg og whiplash. I løpet av kort tid var Anna fullstendig invalidisert, ufør og trygdet, og med få utsikter til helbredelse og et normalt liv. Hun var likevel over bevist om at hun kunne bli frisk. Dette er en sjokkerende og rørende historie om å overvinne motgang og bevare troen på seg selv når andre har gitt deg opp. Forfatteren forteller om sin kamp ut av statistikken, og om hva sykdom og isolasjon gjør med et ungt menneske. Hun deler av sine erfaringer med norsk helsevesen, NAV, forsikringsselskap og egne og andre menneskers forventninger og reaksjoner til mennesker med usynlige handikap.

Omtale

Etter å ha fått diagnosen leddgikt som 20-åring og vært ute for to bilulykker, ble forfatteren i løpet av kort tid både invalidisert, ufør og uføretrygdet. I boka forteller hun om kampen for å bli frisk, om sykdom og isolasjon, sine erfaringer med norsk helsevesen, og om å bevare troen når andre har gitt deg opp.

Mine vurderinger av boken

Denne er en sterk og samtidig artig bok i den grad en bok om disse temaene kan være artig. Med dette mener jeg at forfatteren skriver så levende, og måten hun skriver på gjør boken artig å lese selv om det til tider er meget sterk kost hun leverer!

Jeg håper at hun kommer til å skrive flere bøker!
Har du ikke lest den enda sier du? Løp å kjøp!!

En kommentar om “Bokanmeldelse – Kronisk av Anna T Worsley

Kommentarer er stengt.