Bokanmeldelse – Flammedans- sølvharpen av Jane Mysen

Hei

Denne boken var jeg så heldig at jeg fikk tilsendt av forfatteren selv nå i sommer med en koselig sommerhilsen i. Serien flammedans handler om taterne i Norge på 1800-tallet.

På bokomslaget

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er atten år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen.

Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle er av de gode. Annas skjebne er lagt.

– Kom du, Anna. Jeg skal ikke røre deg. Fjell-Niels’ stemme var blitt innsmigrende.
Hun skulle til å svare da tonene fra en munnharpe kom med den svake brisen. Hun visste ikke om andre enn Nikolai som kunne spille slik.
Fjell-Niels’ øyne var fylt av ondskap da han reiste seg. – Jeg er ikke ferdig med deg, Anna!
– Men Nikolai og jeg skal gifte oss!
Fjell-Niels så hånlig på henne. – Det ekteskapet er dømt til å gå i hundene, sa han krast før han forsvant inn i skogen.

Om Romanifolket

Romanifolket forlot det nordvestlige India for ca.1000 år siden. Ulike vandringsruter førte over tid til forskjellig påvirkning og utvikling av deres egenart. Det er grunnen til at romanifolket ikke er en homogen gruppe, men har forskjellige språk/dialekter og varierende kulturuttrykk.

Den første innvandrerbølgen kom til Norden for ca. 500 år siden. I Norge ble de kalt tatere. Nesten overalt er de blitt møtt med forfølgelse og undertrykkelse fra store deler av majoritetsbefolkningen. Til tider har mistenksomhet, hat, forakt og fordommer ført til bestialske overgrep, slik som i middelalderen, under 2. verdenskrig og etter. Dette stiller romanifolket i samme kategori som jødene.

Romanifolket er verdens største etniske gruppe uten eget hjemland. De ble først anerkjent som nasjonal minoritet i 1998.

Min mening om boken

Boken var skrevet på en livaktig og enkel måte,boken hadde vel ikke helt de store spenningspunktene underveis, men så tok den det igjen til gangs på slutten, man lengter etter å se hvordan det går med de involverte og man har ikke lyst at boken skal slutte.
Jeg liker denne type bøker, som handler om andre kulturer og levesett,hvordan de ulike gruppebe ble mottatt ulike steder.
Dette er en serie jeg skal få med meg,bok nummer 43 i denne serien kommer forøvrig ut i november.

2 kommentarer om “Bokanmeldelse – Flammedans- sølvharpen av Jane Mysen

  1. Jeg leser Flammedans, og er nå kommet til bok 55, liker serien godt, og blir jo så godt kjent med karakterene og vil hele tiden vite hvordan det går videre. Leser du serien fortsatt?

    Liker

Kommentarer er stengt.