Bokanmeldelse – 2012-profetien av Ole Clifford

Hei

Denne boken leste jeg i sommer!

Fra bokomslaget

Medisinfirmaet Global Chems direktør, Buck Frazier, mottar et besynderlig brev: Et skotsk broderskap krever at Frazier skal kjøpe rettighetene til noen flere hundre år gamle oppskrifter på naturmedisin. Svarer han ikke innen en bestemt dato, vil det gå ham ille. Flere direktører for tilsvarende firmaer er allerede døde, tilsynelatende av naturlige årsaker.
Fraziers venn, privatdetektiven Harry McFarlane, får i oppdrag å undersøke saken.

Global Chems forskningsdirektør, Barbara Atkins, blir sendt til Skottland for å sjekke ut og forhandle om de gamle oppskriftene, og Harry blir med for å oppspore broderskapet. Imens dør enda en medisinaldirektør. Og mayaenes gamle kalender spår om verdens undergang i 2012!

«Spenning. Man fornemmer at denne boken er mer enn bare et tankeeksperiment i fiksjonens uforpliktende form … 2012 – Profetien nytes som thriller …» – Jyllandsposten

Min mening om boken

I boken følger vi privatdetektiven Harry Mcfarlane som får i oppdrag å finne ut av en rekke mystiske dødsfall blant medisinaldirektører og vi får ett heller ubehagelig møte med dyreforskning. Oppdraget fører han og medhjelperne til Skottland og en hemmelig brorskap der.
I danmark får en kreftsyk kvinne kjennskap til en urtelege i Skottland som driver «alternativ» behandling og bestemmer seg for å reise dit. På ett heller dramatisk vis føres hun og mannen sammen med Harry Mcfarlane og hans hjelpere.
Denne boken likte jeg godt og kan trygt anbefales!