Bokanmeldelse – Frisk og kronisk syk av Elin Fjerstad

Hei

Var litt usikker på om jeg skulle ta denne med i det hele tatt da dette ikke er en roman. Men la gå, jeg får skrive litt om denne også når jeg først er i gang.

På bokomslaget

Hvordan oppleves det å ha en sykdom som aldri går over, og hvordan lever en best mulig med de utfordringene det innebærer? Hvordan balanserer man mellom det å være syk og frisk på samme tid? I denne boken rettes søkelyset mot de psykologiske aspektene ved kronisk somatisk sykdom.

Omtale

Forfatteren kombinerer en grundig gjennomgang av forskning med teoretiske bidrag fra blant annet utviklingspsykologi, positiv psykologi og kognitiv psykologi. Boken bidrar til å gjøre psykologisk teori anvendelig og tilbyr leseren konkrete verktøy til bruk i samtaler med både barn og voksne med kroniske sykdommer.

Boken er skrevet for alle helsearbeidere som møter pasienter med kronisk sykdom, og for studenter innenfor helsefag som psykologi, medisin, sykepleie, ergoterapi og fysioterapi. Den som selv er kronisk syk, eller er pårørende, trenger den samme kunnskapen. For hvordan holde seg så frisk som mulig, og hva slags hjelp trenger en for å få det til?

Min mening om boken

Nå blir ikke dette en vanlig anmeldelse i og for seg, dette er ingen bok jeg har lest fra perm til perm som en roman. Jeg leser i den med jevne mellomrom.
Boken inneholder også historier om forskjellige mennesker som får ulike diagnoser og er til god hjelp for de som på en eller annen er berørt av temaet.